Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    14.479
    Фала ти :) ќе ја видам баш.
    Може чудно звучи, но откако ќе ставам коректор, супер и свежо ми делува лицето, ама чим сетирам со пудрата во прав, делот под очите ми добива некоја сивкаста нијанса и делува уморно. Затоа мислев да пробам со пудра во боја.

2. Kitty23

Kitty23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    140
    Девојки може ли некој да сподели мислења и искуства за течната пудра Catrice HD Liquid онаа со ефект на втора кожа, имам читано рецензии, но сакам и ваши мислења:inlove::inlove:

3. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Неколку страници поназад имаш за пудрава, разгледај.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kitty23

Kitty23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    140
    Ти благодарам веќе разгледав:inlove::D

5. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.688
    Допаѓања:
    253.291
    Артедко или Ревлон колор стеј?
    Артдеко ми е најдобра ама со 4-5 евра ми е поскапа плус 20 мл е, а Ревлон е 30 мл. Имам чисто лице и сува кожа.
    И сеа се мислам што да купам.

6. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Mnogu ja falat od farmasi pudrata deka mnogu prekriva

На ЖенаМајкаКралица му/ѝ се допаѓа ова.
  7. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    18.688
    Допаѓања:
    253.291
    @Rose96 многу време ја користам Артдеко пудрава и од сите што ги има користено за сува до нормална е најдобра. А има користено Ревлон колор стеј Боржуа хелти микс, Гош, Менхетен, Макс Фактор, Есенс.
    Не ми прави како лиши, покривна, а во исто време дава свежина на лицето. Плус содржи витамин Е и ја хидрира кожата.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.907
    Допаѓања:
    5.248
    Ја има ли некаде новата Хелти микс и која цена е?

9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Ја има 860 ден е и можеш да ја најдеш во Космо и Анабела парфимериите. Јас сега ја користаѓ и многууу ми одговара плус дека ми е нормализирана кожата од ладното не ми изгледа мрсни него баш многу природно. Многу ми се допаѓа, а за коректорот само ќе кажам дека е ПРЕДОБАР! Вреди за секој денар ниту најмалку не ми се собира само да беше малку посветол и ќе ми беше најомилен. :)

На MayDiamonds, LollySky, Elence93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    csm_759228_707efe9045.png Дали некој го има користено како коректор ова? Инаку кога и да ставам пудра овој периодов, кожата кај што ми е мрсна(т-зона) се лупи и изгледа мн.никакво, иако обавезно нанесувам крем. Се мислев да ја зимам на Боржуа но пишува дека е за сува кожа, нз дали ќе ми одговара..ми треба пудра која нема да ја суши кожата, но и да не изгледа мрсно.
    Патем каде во Скопје да ги најдам производите на Боржуа?

11. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Ова ми е дефинитивно најкористена денска пудра периодов, одлично прекрива црвенило а по потреба на акните ставам и втор слој, односно ја користам и како пудра и како коректор (за акни). Ако го чувствувам убав тенот тој ден, ставам само малку по потреба врз некои неправилности. Се на се, многу сум задоволна од пудрава, многу е покривна. Битна работа е што нијансата (20) ми е ептен погодена, така да не ни имам потреба да го изедначувам тенот туку само корегирам каде што е потребно. Сите три нијанси се многу светли.

Еве ме со 20ката на цело лице, без камена пудра.
    20161114_131404-2-1.jpg
    Мене Bourjois Healthy Mix не ми одговараше, многу е убава пудрата но јас имам комбинирана/масна кожа, па многу брзо ми светнуваше лицето. Healthy Mix серумот ми беше одличен ама го нема веќе во Мк.
    Можеби 123 Perfect оd Bourjois ќе ти одговара повеќе ako имаш масна кожа.
    Освен оваа од Essence, периодов ја користам и Catrice HD Liquid Coverage (за навечер). Разликата е што оваа од Essence делува многу природно, како да не сум шминкана па најчесто ставам само римел и лабело, а со Catrice имам потреба од покомплетна шминка.
    Да не ти е можеби дехидрирана кожата периодов па затоа да ти се лупи? Или можеби не ти одговара како комбинација кремата што ја користиш со пудрата? Пробај и со друга крема да видиш дали ќе ти биде исто.

На simoncelicius, mila7, Jordanovska-K и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @LollySky Колку е оваа на Essence?

Инаку новава на Боржуа ми одговара многу и искрено се чудам како не светам како лампион затоа што имам комбинирана кожа со мрсна тзона, ама сега ми е некако нормализирана дека поладно и можеби затоа ми одговара.
    Ако не ја потрошам до на пролет ќе ви пишам дали ке ми одговара кога кожата ќе ми биде по мрсна. :)

13. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Околу 250 денари мислам, не беше скапа. Јас ја нанесувам со прсти, најубаво ми се блендира така, густа е.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    @LollySky Дефенитивно ја зимам, само нз каде да ја најдам во Скопје?
    А и ако можеш да ми кажеш колку чини :)

15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.907
    Допаѓања:
    5.248
    Само што ја земав, 295ден. од Еликсир.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  16. dimkovksa

dimkovksa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    47
    Ke moze li nekoj da mi preporaca pudra liceto mnogu mi ja upivuva sekakva sminka. Imam mitiseri na nos i na brada. A mi se poznavaat porite na obrazite na nekoi mesta.

17. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Jaс во ДМ ja земав пред неколку месеци, мислам беше тогаш околу 250 денари. Искрено не знам како ке ти одговара заради тоа што ти се лупи кожата, да не ти ги нагласи сувите делови, според мене одговара за
    комбинирана/ масна кожа склона кон акни (многу е покривна и густа, баш камуфлаж тип на пудра).

18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.729
    Допаѓања:
    107.075

Revlon colorstay и Bourjois 123 perfect

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.907
    Допаѓања:
    5.248
    Wayne goss побарај го на јутуб, има видеа за ова кои мене стварно ми помогнаа. Понекогаш не е до пудрата, туку до начинот на кој ја нанесуваме.

20. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.750
    Допаѓања:
    21.438
    Кога ставам само течна пудра на мене, не знам како да опишам али некако не ми е баш мазно лицето на одредени делови, рапаво е и многу грдо изгледа одблиску, поготово кај т зоната.И не е само со оваа пудра, која и да ја пробам ми дава таков финиш.
    Дали можеби дека ставам со раце, еве не знам.Препорачајте ми камена пудра со поприфатлива цена, која би дала ете мат финиш, да не е она апла грдо лицето коа некој одблиску ќе ме загледа, да биде помазно онака.Иначе имам комбинирана кожа.