Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. ANGEL1

ANGEL1 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2011
    Пораки:
    227
    Допаѓања:
    84
    Ух, значи сепак ја смениле формулата велиш?! Значи не си замислувам , вистина е. Ама за жал ете мене не ми брка работа новава формула. Не само шо не ми покрива туку и многу брзо ми „испарува'' од лицето а не онака ко порано раат цел ден не мрдаше бре! Ништо не прам сега ...да не си трошам џабе ја парите ко така :mm:

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Vo Eliksir imaat popust na tecnite pudri po 135 den se site osven novata hd. :)

3. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    :o Кои марки? Само денес? 135, не ми се верува, ни на пазар не се толку :D

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    81.409
    А колку е HD-то во Еликсир, знае некоја?

5. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @danichap еве скоро недела дена ја користам (инаку по грешка мм ја купил таа а јас му напишав за една сосема друга ама тој ги помешал брзините ја немало таа и продавачката му ја упикала оваа). Јас мојава кожа ја доведов во нормала сега не ми е толку сува, можда и ради хормониве сега во бременост којзнае :wasntme: Не ми била одамна вакава, дури заборавив што е пудра па тук -таму сум неразделна со ББ кремот на Nuxe тој ми е незменлив во било кое време од годината.
    Нешто што приметувам е само дека кожава на мои 30-ти ми бара нешто доста хранливо, па така летово купив чист шеа путер и зимава се дружам со него, бев скептик да не ми е јак ама одлично ми легна на лице.
    Околуочнава е добра во однос на тоа дека среќа па и фала на генетика немам нешто што би ме тагирало за сега, крмчево е доста хидратантно но има и рич верзија која е побогата. Види ако можеш да набавиш тестер па да видиш како ќе ти легне, пробај ги двете верзии.

Пудрата не сум ја пробала викендов ќе ја тестирам и ќе те известам.

Него ми текна да те прашам, барам некој фин серум сега за на пролет ама да е прилично добар или евентуално дневен крем кој би си ја вршел солидно работата. Се мислев меѓу Filorga или Babor па останав цела во прашалници, ако имаш било каков предлог би ми било доста од помош:)

6. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Aко мислиш на Catrice HD, иста цена е како во ДМ, 469 ден. Мене ми ја намалија на 420 ден. со некаков си попуст без никакви картички и слично. Ова беше пред месец дена, не знам дали важи истото уште.

Во ДМ моментално е со коректор заедно 469 ден., а за во Еликсир не знам дали важи истата понуда. :)

На Mishela и Rose96 им се допаѓа ова.
  7. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Samo na Catrice, jas ja zemav Even Skin tone i Nude Illusion, mislam deka i All Matt bese na popust. :)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  8. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.396
    Допаѓања:
    286.928
    Прва прилика кога ќе испаднам ќе отидам до даглас и на лице место ќе ја пробам и твојава пудра. Мене нијансите ме бунат, според рецензиите многу фирми немаат линии за светол тон на европскиов пазар.
    Инаку и мојава кожа никогаш не била во толку добра состојба, делумно хормоните делумно негата... затоа и ми е страв да не утнам пудра и да добијам некој осип.
    Инаку јас стандард го чистам лицето со клиник 123, милд серијата и сум презадоволна. Им дадов шанса на нивните пудри, кремата за околу очи и за лице... но не сум задоволна. Од време на време и јас користам шеа бутер како и арганово и бадемово масло и маски.

Посебно сум задоволна од производите на артемис, колекцијата мед. Моментално ја користам кремата, серумот и маските.
    Одлична хидратација без да ми ја иритираат кожата. Ја препорачувам за фазите кога лицето е во многу лоша и иритирана состојба. Но бидејќи сега ми се нормализира и мене... па пак барам нешто за нормална кожа кое би било похранливо и за нијанса поагресивно.
    Инаку, слична на предходната ми е и колекцијата на физиогел. Лесни и хидратантни за во осетливи фази но и за преку ден. Имаат дури и лосион за тело и шампони. За луѓе со проблематична кожа одлични и со поповолна цена од предходните.

