Може ли некој да ми препорача добро покривна пудра за комбинирана кожа но некоја полесна пудра. Јас ја користам онаа на seventeen velvet но не трае повеке од 3-4 часа и не ми е доволно покривна
@Kjara15 , освен овие што ти ги препорачаа, размисли и за од Essence Camouflage 2in1 Cover&Concealer.
Јас моментално ја користам оваа пудра и сум презадоволна! Совршена е за многу сува кожа како мојава, мрсна е и одлично се размачкува и плус има одлична покривност
За покривна многу е покривна, со еден слој го изедначува тенот а ако имаш некој баш проблем, само на акните ја нанесуваш како коректор и нема гајле. За мене лично, на лице е полесна од Revlon Colorstay и 123perfect, a сепак ми е попокривна, веројатно баш ми одговара на кожата (комбинирана/масна). 295 денари е.
Не, оваа ми е за секој ден, па кога станувам немам време за многу церемонии, хахаха. Директно на кожа, евентуално крема ставам ако стигнам. Не сум имала потреба од прајмер најискрено, а инаку имам проширени пори на некои местa. Ги прекрива едноставно, не знам. (да не спомнеше немаше ни да ми текне на прајмер )
Јас ја купив скоро и многу сум задоволна. Доста е покривна, мат и трае долго. Јас секогаш поминувам со камена, така што ми трае 6 часа без да има промена. Не знам самостојно колку време би издржала без да светнам. Инаку имам комбинирана кожа.
Ако некој го користи MaxFactor PanStick како пудра за лице/коректор да ми каже искуство како е најдобро да се нанесува, со четка(каква ?) , beauty blender или прсти ?
Јас го користам и најубав и најмазен ефект имам кога го нанесувам со прсти,со четка или бјути блендер не ми се допаѓа како изгледа на лице
Ја користам менхетен ама некако во последно време не сум задоволна брзо ми светнува лицето и воопшто не изгледа мат. Која би ми ја препорачале како подолготрајна и воедно прекривна пошто немам многу чисто лице имам пеги и флеки? Читав во темава за Bourjois Healthy Mix, Revlon или Catrice HD која е најдобра и цени ако знаете,фала однапред.
Од Буржѕа за масно лице никако Хелти микс таа е за сува кожа , од Ревлон колостеј има за масна кожа а од Буржуа аир мат или 123 перфект. Ревлонот стандард е 750 ден во зегин во космо околу 1000 со пумпица а Биржуа често се на попуст а без попуст се околу 700- 850 ден