искуство со пудрите колортренд од авон,течната и камената? ги порачав бидејќи читав дека се лесни и не ја "гушат" кожата и сега откако ми се исчисти лицето не ми треба толку покривна пудра
Јас сум представник на авон ама на никого немам препорачано да купи пудра од авон. Конкретно колортренд пудрите се водичка во боја, подобро да земеш бб крем од авон, nutri или anew и двата бб креми се предобри. Камената пудра е ок, но од течната лицето се прави како суви лишаи, како да се прават флеки на посувите места на лицето..
eve jas da kazam deka ja koristam dolgo vreme, mene mi e super ama imam suva koza, spored mene ima visoka pokrivnost, ne mi gi istaknuva suvite delovi na liceto i e dolgotrajna. edinstvena maana i e sto po nekoe vreme pocnuva da mirisa nekako cudno
Девојки ве молам препорачајте ми некоја пудра за мрсна кожа со матирачки ефект која нема да го светне лицето за брзо време. Јас ја користам од Голден роуз satin smooting во комбинација со камена пудра ама ми пушта после 2-3 часа. Ви благодарам
Можеби не ти одговарала подлогата или имаш ептен мрсна кожа. Јас на некои делови како пределот околу очите ставав и повеќе крема за да не ми изгледа суво.
Не користам подлогаа за ер мат и имам комбинирана кожа. Ер мат е за комбинирана кожа, но кај мрсната т-зона дефинитивно светам за 4 часа. Инаку имам користено и со подлога и имам пишано неколку страни поназад на темава дека не си одговара со секоја подлога и дека со таа на Лукс авон стои едвај ( не памтам точно ) колку часа. Е сега кога ми беа суви неколку делови од лицево деновиве кога беше екстремно ладно почна да ми се лупи некако - тука ме разочара.
Ја пробав на Bourjois Healthy mix лелее не за џабе ја фалите во темава, пудрата е предобра преубаво изгледа на лицето плус нијансите се прекрасни и природни не се розеви многу ми се допадна.
До сега ја користев Max Factor FaceFinity 3-in-1 (60-Sand), пудрава е феноменална, не ѝ откажувам љубов во ниеден случај, но приметив дека периодов сум побледа, а пудрава оксидира, па нијансата повеќе не ми одговара и решив да направам мала промена. До сега сум користела Seventeen Time Plus (3), Manhattan Easy Match (32), и ми се покажале добри, но денес во Cosmo видов дека ја повлекуваат Manhattan и останата е најсветлата нијанса (30), а нијансата од Seventeen-от ми е малку темна. Ми треба лесна пудра со средна покривност, за нормална до комбинирана кожа со матирачки ефект. Пудрите на Deborah, L'Oreal и Aura не ми оставија добар впечаток. Сакав да ја пробам новата пудра на Catrice HD, но ја нема во локалниве дрогерии, а Max Factor-от ми е при крај и морам да се снабдам со нова пудра во наредните 2-3 дена. Читам погоре ја фалите Bourjois 123 и сакав да најдам нијанса што би ми одговарала, но пудрава нема тестери. Јас не успејав да најдам. Која пудра вие би ми ја препорачале и дали некој можеби може да ми препорача и нијанса од истата? Или да се вратам на некоја од проверениве? Ме копка 50-ката од Max Factor-от, но мислам дека има розев подтон, а не знам дали ја има 47-цата кај нас, таа е со неутрален, жолтеникав подтон. Спојлер Постов ми е турлитавa; кој успеја да разбере "што сакаше поетот да каже", частам блакце
@Jordanovska-K Ако си од Скопје секаде има тестери , види во Космо баш мислам дека уште со неа оди подарок маскара на Буржуа , јас двапати ја имам користено и е одлична пудра , види ги нијансите 51 или 52 тие се најсветли
Мислење за Golden rose longstay matte пудрата? Ја имав користено, али после неа многу други, па заборавив дали траеше долго и како изгледаше на слики.
Пудра во прав која има светли нијанси со жолт подтон? Ми треба за бејкинг. Ја имам белата фиксирачка пудра на Аура, но не сум задоволна.
Не е во прав туку е камена, али добра е за сетирање, на Римел транслусент, баш е светла со жолт подтон.