Здраво, би сакала да ми препорачате пудра за посебна пригода, значи не за секојдневен изглед, долготрајна со солидна покривност и бојата да не биде како портокалова(паштета) хаха. Инаку имам нормална кожа и чисто лице, а многу ми е важен тенот што го дава пудрата.
Не знам колку пари ти се даваат за таква HD пудра, овде низ темава често се врти низ страниците Есте Лаудер (Double Wear) како предлог за пудра со наведените карактеристики, меѓутоа мене лично омилена ми е Lancôme Air de Teint, се дозира со пипета, многу е практична и полесна ми е од EL DW.
@Mishela На алиекспрес има такво силиконско сунѓерче и јас планирам да порачам. Silicone Sponge Lady Face Foundation Makeup Cosmetic Puff Beauty Tools Not Sponge Powder Blender For Liquid Foundation BB Cream http://s.aliexpress.com/32U32Urq (from AliExpress Android)
@Mishela , а може ли да се спореди по структура, покривност итн. Lancôme Air de Teint со Catrice HD Liquid Camouflage на пример?
Ја немам користено HD Camouflage од Catrice доволно долго за да ги споредам подетално, меѓутоа немаат иста формула. Catrice е премногу сува и мене ми беше тешка, а Lancome има свиленкаста, хидратантна формула која дава баш воздушест филинг на кожата, ко да немаш нанесено пудра воопшто. Брзо се суши и постигнува некој полумат или мат финиш, во зависност од кожата. Мене ми матира многу фино и нема гајле и не светнува дури и на повисоки температури, со соодветна подлога. Ја немам користено со база, така сигурно би изгледала уште подобро. Не знам колку сум репер за покривност, меѓутоа мене ми е фул-покривна слично како Ревлонот, со таа разлика што е малку похидратантна. И не ми е јасно каква им е таа формула која е истовремено и мат и лесна, ама одлична е, не ми ја заморува кожата како Есте и повеќе можам да ја споредам со Ревлон отколку со Catrice. Единствена сличност според мене е пипетата. Ланком има далеку подобар избор на нијанси.
Женски каде можам да најдам пудри на radiant и по која цена? ако ги имате користено дали се покривни и за каков тип кожа се?
Кој како Мене лично ми делуваше како маска да имам на лицево, не ми "дишеше" воопшто кожата, ама ако не си осетлива на такви работи тогаш супер. Покривна е, долготрајна е и не е како паштета.
Мене ми се погоди.. Од типот на пудрите е 'a little goes a long way '.. инаку да потешка е и супер покривна
Девојки, дали некој има користено некоја од овие две пудри на Estee Lauder Double wear maximum cover/stay in place и како е задоволна? Подолго време ги гледам на акција во космо и другите парфимерии па не знам дали вреди да се пробаат.
Мејбилајн Афинитонот во тубичка. Баш како што сакаш лесна е и убаво го изедначува тенот. Одговара на нормална/сува кожа. Цената и е околу 380-450.Зависи дали некаде е на акција.