Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.555
    Допаѓања:
    5.904
    Кoжaтa нa нoсoт и челoтo ми се лупи сувa сувaa, oбрaзите имaaт aкни не ми се приметувa декa е мрснa рaму. Тaкa дa зa вaквa кoмбинaцијa пудрa дo 600 ден. ?

2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Нанесувај ја со сунѓерче верувај ќе се заљубиш во ефектот. Прелесна е текстурата и со сунѓерче веднаш се впива во кожата и предобро стои. :)

Инаку старата верзија јас само на тестер ја имам пробано и таа мислам дека беше многу посјајна, оваадава така блескав изглед ама не свети. :)

На lav4ence.e.e и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.092
    Абе со доста добро кремче + прајмер се размачкува... Ама не дај Боже да ја ставиш пред ова, не мрда :)

Мојава кожа е генерално океј, сувкаста е но ми се мрси носот, немам бубулици ни модри подочњаци, само имам малку пеги па тие ги нејќам :) инаку имам средно-светла кожа, па пегите делуваат како потемни образи да имам, не како пеги :)
    Дефинитивно само мат лице прифаќам, со тоа што пудрата не мора да е мат, може камена одозгора мат (која никако да си ја погодам).
    И дај идеа за добро Бјути блендерче, ќе нарачам на RT, ама додека да стигне...
    Такоѓе кажи и некое добро течно коректорче, имам во стик на Авон и не ме бендисува :)
    Инаку - целта е средна до целосна покривност, да бива и за дење и за ноќе :)

Инаку најубава пудра си имам купено од САД, ептен drugstore беше некоја, дали 10-12 долари, имаше многу суптилни светкички низ неа и така еден кафиден финиш, убавина. Поима немам која беше, ова телешкава глава не се сети да сочува инфо.(facepalm)

Последна измена: 7 февруари 2017
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.407
    Многу фин течен коректор ми е оној на Аура, меѓутоа има послаба покривна моќ. Попокривен е течниот камуфлаж на Катрис, ама формулата му е малку потешка.
    Види ги тие два, мене ми се едни од омилените течни коректори, заедно со Боржуа Хелти Микс. Кога сум веќе кај него, ако ти се даваат повеќе пари,види го и него. Овој ми е врвот. :)
    Покривен, а сепак хидратантен.

Од пудрите, би ти предложила да ги погледнеш 123 Perfect на Боржуа (за комбинирана до масна кожа е) и Air Matt (за истиот тип на кожа). Има фин избор на нијанси за девојки со светол тен.
    Можеби ќе ти одговара и City Radiance, но имај предвид дека оваа пудра е баш за сува до нормална кожа и нема мат ефект, ама многу е фина на лице, како свиленкаста е.
    И пред да си помисли некоја дека сум спонзорирана од Боржуа :lol: , види ја и Endless Perfection од Менхетн во стаклено шишенце. Нијансите мислам дека беа во ред, покривноста е супер, само што нема мат финиш, туку малку така по-dewy. Со фина камена пудра изгледа супер на кожата.

За бјути блендер не знам баш да ти кажам, затоа што многу ретко користам. Го имам јајцевидното сунѓерче на Ebelin, а почесто си користам едно пазарско купено од Зелено пазарче (некоја наводна копија на МАС :D ), ама прекрасно е - меко и не впива пудра.

5. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    Штета, јас имам сува кожа и баш ми одговара, ама ете секоја пудра не е за секој, затоа секогаш е најдобро да се проба.. Ме изненади со информацијата дека нема тестери, пудрата само што ја поставивме и секаде се испраќаат тестери, ако не ти е тешко во порака да ми кажеш каде било ова што немало тестер?

