Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.846
    Супер ми се и едното и другото .Јас имам по сува кожа и мене ми одговара.Убаво се размачкува со сунгерче,ми трае и до 6 часа на лице,и најбитното не ми се собира или прави како лушпи по лицетот.Досега се што користев од пудри на Т зоната ми се перуташе кожата.

2. t-sweet

t-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    580
    Допаѓања:
    6.155
    Јас имам мн сува кожа и баш вчера пробав тестер од пудрата на челото и одма ми се направија ко лушпички и се предомислив не ја земав.Ај повторно ќе ја пробам :)

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.846
    mene mi e super
    mozebi zavisi i od kozhata sto znam
    jas najsvetlata nijansa ja zedov

На t-sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Lunaria

Lunaria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2012
    Пораки:
    226
    Допаѓања:
    1.087
    Ја купив Catrice 18h matt или нешто слично по ваша препорака отако се изначитав на темава, и сфатив колку концентрирано го прибележував секое мислење, заглавив саат време на темава :D
    На прво шлапање, ич не ме бендиса, многу водлеста и структурата и е како софт кремче за лице. После со комбинација на пан стик на Maxfactor, малку коректорче и камена заличив на човек. Немам некое проблематично лице со акни и лузни, уште некоја што треба да заздрави од тие постарите ( нели треба векови да поминат и многу трпение додека лицето го излечиш од сите тортури што си му ги правел пред година дена) ама изгледа се навикнав на покремасти, попокривни пудри. Плус некако тоновите им се чудни, прежолтеникави а јас сум бела со жолт подтон, некако не се најдов. Или ја утнав едицијата на пудри од Catrice, или бројчето :D
    Не е лоша, 18 h не издржува фала јасно, ама повторно не би ја купила, ќе си се вратам на Seventeen natural velvet, презадоволна сум од неа.

5. softy1

softy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    244
    Seventeen mat + или Catrice HD? Скоро 2 год.ја користам првата,па сакам да сменам.
    Да ми направите споредба,ќе ве молам:)
    Инаку,имам комбинирана и проблематична(осетлива) кожа.

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.428
    Seventeen mat+ има похидратантна формула од Catrice, меѓутоа Catrice подолго време држи мат.
    Нијансите се малку проблематични и од двете пудри, јас не најдов соодветна за светол тен како мојот и затоа ги баталив.
    Ако ти одговара Seventeen, не ја менувај. Не сум баш сигурна колку ќе ти се допадне Catrice штом имаш осетлива кожа. Прво пробај ја од тестер, затоа што има многу различни искуства со неа.

На softy1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. softy1

softy1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2014
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    244
    Фала Мишела.И јас тоа си велам,да ја пробам прво,обично ми тураат во кутивче,па си пробувам дома,ама ако овие на Катрис се во оние малите шишенца,нема да биде изводливо. A,за нијансите воопшто не ми е проблем,си наоѓам(барем од овие досега).
    Баш ќе одам да видам.Ако не,ќе продолжам да си се дружам со 17-от.:D

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.909
    Допаѓања:
    5.250
    Ја има ли кај нас Лореал про мат и која цена е отприлика? И имам доста светол тел со жолт/олив подон па дали има таква нијанса?

9. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Баш напротив, светлите нијанси се на розево, со жолт подтон има само потемни :( Дури и најсветлата 11 ванила не е ванила туку на розево и не е баш светла, одговара на 53 oд Bourjois само со розев подтон, Bourjois се со жолт.
    Инаку пудрата е многу добра за тие што ќе најдат соодветни нијанси.

На Elence93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.909
    Допаѓања:
    5.250
    Баш сега гледав и swatches на нетов и истото го забележав. Ништо, немам среќа. :(

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.428
    Лореал имаат едни од најлошите нијанси за луѓе со светол тен, поради тоа мислам дека ми станаа одбивни нивните пудри и најмногу ми е криво за L'Oreal True Match, затоа што за постудени денови ми е супер, ама нијансите - ко да сум фатила жолтица.

Не ја користеше ти Catrice HD или сум се збунила? Баш сакав да те прашам каква ти е на лице на повисокиве температури. Мене ми е многу сува, дадов шанса и со повеќе подлоги одоздола, ама ништо. Ми направи лишаи кај носот.

На Elence93 и LollySky им се допаѓа ова.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.909
    Допаѓања:
    5.250
    Ja користам и сега за сега добра е. Ама ставам алое вера гел под неа како подлога и врз неа римел стеј мат транслусентната на Т зоната. И многу убаво изгледа на слики.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  13. flower7

flower7 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2016
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    69
    Мoже некoј дa нaпрaви спoредбa пoмеѓу Golden rose matt i Catrise HD liquid camuflage. Кoјa пoвеќе би ми oдгoвaрaлa имaм кoмбинирaнo лице сo прoширени пoри.

14. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Catriсe HD liquid camuflage е за комбинирана кожа, го држи лицето подолго мат и не е тешка. Ја препорачувам.

15. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Девојки, ај препорачајте ми пудра за екстремно мрсна кожа. Сега на топлово ниедна пудра не ми го држи мат лицето, светнувам по 1 час.
    Имам користено и ревлон за мрсна кожа, моментално ги мешам лореал 24 мат и севентин мат плус или како и да се вика, ама не ми држат мат. Само да не биде над 1000 ден. и да биде покривна доста.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Јас за топло време користам ББ крем од Гарниер. Не е мат ама не ми спаднува од лице и што е најважно диши лицето. Јас сум уште со ер мат од боржуа сега за вака не толку топли денови.

На glosipgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  17. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Кој ББ крем го користиш поточно?

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101

На glosipgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Имам мрсна кожа и до сега ја користев Аура пудрата, но сега сакам да сменам малку. Што мислите за Bourjois healthy mix пудрата? Покривна ли е?

20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.744
    Допаѓања:
    107.175

Пудрата на Буржуа ХМ е за сува кожа.. ако сакаш од Буржуа за масна кожа е 123 перфект и аир мат