Не се лутам никако да , за разлика со други пудри што сум ги користела и што ги имам моментално на Алверде пудрата е последно место , колку и да е природна пудрата за масно лице и баш не е , а и што викаш не стои убаво. И една другарка истото ми го кажа дека лицето премногу ми свети од неа
Јас вака да улетам и да те прашам - како ти е лицето од кремата со роза (не сум во тек дали почна да ја користиш)? Мене дури и со база пудрата почнува да ми свети и да ми се собира по 3-4 часа, што не ми се случило до сега. Значи, ова како мој заклучок - кремата во зимскиот сув период (отприлика до март) е идеална за комбинирана кожа, меѓутоа најверојатно ќе продолжам да си ја користам само како ноќна, а под шминка ќе пробам со алое вера гел. Кога се видов во огледало дека светам, ми се слоши и баш ми е криво што кога ќе наидам на производ со фин состав - пребргу ми откажува љубов. Течната пудра нема шанси да ја купам, оваа во прав е супер и мислам дека ќе продолжам да ја користам. Сепак ќе и` оставам простор да се покаже до кај април-мај.
@Mishela Таа кремата со роза не ја земав , досега ја користев ден и ноќ таа на Гамарде , многу добра крема ама ми се потроши , а ми го матираше лицето , сега ја користам на Клиник кремата(имаше мн добар попуст и да искористам јас ) а и нова е во продажба и сега засега ми е ок и таа ја користам преку ден и ноќ. За пудрите веќе не зимам ни јас пудра на Алверде , еве испробав и на Бенекос со природен состав што ми препорача Биодевојка ама ништо лицето ко лампион. Од Лавера пробував тестери ама нијансите мн темни.. инаку да таа пудрата во прав е одлична на Алверде се согласувам
А онаа органската од Дебора да не ја проба случајно? Јас се мислам за неа периодов, ама сè некако патот не ме носи накај Космо. Ја мислам пудрава долго време, иако сум речиси убедека дека и со неа ќе светам...
https://www.google.com/search?q=sup...AhUsDJoKHd42C1EQ_AUINigB#imgrc=3L5S3LX1r62VOM Dali nekoj ja ima koristeno ovaa pudra, bila za mrsna koza.
Ја земав буржуа 123 перфект..Пудрава е добра не е ко паштета да си мачкал но не ми е доволно покривна..Не ми ги покрива добро недостатоците..Ја имав ревлонот но и од него не сум баш задоволна прикрива да но ми е некако тешка пудрава..Никако да си најдам асална пудра..Ве молам некој предлог за добро покривна пудра а да е лесна да не е ко паштета да сум мачкала..Имам неизедначен тен па затоа може и тешко ми оди со пудриве плус лице потемно вратот бел али тоа е тоа ..Секој совет би ми значел
Kupi si plus korektor, pudrata i ne mora da e so full pokrivnost za toa sluzi plus korektor. Inaku sledna za kupuvanje mi e i mene Bourjois 123 Perfect zatoa sto sum zaljubena vo Healthy Mix pa sakam sto povekje da probam od pvoj brend. Ako nekade e na popust ili ima nekoja akcija pisete mi.
Најпокривна е Дермакол, ќе ви пишам целосна рецензија на блогот и мислам дека може и Македонија да се купи ама ќе ви пишам сигурни детали за тоа како и колку е и дали вреди. Петок ќе ми стигне и ќе ви кажам.
Не , ја немам пробано таа пудра пробај ја ненашминкана и види во текот на денот како ќе е и јас се мислев да ја пробам ама неможев да најдам доволно рецензии на нет за неа и се откажав
@blessed.an Пробај ја од Севентин мат + Лесна,а покривна пудра и има избор на нијанси.И јас имам потреба од покривање,задоволна сум како стои( иако за околу 4 саати светнувам) ама користам и коректор плус( од Катрис и течниот и кремастиот) и доволно ми е.
Девојки се убив од читање ама пак не можам да се одлучам за пудра. До сега ја користев Буржуа хелти микс ама сакам да сменам. Имам комбинирано лице, на образите суво, на челото и носот помрсно. Немам проблеми со акни и флеки, само малку да ми се изедначи тенот на лицето. Барам нешто што е покривно и што ќе трае без да морам да ставам камена....
На Виши (Vichy) ми се најдобри! Ама не сите, Derma Blend ја користам веќе подолго време а претходно користев пудри на Clinique и Mac cosmetics. Оваа најпогодена. Проблем е што се продава по аптекиве и нормаааално немаат тестери пошто си ги земаат за дома Во Зегин ја има и во Еурофарм, отприлика 1250 денари е мислам... Ама вреди ептен! И трае.
За тоа со тестерите не знам што да кажам. Не можам да разберам како немаат да ти дадат да ја пробаш. Па на кожа, на лице ја ставаш и освен тоа не ја купуваш за еднаш, туку за секој ден. Малку ми е скапо ова што ми го понуди. Барам нешто до кај 700/800 денари. Сега ќе станува и се потопло па ќе се префлам на ББ и ЦЦ креми, а пудрава повеќе ќе биде за навечер.
@nadelinka таа на Буржуа што си ја користела е за суво лице за комбинирана и масна кожа не е никако. Ако сакаш трајна пудра сега има акција во Зегин на Ревлон , имаш за сува и масна кожа , земи си подобро од таа за масна кожа. Мислам на акција е 650 денари како што прочитав..
Девојки препорачајте добра пудра за суво лице и да не прави флеки земав една од дм ми прави флеки и после пола сат како да не сум ставила пудра
@kortisaki Фала ... Јас имам сува кожа ама имам и Т-зона. Еве и сега ми светна лицето (на челото и носот) а сабајле ставив од Буржуа пудрата и плус претходно прајмет со мат ефект. За Ревлонот се изначитав мислења и скоро сите беа позитивни (секако не може на сите се да им се погоди), и баш ја гледав дека е на попуст во Зегин, па ќе ја пробам и таа за комбинирана кожа...