На lav4ence.e.e му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.092
    Мишелче благодариме :)
    Него сподели и како ти ставаш пудра, јас пробав со flat четка на Орифлејм и не ми се свиѓа, со алиекспрес сунѓерче што ми ја испи пудрата и се вратив на прсти, што исто не е баш најарно... :)
    И која мат камена ја користиш а да не те затегне? :)
    Инаку за baking користам обична бебешка пудра, може и специјална да препорачате :)

7. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.407
    За нанесување на течна пудра си користам четка-копија на Expert Face brush на RT. Мислам дека ми е од Алиекспрес порачана многу одамна, ама многу ми е фина. Имам и други слични такви, ама кога една ќе ми „легне“ ја користам дури не се распадне. :)
    Оние рамни плоскати четки многу ме нервираат, а сунѓерчиња за пудра користам многу ретко, некако немам навика за нив. :)

Најомилена и најдобра камена пудра ми се покажала Stay Matte од Rimmel (има и транслусент нијанса мислам), иако во моментов ја користам минералната пудра во прав на Alverde од која сум исто така задоволна, ама матирачкиот ефект не се споредува со ефектот кој го добивам од пудрата на Римел. :)
    Со соодветна база е супер.
    За бејкинг можеш бебешка или транслусентна во прав. Знам дека Аура имаа таква, ама мене не ми се допаѓаше и не ја купив повторно.

На marta993, crazylady и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.113
    Допаѓања:
    269.092
    И јас имам од али четка копија на РТ, мојава е blush верзијата :) година ипол секој ден е користена за камена, не мрднала :) веројатно за овие зборуваме:
    2016 Hot Sale Makeup Brushes Professional Make Up Brushes Powder Blush Brush Facial Care Cosmetics Foundation Brush 1pcs #65007
    http://s.aliexpress.com/VzQjM773

На marta993, LollySky и Mishela им се допаѓа ова.
  9. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Добра камена пудра за комбинирана кожа..?

10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.907
    Допаѓања:
    5.248
    Rimmel stay matte i Catrice matt (нз точно името, али една е)

11. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    10.791
    ddxdss.PNG
    :o :o :o :o

На kate89, crazylady и xxAngelxx им се допаѓа ова.
  12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.043
    Допаѓања:
    81.407
  13. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    10.791
    Зегин.

На kala21 и Mishela им се допаѓа ова.
  14. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.969
    Препорака за некоја добра пудра до кај 250 тина денари?..да не биди премногу тешка за секојдневна употреба :)

15. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Loreal true match :)

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  16. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
  17. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Jas za sekojdnevna upotreba koristam malena.okolu 150 denari ja kupiv i mi se pogodi

На JoanaS му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359
    Феминки какви пудри користите и ваши искуства?

Неколку години ја користам пудрата Гош, но веќе заприметувам дека лицето е презаситено, па така што почна да ми го суши лицето..

Сакам некоја добра што покрива и да биде максимум до кај 1.000 денари.

Ваши предлози? :)

19. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Не е лошо да ја пробаш Ревлон што ја спомнувавме погоре, периодов е на акција и има два типа за сува/нормална и комбинирана/масна кожа. Ако зборуваш за x-ceptional wear од Gosh ми се чини дека се доста слични. Ревлонот е потечна, ама на лице се многу слични. Има и тестери, можеш да пробаш.
    Исто и 123 Perfect од Bourjois.
    Јас лично периодов ги користам од Catrice HD liquid camouflage, исто одлична пудра, доста е ретка ама убаво покривна, и oд Еssence 2во1 camouflage concealer која е доста густа и покривна. Јас имам комбинирана кожа (нормална на образите со масна т зона).

Последна измена: 8 февруари 2017
    На kala21, koritsaki и Miss.N им се допаѓа ова.
  20. Miss.N

Miss.N Популарен член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    1.359

Да, таква користам од Гош, баш ќе ја побарам од ревлон, а слушнав и за пудрите од Лореал биле добри, но ги немало секаде.. (мојата кожа е комбиниран порано Т зоната беше масна сега е сува) :)

Баш ќе ги побарам и последниве две, но не сум ги сретнала..

А пред пудрата освен крем, дали ставате и некоја друга подлога на лицето?

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.