Во ДМ во Веро центар имаше понуда Catrice HD liquid coverage foundation со гратис коректор camouflage liquid concealer. Забележав дека само првите 3 бројчиња ги имаше, но не и 004. Веројатно истата понуда ја има и во другите ДМ.
И кај нас уште ја нема донесено Ревлонот. Не се прават наудрени, ами врска немаат кога ќе ја донесат. Нормално и нив нема кој да ги извести.
Во мојот град ја нема никаква, ни намалена, ни ненамалена. Неколку пати прашував од порано, сега ни не прашувам веќе.
Процинција Еми , шта чеш. Ќе ти пратам од тука. Се надевам деновиве ќе ја донесат. Ќе бидам упорна во потерата.
Кога се залетав првиот пат за пудрава во Зегин кај мене, бледо ме погледнаа и ми рекоа дека ја немаат и дека од пудри имаат само на Јанг Дерм. После тоа прочитав од Биодевојка за крема Алоедермал. Ајде друг залет во Зегин, оти жената напиша таму ја има. Какво имање и тоа нема. Затоа Зегин само за аповЕ.
@koritsaki znam deka ja ima na ebay, ama ne e toa rabotata. Ne sakam stalno da poracuvam online kozmetika koga moze da ja ima i ovde. Stariot Revlon go ima tuka, ke gi donesat i novite, samo pokasno verojatno.
Порано некогаш мислам имав прашано во врска со Ревлонот. Значи секогаш ми била сигурна варијанта. Претходно ја купував од парфимерии а бидејќи во Зегин беше поевтина кога почнаа да ја носат еднаш ја купив од таму, и забележав разлика во покривноста - абе како кремче стварно не ми покриваше. Вака-така ја потрошив и потоа се префрлив на други пудри ама не го најдов она супер покривност и без нус појави шо се вика како во Ревлонот и стварно посакав пак да ја купам. Ја купив ПАК од Зегин (нарочито за да видам дали било до пратката ете или нешто до мене) , и ПАК статива. Значи незнам стварно дали нешто се сменило во формула ова -она ама јас се разочарав. Подолго време веќе користам други ( Макс Фактор фејсфинити и таа лонгластинг, Севентин, Лукс од Авон, Лореал итн, ама или не ми се гаѓаат во нијансата (имам светол тен) или во покривноста ( пошто имам потреба од покривност) или па тотална утка ни едно ни друго. Мака си мачам. И сега гледам дека има велите во Зегин со пумпица од колорстеј па се думам дали пак да си ги фрлам парите? Стварно, дали некој има забележано разлика во квалитетот како мене??? п.с Се извинувам за долгиот пост.
@Mama25 Имаме слична кожа колку што ме држи сеќавање од темите за креми за лице. Те чекам со кратка рецензија за новите пудри во однос на хидратантност и општ впечаток за истите.
Мене ми е иста Ревлонот од парфимерија и онаа од Зегин. Немам забележано некаква разлика во однос на покривноста. Можеби си навикната на онаа постарата варијанта, таа мислам дека беше со малку потешка структура. Знам дека едно време пред неколку години кога менуваа формула, залихите од тогашните стари Ревлон пудри ги трошеа со години. Јас во локална парфимерија летово „ископав“ од старото издание, па ми текна на муабетов. Новата верзија (тогаш беше уште без пумпица), e полесна и потечна, затоа можеби ти изгледа дека има помала покривност. Инаки постојано се „натегам“ на оваа тема со другарка која долги години ја користи пудрата; таа го тврди истото, а мене пак сега ми е најубава, тогаш не можев да ја смислам Ревлон зашто претешка ми беше.