Пошто е најактивна темава, еве ви една радосна вест - http://hybread.mk/mac-kozmetikata-pristignuva-vo-skopje
Jac od Essence All About Matt Fixing Compact Powder, т.е белата фиксирачка камена пудра од Essence затоа што е безбојна па не мора да пазам на нијанси, одлично матира и фиксира, и многу подолго држи од Rimmel Stay Matte. Спојлер: слика од пудрата
Schatze парфимериите имаат достава низ цела Македонија, за сметка над 500 денари доставата е бесплатна. https://www.facebook.com/schatze.com.mk/
Вчера ја купив Healthy Mix reformulated и денес после прво нанесување сум стварно разочарана После 2 саата ми ја снема од лицето. Користам и подлога матирачка и фиксирам со камена пудра. Се надевам дека е до денов. и после некое нанесување ќе биде подобро, пошто ако фукнав 700ден. за да ми остане , ќе си пукнам
Сања а каква кожа имаш? Ако ти е комбинирана мрсна нема шанси да ти одговара пудрава зашто е наменета за сува и нормална кожа. И јас ја имам пробано со пудри во прав камени , подлоги и што уште не и ми исчезнуваше од лицето. Од Буржуа за масна кожа се 123 перфект и Аир мат. Ти прашуваше за пудра на темава мислам ама неможам да се сетам каков тип на кожа имаше
ОФ Сува дефинитивно не ми е, не ми е и којзнае колку мрсна. Јас ја сметам за нормална со мрсна т-зона. Еве денес, пробав без подлога и засега е подобро од вчера. Ако ептен не бива, планирам да ја мешам со некоја друга, на пр со Rimmel Stay Matte Liquid Mousse Foundation. Ти благодарм koritsaki
Девојки, предлог за камена пудра? досега ја користев Bourjois Healthy balance камената, имам користено и Rimmel Stay matte и од Алверде во прав ама сега сакам да сменам малку..се мислам меѓу All matt plus и Prime and Fine од Catrice или All about matt од Есенс...не ми треба за некоја посебна потреба, за сетирање под очи најчесто или ако имам некоја акна за покривање па над коректорот ставам за да не ми мрда...Чекам мислења
Првата пудра (Deline) е за многу сува кожа. Многу е течна, лесно се бленда ама на комбинирана или мрсна кожа - никако. Ова ми беше прва пудра патем, почнав да ја користам уште на почеток од средно мислам. Не е многу покривна, лесна е, ама кожата ужасно светнува од неа, дури и со камена пудра. Другата од Макс Фактор е океј за сува и нормална кожа, за комбинирана можеби ќе биде добра со соодветна матирачка база и камена пудра како завршница. Инаку мене не ми одговара на масново лице. Кажи каква кожа имаш, може ќе најдеме некоја посоодветна пудра.
Имaм aкни,пoри,22 гoд. Кaј нoсoт ми се лупи кoжaтa oд пудрa, a oнaкa де мрснo ту сувo. Не знaм тoчнo кaквa кoжa е oвaa -_- Бев нa кoжнo ми рече сувa кoжa хммм
Можеби имаш сува кожа, ама ако си ја третирала со некои „агресивни“ односно матирачки пудри и креми, па почнале да ти се перутат поосетливите зони од лицето. Јас сепак мислам дека имаш комбинирана кожа, судејќи по описите што ги даде. Пробај да земеш некој нежен пилинг и барем еднаш неделно да го чистиш лицето со него за да ти се исчистат мртвите клетки и порите. За комбинирана кожа мислам дека добро одговара Loreal Infallible (моментално е на акција во Шатци и чини 700 денари). Не е скроз мат, ама фино легнува на лице. Можеби ќе ти се допадне и Bourjois 123 Perfect, иако мислам дека ќе ти биде премногу прашкаста во областа околу носот. За овој тип на кожа фина е и ЦЦ кремата Bourjois (една е, нема да ја утнеш и таа е на попуст во Шатци - 530 ден.) и за таа цена нуди сосема солидна покривност, а со малку камена и фиксатор мене ми трае по цел ден. На местата за кои ти треба нешто со повисока покривност, ти го препорачувам Pan Stick од Max Factor. Подобар коректор нема да најдеш. Одлично покрива црвенила и акни. Исто така на попуст е во Шатци и чини 315 денари. Мислам дека и во Космо е на акција, но не сум баш најсигурна. За порите можеш да користиш база за шминка со измазнувачки ефект - имаш разновидни; Аура (во бела тубичка), Catrice - речиси сите брендови имаат таква база, но сепак не очекувај чуда.
Ќе бидам офф топик, но те молам предложи ми нешто со ваква намена и спаси ме. Носот страшно почна да ми се лупи кога ставам пудра, а имав страшно мрсна кожа и не знам што да превземам.
Јас користам домашен пилинг, затоа што никако не можам да најдам добар пилинг кој ќе биде доволно груб да ми ги отсрани нечистотиите и притоа да не ми ја исуши кожата. Си правам scrub од 2 капсули активен јаглен помешан со кафена лажичка кокосово масло од тегличка и ако ми треба нешто погрубо, мешам 1/2 каф. лажичка шеќер со лажиче мед. Медот малку лепи и незгоден е (коса задолжително собрана при „ритуалот“ ), ама кожата ја прави како кадифе.
Во Битола ја има во козметичкиот салон BODY M не се сеќавам точно колку беше цената ама пудрава е сон со многу малку го покриваш цело лице
Sovet za pudra za kombinirana koza,so sredna pokrivnost za sekoj den,do kaj 350-400 den I za pudra so visoka pokrivnost sto ne ke ja koristam sekoj den do kaj 650-700 den Fala odnapred