Покривна е и долготрајна, само е малце тешка. И доколку имаш мрсна кожа мора да пројдеш и со камена или пудра во прав.
Според мене првата пудра е попокривна од втората јас ја користам double wear и е полу мат ја користам веќе 4 години и сум презадоволна прво ќе ти препорачам да пробаш на тестер пред да купиш
Благодарам. Многу ми е важно да не ја осеќам на лице да ми тежи и да не ми биде како цементирано лицето кога ќе ја ставам.
Што мислите за пудрава и за понудава? За коректорот знам дека е одличен, ми треба мислење за пудрата дали е покривна, каков подтон има , дали одговара на нормална до сува кожа?
На секоја страна на темава е пишувано за Ревлонот. Во search делот пиши го името на пудрата, толку е едноставно, ќе ти искочат милион резултати за неа.
Здраво девојки, мене ми треба помош околу избор на некоја полесна пудра, имам комбинирана кожа, не мора да е многу покривна бидејќи реално немам што да покривам на лицето, сакам само тенот да ми биде изедначен. Ве молам за помош некоја што повеќе се разбира затоа што јас навистина не се разбирам во овие работи. Ви благодарам однапред
Ако имаш сува кожа никако не би ти ја препорачала втората освен ако користиш ептем хидратантна подлога. Ја користев кога шминкав други а и за мене долго време многу е долготрајна добро покрива амаа некако се собира во порите после некое време ако немаш соодветна подлога. Мене супер ми беше осоено дека е долготрајна ама пред да ја користам на лицето правев пилинг и нанесував крем плус луми подлога па лицето ми изгледаше совршено. Имам рецензија на блогот еве линк: http://rosee96.blogspot.mk/2016/08/estee-lauder-double-wear-foundation.html
Дали е повеќе на розово или жолто? Зошто многу ми е важно да не е со розов подтон бидејќи јас имам жолтеникава кожа
Јас ја користев 10 нијансата ми беше баш неутрална, најдобро сама да провериш која нијанса ти одговара..
Благодарам на одговорот. Јас баш имам посува кожа на лицето. Значи не би одговарала многу на моето лице