Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.736
    Допаѓања:
    107.114

Не се лутам никако :) да , за разлика со други пудри што сум ги користела и што ги имам моментално на Алверде пудрата е последно место , колку и да е природна пудрата за масно лице и баш не е , а и што викаш не стои убаво. И една другарка истото ми го кажа дека лицето премногу ми свети од неа :nod:

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    81.409
    Јас вака да улетам и да те прашам - како ти е лицето од кремата со роза (не сум во тек дали почна да ја користиш)? Мене дури и со база пудрата почнува да ми свети и да ми се собира по 3-4 часа, што не ми се случило до сега. :(
    Значи, ова како мој заклучок - кремата во зимскиот сув период (отприлика до март) е идеална за комбинирана кожа, меѓутоа најверојатно ќе продолжам да си ја користам само како ноќна, а под шминка ќе пробам со алое вера гел.
    Кога се видов во огледало дека светам, ми се слоши и баш ми е криво што кога ќе наидам на производ со фин состав - пребргу ми откажува љубов. :(

Течната пудра нема шанси да ја купам, оваа во прав е супер и мислам дека ќе продолжам да ја користам. Сепак ќе и` оставам простор да се покаже до кај април-мај. :lol:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.736
    Допаѓања:
    107.114
    @Mishela

Таа кремата со роза не ја земав , досега ја користев ден и ноќ таа на Гамарде , многу добра крема ама ми се потроши , а ми го матираше лицето , сега ја користам на Клиник кремата(имаше мн добар попуст и да искористам јас ) а и нова е во продажба и сега засега ми е ок :) и таа ја користам преку ден и ноќ. За пудрите веќе не зимам ни јас пудра на Алверде , еве испробав и на Бенекос со природен состав што ми препорача Биодевојка ама ништо лицето ко лампион. Од Лавера пробував тестери ама нијансите мн темни.. инаку да таа пудрата во прав е одлична на Алверде се согласувам

На LollySky и Mishela им се допаѓа ова.
  4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.044
    Допаѓања:
    81.409
    А онаа органската од Дебора да не ја проба случајно?
    Јас се мислам за неа периодов, ама сè некако патот не ме носи накај Космо. Ја мислам пудрава долго време, иако сум речиси убедека дека и со неа ќе светам...

5. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
  6. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Ја земав буржуа 123 перфект..Пудрава е добра не е ко паштета да си мачкал но не ми е доволно покривна..Не ми ги покрива добро недостатоците..Ја имав ревлонот но и од него не сум баш задоволна прикрива да но ми е некако тешка пудрава..Никако да си најдам асална пудра..Ве молам некој предлог за добро покривна пудра а да е лесна да не е ко паштета да сум мачкала..Имам неизедначен тен па затоа може и тешко ми оди со пудриве плус лице потемно вратот бел :@али тоа е тоа ..Секој совет би ми значел

7. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Kupi si plus korektor, pudrata i ne mora da e so full pokrivnost za toa sluzi plus korektor. :)

Inaku sledna za kupuvanje mi e i mene Bourjois 123 Perfect zatoa sto sum zaljubena vo Healthy Mix pa sakam sto povekje da probam od pvoj brend. Ako nekade e na popust ili ima nekoja akcija pisete mi. :)

На koritsaki и blessed.an им се допаѓа ова.
  8. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Ja имаш пробано од Catrice HD liquid camouflage?
    Наjпокривна инаку е од Estee Lauder Maximum Cover

На LaraSolare му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Најпокривна е Дермакол, ќе ви пишам целосна рецензија на блогот и мислам дека може и Македонија да се купи ама ќе ви пишам сигурни детали за тоа како и колку е и дали вреди. :)
    Петок ќе ми стигне и ќе ви кажам.

На mssuniquee, LollySky и blessed.an им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.736
    Допаѓања:
    107.114

Не , ја немам пробано таа пудра :) пробај ја ненашминкана и види во текот на денот како ќе е :) и јас се мислев да ја пробам ама неможев да најдам доволно рецензии на нет за неа и се откажав

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  11. softy1

softy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    244
    @blessed.an Пробај ја од Севентин мат + Лесна,а покривна пудра и има избор на нијанси.И јас имам потреба од покривање,задоволна сум како стои( иако за околу 4 саати светнувам|() ама користам и коректор плус( од Катрис и течниот и кремастиот) и доволно ми е.

На blessed.an му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Od Revlonot 240 za mrsna ja ima vo Makedonija?
    I dali seuste vazhi akcijata vo Zegin? :)

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.755
    Допаѓања:
    145.216
    Da,ja zemav pred nekoj den. :)
    Do 15.03 e akcijata.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    601
    Девојки се убив од читање ама пак не можам да се одлучам за пудра. До сега ја користев Буржуа хелти микс ама сакам да сменам.
    Имам комбинирано лице, на образите суво, на челото и носот помрсно. Немам проблеми со акни и флеки, само малку да ми се изедначи тенот на лицето. Барам нешто што е покривно и што ќе трае без да морам да ставам камена....

15. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    272
    На Виши (Vichy) ми се најдобри! Ама не сите, Derma Blend ја користам веќе подолго време а претходно користев пудри на Clinique и Mac cosmetics. Оваа најпогодена. Проблем е што се продава по аптекиве и нормаааално немаат тестери пошто си ги земаат за дома :@ Во Зегин ја има и во Еурофарм, отприлика 1250 денари е мислам... Ама вреди ептен! И трае.

На LollySky и nadelinka им се допаѓа ова.
  16. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    601
    За тоа со тестерите не знам што да кажам. Не можам да разберам како немаат да ти дадат да ја пробаш. Па на кожа, на лице ја ставаш и освен тоа не ја купуваш за еднаш, туку за секој ден. Малку ми е скапо ова што ми го понуди. Барам нешто до кај 700/800 денари. Сега ќе станува и се потопло па ќе се префлам на ББ и ЦЦ креми, а пудрава повеќе ќе биде за навечер.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ss80

ss80 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 ноември 2009
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    272
    Скапа е ама трае. Мислам дека и на Боржуа се прилично добри а достапни.

На nadelinka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.736
    Допаѓања:
    107.114
    @nadelinka таа на Буржуа што си ја користела е за суво лице за комбинирана и масна кожа не е никако. Ако сакаш трајна пудра сега има акција во Зегин на Ревлон , имаш за сува и масна кожа , земи си подобро од таа за масна кожа. Мислам на акција е 650 денари како што прочитав.. :)

На LollySky, buba4e89 и nadelinka им се допаѓа ова.
  19. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    Девојки препорачајте добра пудра за суво лице и да не прави флеки земав една од дм ми прави флеки и после пола сат како да не сум ставила пудра:@

20. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    601
    @kortisaki Фала ... Јас имам сува кожа ама имам и Т-зона. Еве и сега ми светна лицето (на челото и носот) а сабајле ставив од Буржуа пудрата и плус претходно прајмет со мат ефект.
    За Ревлонот се изначитав мислења и скоро сите беа позитивни (секако не може на сите се да им се погоди), и баш ја гледав дека е на попуст во Зегин, па ќе ја пробам и таа за комбинирана кожа...