Женцки успеав купив две нијанси потемна, 220ка, и самостојно и помешана со 150ка ми е погодена ептен ми прави мерак пудрава! Од сега 220ка знам дека ми е идеална (буквално најидеална погодена во животецов)! Благодарам за препораката
Ја купив денес во новото ДМ во Ѓорче, имаше големи попусти и не одолеав во тој шопинг занес, али до после веќе ми помина, и сега уште ја немам отворено. Кажете што ми се потрефи да земам? Ќе ви напишам и јас рецензија, после неколку шлакања.
течна пудра или камена,никогаш не се нанесува на рака,раката е потемна и е изложена на сонце,или на врат,или на внатрешниот дел на раката.Овие се моите омилени ,кои се прилагодуваат на мојот тен.
Јас за разлика од моево семејство сум ариевец озбилно, немам некој изедначен тон и многу тешко наоѓам пудри @Adele86 ако судам по внатрешниов дел од раката, 150ка ми е темна а на лице дух! Порано пробував така да се водам и секогаш лицево ми е како отсечено од телото Моја "финта" е со делот меѓу градите и вратот.
. @CameliaMiller пробај ја баш 120..се прилагодува на секој тен. Има во Дм.А и вратот никогаш не го заборавај.за Maybeline зборам.
Чекај јас зборувам за Ревлон 150.. 120 нели треба да е посветла? Ја купив 220ка, таа на Ревлон ми е супер.
Мислам дека не се сменети нијансите, туку самата пудра премногу оксидира, јас ја купив 105ката пред месец-два и баш ја споредив со старата пудра. Старата пудра ми беше неколку нијанси потемна од новата. Приметувам и на себе, кога ќе ја ставам пудрата ми е супер, после неколку часа изгледам како со цигла да сум се шминкала. Подобро земи си некоја друга, јас лично не би ја земала повторно.
Пудрата е убава , но се сложувам дека оксидира . Мојата мислам беше 101 одлично ми одговараше, но пред да ја потрошам приметив дека ми оксидира на лицето.
Женски, препорака за какво масло да нанесам на beauty blender-от пред да ставам течна пудра ? Имам суво лице иначе
Cooll kade beshe objavena akcijata? Utre ko ke odam ako mi se pravat naudreni kako shto spomna nekoja chlenka deka ne znaele za ponudata da imam potkrepen dokaz
Бидејќи сум често на youtube знам дека премногу од beauty gurus ја користат влучувајќи ги и најпознатите Nikkietutorials,Tati итн и сите се задоволни,но многу од тие прават спонзорирани видеа па така се што кажат не е вистина.Имаат 12 нијанси за тука не знам дали ги има сите,ама спектарот на нијанси е голем.Јас ја имам користено обичната infallible и сум задоволна.Има измешани мислњеа,па би ти препорачала да си идеш на сигурно
Женски ја имам камената на гр 108 но темна ми е многу па ме интересира дали 106 да земам е мн посветла или немат некоја разлика
Zdravo feminki dali nekoj moze da mi preporaca tecna pudra za lice ama da sveti liceto ubavo od nea da ima ubav sjaj takov efekt