Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.555
    Допаѓања:
    5.904
    Здр.
    Дaли имa oнлaјн стрaницa зa пoрaчувaње пудрa?​

2. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    На Оленка* и LollySky им се допаѓа ова.
  3. softy1

softy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    244
    Женски,од која камена пудра сте најзадоволни?

4. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Rimmel stay matte :)

На Mishela, Kjara15 и softy1 им се допаѓа ова.
  5. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Jac od Essence All About Matt Fixing Compact Powder, т.е белата фиксирачка камена пудра од Essence затоа што е безбојна па не мора да пазам на нијанси, одлично матира и фиксира, и многу подолго држи од Rimmel Stay Matte.

Последна измена: 9 март 2017
    На crazylady, Оленка*, ванилала и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Schatze парфимериите имаат достава низ цела Македонија, за сметка над 500 денари доставата е бесплатна.
    https://www.facebook.com/schatze.com.mk/

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SaNJaAaaAaa

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    Вчера ја купив Healthy Mix reformulated и денес после прво нанесување сум стварно разочарана :( После 2 саата ми ја снема од лицето. Користам и подлога матирачка и фиксирам со камена пудра. Се надевам дека е до денов. и после некое нанесување ќе биде подобро, пошто ако фукнав 700ден. за да ми остане , ќе си пукнам :(

8. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.577
    Допаѓања:
    29.050
    Како сте задоволни од камената пудра на Флормар? :)

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.744
    Допаѓања:
    107.168

Сања а каква кожа имаш? Ако ти е комбинирана мрсна нема шанси да ти одговара пудрава зашто е наменета за сува и нормална кожа. И јас ја имам пробано со пудри во прав камени , подлоги и што уште не и ми исчезнуваше од лицето. Од Буржуа за масна кожа се 123 перфект и Аир мат. Ти прашуваше за пудра на темава мислам ама неможам да се сетам каков тип на кожа имаше ;)

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.555
    Допаѓања:
    5.904
    Зa кaкoв тип кoжa и зa кoјa вoзрaст се? 12498488_1303672822991694_1009752980_n.jpg 3494__max-factor-lasting-performance_1.jpg

11. SaNJaAaaAaa

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468
    ОФ :(
    Сува дефинитивно не ми е, не ми е и којзнае колку мрсна. Јас ја сметам за нормална со мрсна т-зона. Еве денес, пробав без подлога и засега е подобро од вчера.
    Ако ептен не бива, планирам да ја мешам со некоја друга, на пр со Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation.
    Ти благодарм koritsaki :)

12. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.666
    Девојки, предлог за камена пудра? досега ја користев Bourjois Healthy balance камената, имам користено и Rimmel Stay matte и од Алверде во прав ама сега сакам да сменам малку..се мислам меѓу All matt plus и Prime and Fine од Catrice или All about matt од Есенс...не ми треба за некоја посебна потреба, за сетирање под очи најчесто или ако имам некоја акна за покривање па над коректорот ставам за да не ми мрда...Чекам мислења :)

13. YoungandBeautiful

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Од Катрис немам пробано, а оваа од Есенс ја имам моментално и задоволна сум, добра е за таа намена :).

На doubleinfinity му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.427
    Првата пудра (Deline) е за многу сува кожа. Многу е течна, лесно се бленда ама на комбинирана или мрсна кожа - никако.
    Ова ми беше прва пудра патем, почнав да ја користам уште на почеток од средно мислам. :lol:
    Не е многу покривна, лесна е, ама кожата ужасно светнува од неа, дури и со камена пудра.
    Другата од Макс Фактор е океј за сува и нормална кожа, за комбинирана можеби ќе биде добра со соодветна матирачка база и камена пудра како завршница. Инаку мене не ми одговара на масново лице.

Кажи каква кожа имаш, може ќе најдеме некоја посоодветна пудра. :)

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.555
    Допаѓања:
    5.904
    Имaм aкни,пoри,22 гoд.
    Кaј нoсoт ми се лупи кoжaтa oд пудрa, a oнaкa де мрснo ту сувo. Не знaм тoчнo кaквa кoжa е oвaa -_-
    Бев нa кoжнo ми рече сувa кoжa хммм

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.427
    Можеби имаш сува кожа, ама ако си ја третирала со некои „агресивни“ односно матирачки пудри и креми, па почнале да ти се перутат поосетливите зони од лицето.
    Јас сепак мислам дека имаш комбинирана кожа, судејќи по описите што ги даде.

Пробај да земеш некој нежен пилинг и барем еднаш неделно да го чистиш лицето со него за да ти се исчистат мртвите клетки и порите.
    За комбинирана кожа мислам дека добро одговара Loreal Infallible (моментално е на акција во Шатци и чини 700 денари). Не е скроз мат, ама фино легнува на лице.
    Можеби ќе ти се допадне и Bourjois 123 Perfect, иако мислам дека ќе ти биде премногу прашкаста во областа околу носот.
    За овој тип на кожа фина е и ЦЦ кремата Bourjois (една е, нема да ја утнеш и таа е на попуст во Шатци - 530 ден.) и за таа цена нуди сосема солидна покривност, а со малку камена и фиксатор мене ми трае по цел ден.
    На местата за кои ти треба нешто со повисока покривност, ти го препорачувам Pan Stick од Max Factor. Подобар коректор нема да најдеш. Одлично покрива црвенила и акни. Исто така на попуст е во Шатци и чини 315 денари. Мислам дека и во Космо е на акција, но не сум баш најсигурна.

За порите можеш да користиш база за шминка со измазнувачки ефект - имаш разновидни; Аура (во бела тубичка), Catrice - речиси сите брендови имаат таква база, но сепак не очекувај чуда.

Последна измена: 10 март 2017
    На LollySky и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  17. YoungandBeautiful

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Ќе бидам офф топик, но те молам предложи ми нешто со ваква намена и спаси ме. Носот страшно почна да ми се лупи кога ставам пудра, а имав страшно мрсна кожа и не знам што да превземам.

На Catherayn и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  18. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.427
    Јас користам домашен пилинг, затоа што никако не можам да најдам добар пилинг кој ќе биде доволно груб да ми ги отсрани нечистотиите и притоа да не ми ја исуши кожата.
    Си правам scrub од 2 капсули активен јаглен помешан со кафена лажичка кокосово масло од тегличка и ако ми треба нешто погрубо, мешам 1/2 каф. лажичка шеќер со лажиче мед.
    Медот малку лепи и незгоден е (коса задолжително собрана при „ритуалот“ :lol: ), ама кожата ја прави како кадифе. :)

На Doozy, danichap, kate89 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Bree@

Bree@ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2017
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    2.532
    Во Битола ја има во козметичкиот салон BODY M не се сеќавам точно колку беше цената ама пудрава е сон со многу малку го покриваш цело лице

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Sovet za pudra za kombinirana koza,so sredna pokrivnost za sekoj den,do kaj 350-400 den
    I za pudra so visoka pokrivnost sto ne ke ja koristam sekoj den do kaj 650-700 den
    Fala odnapred :)