Серум имам користено од ланкоме и др. Хаушка. Од првиот бев задоволна, од вториот не баш. Од есте само тестер, мало шишенце. Иако го користев околу недела што е недоволно за целосен впечаток, бев задоволна. Филогра и Бабор на жалост ги немам користено.

Би ти ја препорачала и од шишеидо, ибику кремата. Многу пријатна, лесна и одлична хидратација. На др. Хаушка кремата, розе лајт, исто е хидратантна, лесна и пријатна... долго ја коростев но веќе ми се засити лицето и ја сменив. Др. Хаушка има иеден спреј за лице кој секогаш внесувал свежина на лицето и би ти го препорачала.
    бб кремата од шишеидо исто сум со пофални зборови. На крај ми е и се двоумам дали повторно да ја набавам истата.
    Ај стави слика за кој бб крем од нукс мислиш?

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Баш ме изненади :) Ja имам пробано аll mat само, убава е, средна покривност и средно матира, природно делува, така да за тие пари е супер

10. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @danichap кој серум на Ланком? Да не содржи парфем во составот? Избегавам се што има многу алкохол и парфем па макар бил и на последно место.

Клиник ги баталив одамна за таа цена составот им е безвезен. Једино што пакувањето им е фенси. Можеле да се потрудат кога се работело на состав.
    Шишеидо не сум пробала, баш ме заинтересира и така нешто рака ме чешаше си викам на што ли пари ќе трошам :D
    Инаку и јас со пусти страв купувам пудри и се така си стојат до пола потрошени. Не верувам во декларации, зошто секоја кожа е индивидуална сама по себе.
    Еве сликче, мене ми е нешто незаменливо. Проблемот е што нема многу избор на нијанси ама мене совршено ми одговара најсветлата, со бронзер и руменило ја корегирам во зависност од тоа како се шминкам. Ја користам 3 години и не планирам да ја сменам, неред на лице не ми направила. Доволна покривност има да изедначи тен и да нахрани иако јас пред неа ставам секогаш полога. Пробај ја па кажи. Иако нивна крема за почетни брчки не ми се погоди баш па му ја упикав на мм да ја користи, да не оди во канта:lol:

Bio-Beaute by Nuxe Silky Perfecting BB Cream.JPG

На joy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Јас ниту една ја немав користено и не ни знаев а каква кожа се, кога видов 135 ден веднаш ги земав многу евтино ми се виде. Денес ја имам Even Skin tone и има сјаен финиш и средна покривност. Не е лоша ми се допаѓа.
    Nude Illusion изгледа по мат и по покривна е, сестами таа ја тестира денес и до сега многу убаво и изгледа на лицето и ниту малку не и свети лицето. За 135 ден се супер. :)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    @Rose96 до кога трае понудата или заврши?
    И каде можам да ја најдам оваа парфимерија :$

13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.396
    Допаѓања:
    286.928
    @Mama25
    IMG_3520.PNG
    Јас бев задоволна, не ми создаде иритации. На жалост не го чувам паковањето а после него го користев на др. Хаушка и сега од артемис па составот ми е одамна заборавен.
    Твојава бб крема дефинитивно ќе ја побарам:)

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Во едно Зегин ми ја понудија ревлонот за 749 денари, и не беа запознаени дека има акција, во друго Зегин од четврток ќе важела акцијата, и во трето Зегин ја најдов по намалена цена.

На buba4e89 и duffi им се допаѓа ова.
  15. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    Во кој град тоа, ако не е тајна?:)

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Па јас кога ја купив лани толку беше. Во кој Зегин?

17. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Бт :)
    Толку е по редовна цена, но со попустот е 632.

На kala21, duffi и buba4e89 им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    81.409
    Знаете што ме интересира? Колку е редовната цена на Ревлон со пумпица во Зегин. Пак си е 750 денари? Некако многу драстична е разликата сега, ако е така.

19. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    790 e редовна цена :)

Бар така им пишува во каталогот/флаерот.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Amaris

Amaris Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2014
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.025
    Дали некој ја има пробано Deborah Radiance Creator?