Би ти препорачала подлога за пудра, пр таа на Аура за мрсна кожа, ќе ги намали порите и ќе изгледа помазно. А за пудра многу е добра на Catrice hd, го прави лицето како фотошопирано. Таа е околу 450 ден. Поевтина варијанта би ти рекла на Есенс камуфлаж 2 во 1, 290 ден. И пробај да нанесуваш со четка, али не плосната туку рамна горе (ама објаснив...) Голден роуз имаат таква и Евелин.
Ја користам од aura, cover me и ми е доста погодена, задоволна сум и од цена и од трајност. Може да ми кажеш одприлика цена на подлогата за пудра? Баш сакам да пробам.
@christinnn да не ти ја суши кожата одреден производ па така да ти е рапаво лицето? Може пудрата нема врска туку пологата (некоја крема) да ти прави проблем? Во врска со пудрите , јас сега на ладново време ја користам на Alverde cover and stay во комбинација со пудрата во прав и сум презадоволна , не е нешто многу трајна (за 4 часа од прилика е ок потоа ми светнува лицето ) но сепак е лесна , покрива се и ми е погодена 100% со бојата на мојата кожа. Ја користам најсветлата 10 , и не оксидира. Веќе 1,5 месец ја користам само оваа пудра , секојдневно , немам ставено ништо друго на лице. Ја препорачувам поготово на тие што имаат нормална до сува кожа. Е сега за потопло време незнам што ќе правам
Да ви кажам веќе некое време ја користам пудрата на Аура,и ми се свиѓа,добра е ,доволно покрива и не е мрсна.
Девојки се двоумам помеѓу старите пудри менхетен црната лореал инфалибле ,ревлон колорстеј дебора 24мат или буржуа мат? Имам мрсна кожа Помош? ❤️
Па не ќе да е тоа проблем бидејки ретко ставам крем како подлога и тоа најчесто бекутан, па и со него и без него ми е исто. Не знам баш како да ви доловам ситуација, имаа мислам ставено таква слика на темава али не можев да ја најдам.Суво не е баш вистинскиот збор.Рапаво, нерамно, грдо на лицето.
Направи благ пилинг на кожата , може со шеќер или сода бикарбона. Потоа стави крем. Пилингот ќе ги отстрани мртвите клетки и ќе имаш помазна кожа.
А дали пудрата Ревлон е покривна? Имам слушнато дека немала добра покривност, па затоа се предомислувам. Мислење од тие што ја имате користено?
Има некој користено пудра на BareMinerals? Ме интересира споредба на нијансите со пудрите кои ги има кај нас
https://www.google.com/search?q=max...hXoQJoKHTm1BOAQ_AUINSgB#imgrc=vGiQObXOfRDljM: Ja koristam max faktor, medzutoa mnogu mi e skapa.nekoj da mi preporaca slicna na ovaa sto e poevtina
Види ги на Aura Take care of me и Refresh me , исто и на Essence Stay all day, и RImmel -Lasting finish. Ја користев многу одамна таа на Макс Фактор, овие што ги наведов се со слична текстура.
Во аптека се по 750 ден но таа без пумпица, со пумпица е околу 1000 ден во космо. А на Алверде капките над 250 ден не се
Јас не сум имала пудра со подобра покривност од оваа. Доволна ми е количина колку зрно грашок за да го покријам цело лице и не ми се познава ниту една пора, а пак изгледа многу природно.
Јас имам мрсна кожа со флеки и лузни од акни, со премногу црнки, кожа која се лупи на одредени места и покрај мрснотијата и некој вид црвенило од несоодветно третирање на акните порано. Која пудра би ми ја препорачале? Да не биде како паштета, да изгледа полуксузно и помазно, да биде покривна но не многу густа, да трае што подолго на лицето. Цената не е битна. Благодарам многу.