Па не е баш за мрсна кожа. Девојката бараше лесна, средно покривна, па претпоставив има нормална кожа.
Девојки гледам ја фалите Ревлонот(новата), па ако може помош околу нијанса. Нешто слично на Bourjois 52 Light beige, за да не лутам која нијанса да ја одберам. Фала
Јас ја користев Bourjois 123 Perfect 52, потоа не знам што се случи, меѓутоа 52 од Боржуа почна да ми оксидира и се префрлив на 51, а од Ревлонот ми одговара 150. Мислам дека треба да си пробаш од тестер, можно е да ти одговара и 180.
Мене ми беше 52 сосем ок, но кога купувам нова пудра секад киснам пред штандовите и не можам никако да се одлучам за нијанса , затоа вака ми е полесно да знам што да барам. Кажи ми само ги има истиве бројчиња( 150,180) и на пудрите за сува и нормална, комбинирана или?
Девојки ајде сега да ми помогнете. Имам комбинирана кожа, и ми треба покривна пудра. Се мислам помегу Ревлон колорстеј, Катрис hd, и Буржуа air mat. Би можеле да ми кажете која е најпокривна од овие три? Од сите три само Ревлон сум ја користела многу е покривна, ама памтам еднаш кога се сликав со блиц испаднав ко дух од неа....
Ова од ревлон понудава примамлива, ама нијансиве не ми фаќаат око ivory на розе ми изгледа a buff на жолто А таман мислев некоја нова пудра да зеам sigh
ПА ако знаете да ми предложите некоја за мрсна т зона нормални образи на кој излегуваат митесери имам користено аура ,манхетен мат, римел мат моментално менхетен антибактериски меѓу тоа сакам некоја полесна фалаа многу
Женцки, се мислам меѓу Ревлонот и Буржуа, кај ги има и двете да пробам тестери? Најсмрт ми е кога мењам пудра и треба да си најдам нијанса. Прилично светол тен имам, а од Менхетен на пример, една пред најтемната ја користам. Маки
Во зегин ревлон со пумпица (новата ) е 630 ден. Вчера ја земав, од прв впечаток ми се виде повеќе густа од старата .
За Ревлон тестери имаш во Космо а за Буржуа во секоја парфимерија - дм , космо , анабела, еликсир Каква кожа имаш? Од Буржуа 123 перфект пробај ја нијанса 52 , ако ја најдеш 51 уште подобро. Од Ревлон нијансите 110, 150