девојки ајде да чујам мислење за оваа пудра, се мислам дали да си ја земам. мојата кожа е склона на акни и црнки. па би сакала да ве прашам дали би ми одговарала, и дали солидно покрива? и да.... да не создава флеки!????
пудрава е за комбинирана до мрсна кожа така да ќе ти одговара.инаку убава е и покрива и не ми се верува да ти се направат флеки.барем мене не ми се направија.а лично мене поубави ми се пудрите на максфактор на пример лестинг перформанс.ама и оваа на ревлон е добра па можеш да ја пробаш.
Да ви кажам јас пак за Гош пудрата. Со похидратантен крем е ок, не ми се изразуваат сувите делови. Само пак не и давам 10, некако не се упива во кожата и останува, кога ќе поминам со рака, ми останува пудра на неа. Ќе ја дотрошам во секој случај, ама нема да ја купам пак.
И јас се мислев дали да ја купам за вечерни излегувања, еднаш кога бев на шминкер ме шминкаа со ваква и ми се допадна бидејки одлично покрива. Ама не ми се допаѓа пакувањето, односно кога ќе ја отвориш нема такво за шприцање, па ќе треба со четка или со прсти да земаш од шишенцето , многу непрактично беше, па тоа беше доволна причина да не ја земам.
Ја видов пудрава во космо 410 ден. само со крем боја пумпичка беше, не бев во можност да ја пробам на лице, па ако ја користи некој да ми каже за какво лице е, јас имам нормална кожа, пудрата е многу течна и лесна, само незнам колку покрива... хелп..
Cи ја купив јас таа новата на Kетрин Aрли за 90 денари! Kако крие мераци Mене лично ми е преубава, густа е, крие, за разлика од Mејбелајн која само сјај му дава на лицето... Hе велам дека Mејбелајн не е добра,, ама скапа е! A 90 денари се ништо, а пудричкава си е топ
мимс јас ја имам оваа пудра минералната од мејбилајн ја користам повеке за денско време не е толку покривна повеќе го изедначува тенот јас имам комбинирана кожа и ок е со камена пудра може да помине ама мислам дека и на тебе ке ти одговара само внимавај на нијансите доколку ја земеш јас мојата ја погрешив и сега бојата на лицето кога ставам од неа на жолто ми удара а имам блед тен.
Денеска ја купив пудрава и можам да кажам дека сум презадоволна од неа.Пудрата е за нормална и комбинирана кожа и е со мат ефект.ПРЕУБАВА Е (645 денари)
Само што си ја купила а веќе си презадоволна од неа? Чекај бе па и ти, да видиш како ќе ти делува понатака. Треба денови, па и недели да пресудиш дали ти одговара на лицето или не.
Имам ставано 3 пати до сега мислам пред да ја купам, и кога ставив прв пат од неа и кога се видов на огледало бев зачудена.Лицето ми беше многу изменето како да не бев јас...што многу ретко ми се случува тоа,а и плус тоа јас имам комбинирана кожа а пудрава е таква и имам чисто лице така да сигурна сум дека и понатаму ке ми е добра.Сум ставала доста пудри и немам некои забелешки освен од мах фактор
Radiant air finish ја користев неколку години за сува кожа е и мислам дека е единствена пудра која толку многу покрива вакв тип на кожа ,инаку сега ја користам timeproof radiant за нормална до комбинирана кожа, бидејки ми се нормализира за секојдневна употреба а инаку за spetial ocations revlon за мрсна и комбинирана и loreal со црвена пумпица, и е многу добра покривна пудра и се разбира камена од max factor.
Не така ти се чини,баш е лесна и убаво покрива,дури не ја осеќаш дури јас зборувам за колор копи за комбинирана кожа,таа за нормална ја неам користено
Тие што користат минерални пудри да ви кажам на авон новава минерална многу е убава а и на попуст е сега околу 400 ден а иначе 600 е.
во сите помали пафримерии, што продаваат обична шминка,не оние Макс фактор и компанија! на пазар сигурно ја има исто така