Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Mart.ina

Mart.ina Нов член

Zdravo devojki nova sum na forumov :) sakam da mi preporacate pudra za mrsno lice i koja dobro pokriva

2. kala21

kala21 Популарен член

Врска немам,ништо немам употребувано:)Читав од списанието и пишував:D

blessed.an likes this.
  3. young.girl

young.girl Истакнат член

Дали некој ја користел пудрата да ми каже каква е ?

Attached Files:

4. ванилала

ванилала Популарен член

@young.girl исто можеш да ја пробаш на Гарниер бб кремата, во тесно тубиче (таа е за комбинирана до мрсна кожа), има две нијанси- light i medium, солидно покрива, речиси ко пудра, 320ден е во Cosmo

young.girl likes this.
  5. Rose96

Rose96 Форумски идол

Да ви пишам update за пудрава. Јас сум презадоволна, има лесна/средна покривност и сјаен/полу мат финиш не изгледа мрсно него баш многу природно сјајно дури ми е жал да нанесам камена пудра.
    Текстурата е пенаста ама лесно се бленда и не се фиксира многу брзо па имате доволно време за да го нанесете, трајноста му е околу 7-8 часа. Нијансата 010 Vanilla е светла неутрална со малку жолт подтон одлично одговара за светол тен. Не би препорачала да се надоградува затоа што може многу да се познава на лицето доволно е еден до 2 по тенки слоеви. Ако немате многу што да покриете мислам дека оваа пудра ќе ви одговара.

Nude Illusion има поголема покривност и по мат финиш. Јас ја користам обавезно со плус хидрирачка база затоа што кожата ми е посува во овој период од годината.

Има густа текстура па одлично се нанесува и со четка и со сунѓерче. На лицето изгледа природно иако има средна покривност. Единствен минус е мирисот некако чудно мириса.
    За разлика од Even Skin Tone оваа пудра побрзо се фиксира па потребно е побрзо да ја нанесете. На почеток изгледа по мат, ама во текот на денот се добива преубав полу мат финиш.

Јас двете ги купив по цена од 135 ден затоа што се на акција и мислам дека за таа цена се повеќе од одлични. :)

6. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Каде ги има пудриве ? :) Имам проблематична кожа и би сакала да ја пробам вторава :)

7. Rose96

Rose96 Форумски идол

Во Еликсир :)

xxAngelxx likes this.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Дали алое вера гелот на Еси е добар за под пудра? Имам комбинирана накај мрсна кожа.

Mishela likes this.
  9. NewGirl.

NewGirl. Истакнат член

Дали уште се на попуст пудриве?

10. Rose96

Rose96 Форумски идол

Незнам ако имаат залихи би требало да има. :)

NewGirl. likes this.
  11. pamelche

pamelche Форумски идол

Нешто повеќе за оваа пудра?[​IMG]

12. Primadonna

Primadonna Популарен член

Ја имав и оваа,а моментално ја имам таа со екстремна покривност.Омилени пудри од Орифлејм ми се,нема за зажалиш ако ја порачаш.се чувствува лесно на кожата и покрива одлилно.Башка многу често ги намалуваат и се преефтини (околу 300 денари) и секако јас не ја потрошив пребрзо бидејќи треба малку за да ја добиеш покривноста што ти е потребна,топло ти ја препорачувам :)

pamelche likes this.
  13. DamnGirl98

DamnGirl98 Истакнат член

Дали имате користено од природните пудри на алверде (ги има во ДМ) и колку сте задоволни од истите?

14. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

@koritsaki беше задоволна од Алверде.
    Jас ја користам минералната пудра во прав и ми се допаѓа како се однесува на кожа.

crazylady, koritsaki and DamnGirl98 like this.
  15. Elence93

Elence93 Форумски идол

Еве јас сама ќе си одговорам, па може ќе му послужи на некој. Мене многу ми се свиѓаше ефектот, изгледаше баш како матитачка подлога да имам, а истовремено не е полно хемикалии бидејќи пишува 99% алое. За тие со мрсна и комбинирана кожа препорачувам.

Moon2255, Antolinaa and Mishela like this.
  16. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Го има во Зегин, така? Ако можеш да ми кажеш цена би било одлично. Мислам дека и те како ќе ми се најде кога температурите ќе се покачат.
    Уште и ако одговара со Ревлон - прекрасно. :)

Antolinaa likes this.
  17. Elence93

Elence93 Форумски идол

Да, го има во Зегин. Го земав заедно со маслото од чајно дрво и вкупно беше 480 мислам, значи негде околу 300 е. Штом пудрата изгледаше супер после 4 саати играње во диско, добра ќе биде и за во лето.

Mishela likes this.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Staff Member

Да јас ја користам на Алверде пудрата , задоволна сум највеќе заради нијансата , е сега јас ја препорачувам највеќе ако имаш нормална - сува кожа , мене со масна кожа ми засветува лицето за околу 4 саата ама за преку ден ми е доволно и ако планирам да носам шминка малку време. ;) инаку зборам за кавер енд стеј

DamnGirl98 and crazylady like this.
  19. @lex

@lex Истакнат член

Zdravo devojki, sakam da prasam dali nekoja od vas ima koristeno pudri od Clinique i da mi dadete komentar za istite

20. Rose96

Rose96 Форумски идол

Според фотографијата што ја видов во темата вашата шминка не ми се допаѓаше како ти стои пудрата на лицето за разлика од другите пудри што ги имаш. Некако ти изгледаше kako да ти стои над кожата и премногу светеше.
    А знам дека имаш чиста кожа а со пудрава изгледаше како да имаш проширени пори и како да имаш премногу пудра.
    Ова е мое искрено мислење никако не сакам да се навредиш, мислам дека во твојата колекција имаш течни пудри што совршено одговараат на твојот тен и тип на кожа. :)

koritsaki likes this.