Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. BellaS

BellaS Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2012
    Пораки:
    974
    Допаѓања:
    931
    Ауу ногу е 800 ден, и јас ја користам за вечерна шминка ама најмногу 500 ден е, 470, 480 до 500 ден мислам секаде треба да е, конкретно за Anabela парфимериите толку отприлика ја купувам јас.

2. Mama25

Mama25 Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    1.440
    Допаѓања:
    10.958
    @danichap Данке фала за инфото. Баш ми даде занимација пред викенд да разгледам, ако нема гужва планирам да појдеме до Солун, ако не да го терам мм да вози накај Софија таму има Даглас, па да се снабдам дур уште можам да патувам, зошто овде кај нас слабоп избор.

Кажи ми уште ова според тебе кој е подобар на Артемис или овој на Ланком? Артемис знам дека ги има во Даглас ама ете некако не сум им обрнала внимание до сега. Дали се работи за Artemis Age Prevent Renewing Serum или некој друг?

Ако не ти е тешко пушти линк:)

3. young.girl

young.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2016
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    40
    Ако може да ми препорачате лесна пудра или бб крема за комбинирано лице а да не е гарниер?

4. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.396
    Допаѓања:
    286.929
    Јас сум презадоволна од цела линија на Артемис. Ја набавив кога лицето ми беше во многу осетлива фаза и ми делуваше многу смирувачки. Моментално ја имам оваа линија. Наменета е за сува/ осетлива кожа склона кон црвенила и иритации. Кога ми беше лицето во најлоша фаза, ги нанесував без да има печење / чешање или стварање првут. Серумот изгледа како млеко и лесно и брзо се упива без да остави траги на површината. Се осеќа како лесен слој на заштита врз кожата. Кремата исто дава одлична хидратација и свежина. Презадоволна сум и по потреба во иднина повторно би ги набавила. IMG_3528.JPG
    За разлика од него ланкомето го нанесував кога кожата ми беше веќе во нормална состојба и немав проблем со првутење и иритации.
    Кога кожата веќе не е во критичната црвена зона артемис не е веќе потребен би рекла и би се одлучила за некој друг.
    Знам дека артемис има и други линии, но ги немам разгледано.
    Се на се, би рекла подобро серум кој има некои хранливи состојки плус па би дала предност на ланкоме.

На Mama25 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.907
    Допаѓања:
    5.248
    Дали е уште Catrice HD во ДМ 470 ден со коректор? Ако не е да одам во Еликсир.

6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Изгледа зависи, како ке начекаш да има останато. Во Сити Мол на пример завчера имаше само две 030 со гратис коректор.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Мене 749 ми рекоја.

На Beauchamp и Mishela им се допаѓа ова.
  8. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    Сега баш бев до Зегин прашав за цената за сигурно. И да, толку е редовната, 749 ден . :D

Грешно инфо, сори @Mishela :angel:

На Dgirlll и Mishela им се допаѓа ова.
  9. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431

Последна измена: 16 февруари 2017
    На young.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Гледам и vichy е на попуст во зегин па ме интересира колку е редовната цена а колку е сега со 50%попуст ако некој знае..?

На Lattina му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Loreal true match.

На young.girl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. theghost

theghost Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    25
    Женски како стојат цените на Loreal Infallible и на Maybelline Fit me? Каде можам да ги најдам во Бт?

13. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.258
    ShotType1_328x328.jpg

Од неодамна го користам ова масло за лице од Лореал и сум презадоволна. Го користам и самостојно, и при шминкање. За шминкање ставам 1-2 капки на четката за шминкање или beauty blender-от и дава преубав здрав сјај и dewy изглед. Ова е за комбинирана до масна кожа, а има и за нормална, што тебе повеќе би ти одговарало. На интернет гледам дека има и специјално за сува кожа, но не се сеќавам дали го видов кај нас, можеш да провериш. Внимавај :!: - има и едно за зрела кожа, додека претходниве три можат да се користат од 20 години нагоре.

Не знам дали звучам доволно импресионирано (а сум :lol:), но маслово дава сосема нова димензија на мојата шминка и лице и го препорачувам на сите. Постојано гледав како beauty блогерките на Инстаграм се шминкаат со разни масла на лицето, а не би ставила чисто арганово или слично затоа што имам комбинирана кожа. И за ова бев скептична и мислев да не светнувам во Т-зоната, но тоа воопшто не е случајот. Маслото дава живост на лицето и нема да изгледате премногу матирано и безживотно како секоја втора девојка денес. Одлично е и за нега и ги намалува порите, го користам пред дневната крема наутро и пред спиење. Друг доста јак момент ми е пипетата, обожавам работи со пипети 8-|

Јас најевтино го најдов во Космо, околу 590 денари. Во Рамстор беше нешто поскапо, а во ДМ беше 620, што е доста драстична разлика во цени :?: Уште еднаш - од мене чиста десетка! :clap:

На LaraSolare, Antolinaa, xxAngelxx и 8 други им се допаѓа ова.
  14. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Можеш да го пробаш маслото од Авон од линијата на Nutra Effects супер е и пудрата полесно се нанесува, лицето изгледа по свежо и не е тешко на лицето.

15. Lattina

Lattina Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2014
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    44
    Fala za info za vichy,bas razmisluvav da ja zemam posle utka od nekolku pudri... ednas ja imam koristeno,okolu 1200den bese,solenka malce ama si vredi.Samo ic ne mi teknuva dali bese redovna cena toa...

16. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    81.409
    Најверојатно било редовна цена; обично толку некаде се движт нивните пудри, зависи која како. Од 1200-1400, 1600.
    Нормадерм е околу 1300, Дермаблендот беше нешто поскапа од оваа и за другите не сум сигурна.

На Lattina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anyeska

Anyeska Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2016
    Пораки:
    76
    Допаѓања:
    41
    Да не знае некој дали кај нас ја има maybelline fit me poreless foundation? [​IMG]

На CrystalNoir му/ѝ се допаѓа ова.
  18. CinnamonBambi

CinnamonBambi Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2013
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    465
    Предлог пудра која добро покрива, а е хидратантна? Имам мноогу суви образи, а црвенилото ми е баш во тој дел и ми треба пудра која нема да ме доисуши, ама па и нема да свети од што е многу мрсна.

Само Clinique не, еднаш ставив од некоја пудра од таа марка и мислев дека ќе ми прснеше кожата колку ми се исуши.

19. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.895
    Допаѓања:
    15.406
    Вечерва бев кај Беко во Дм видов само 010 и 020
    Мишела јас мислам и редовната цена ке биде 750.
    Во Космо ја намалиле таа старата на 690:D
    @blessed.an Гледам во списанието Зегин ако земеш пудра Liftactiv Flexiteint добиваш гратис несесер со мини производи, 50 % на на кремите Liftactivnuit и Neovadiol nuit.Стиковите 1+1 гратис исто и шампонот против првут.

20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    За масна кожа која е од vichy @kala21 и цена ако знаеш..?