Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ер мат е супер за пролетни денови, мене ми прави лишаи на челото и тоа ме има разочарано,
    Перфект 123 би била супер за твојата кожа.

2. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Bourjois healthy mix пудрата е наменета за сува кожа, мислам дека тебе нема да ти одговара бидејќи рече дека имаш мрсна кожа.

3. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Istiot problem go imam i jas :( preporacajte bilo sto podloga pudra korektor fiksator za mrsna koza ..koristam podloga na catrice za mrsna koza sega pocnav pak loreal infallible kamena pudra mat na rimel no nema spas.a i mislam podlogata na catrice deka ne e bas dobra :) a i bb kremot go imam koristeno brzo svetnuvav od nego a i premnogu akni mi izleguvaa

4. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Спас за многу мрсна кожа да не светне нема. Една камена пудра и корекции со нејзе. Можеби малку може да помогне прајмерот од аура и некоја добра мат крема.

5. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Ja koristam taa krema na loreal zelena za matiranje na lice a ja imam i na alverde :) ja imam koristeno na aura podlogata i bev mnogu pozadovolna od ovaa na catrice ,no koga stavam kamena pudra neznam zosto uste povekje do izraz mi doagjaat crnkite na nosot i nekoe brunce :(

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.811
    Откако ќе нанесеш крема за лице, распрскај по цело лице фиксатор за шминка и откако ќе се впие, почни да нанесуваш пудра.
    Ова ми е „ново откритие“ и многу ми е корисно.
    Исто така, за да не засветува носот, не нанесувајте крема во тој дел, туку ставете база за сенка.
    Подолго време ja држи кожата мат на тој начин. :)

На Anna-Banana, softy1, kala21 и 6 други им се допаѓа ова.
  7. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Девојки, ај ве молам за мала помош. Која е разликата меѓу овие две пудри (и на двете пишува само Хелти микс):

tmp_2899-healthy-mix-fond-de-teint1048896630.jpg и tmp_2899-healthy-mix-base-de-maquillaje-1683343670.jpg ?

Дали се работи за различно пакување на иста/подобрена формула на Хелти микс или се сосема различни?

И второто прашање, дали Хелти микс серум tmp_2899-healthy-mix-serum-663019204.jpg е соодветен за нормална до комбинирана кожа?

Ми се чини, (ако добро паметам, читајќи низ темиве) дека беа за различни типови на кожа, ама постојано ги мешав која за кој тип е. Погоре прочитав дека ХМ е за сува кожа. И ми мати сметка третово пакување.:$

8. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.811
    Пакувањето од првата слика е старата верзија на пудрата и го повлекоа од продажба. Втората слика е замена за старата, ново издание е на истата пудра и таа е наменета за сува до нормална кожа. :)
    Серумот е океј за комбинирана кожа, меѓутоа само со соодветна база и матирачка завршница, инаку без тоа е ист како пудрата, ама и покрај тоа има многу помала трајност во однос на светнувањето на т-зоната споредено со пудри конкретно наменети за тој тип на кожа.
    Фин е, ама не е баш нај нај решњние на повисоки температури за жал. И мислам дека го повлекоа и него од продажба, кај нас го нема. Во странство некаде го има, некаде не и околу тоа немам некоја конкретна информација. :(
    @do-re-mi

На koritsaki и do-re-mi им се допаѓа ова.
  9. do-re-mi

do-re-mi Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    16.016
    Тогаш ништо, потрагата продолжува. @Mishela , може да ми препорачаш пудра за нормална до комбинирана кожа за престојниот период (вклучително и летото)? Доаѓаат во предвид и малку поскапи пудри (Кларинс, Ланком, YSL, Shiseido. Само не Клиник, нив ги избегнувам). Thx, :angel:.

10. maggy95

maggy95 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.317
    Пред се здраво,гледам дека сте во потрага по добра пудра,од лично искуство ти ја препорачувам оваа пидра со мат финиш и спф 15,значи не мрда од лице. Поздрав и се извинувам што упаднав во разговор.

Прикачени фајлови:

• download.jpg
      download.jpg
      Големина на фајлот:
      4,9 KB
      Прегледи:
      30
    На Sexybaby86 и do-re-mi им се допаѓа ова.
  11. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.811
    @do-re-mi
    Можам да ти посочам две верзии на Ланком кои сум ги користела, па можеш слободно да си пробаш и да си одлучиш која повеќе ќе ти се допадне и која повеќе ќе ти одговара.
    Од Кларинс не сум наишла на некој подобар избор во однос на асортиманот кој го носат кај нас, а од другиве посочени брендови немам пробано ништо, обожавател сум на Ланком. :lol:
    Мислам дека ќе ти се допаднат и двете, па твое е која ќе ја одбереш.

Lancôme Teint Idole Ultra 24h
    Одлично матира, одлично покрива и има фин избор на нијанси. Слободно може да и парира на Есте Лаудер, иако јас ја сметам за подобра од неа - делува природно и покрај големата прекривна моќ, но не ја суши или оптеретува кожата дополнително, ниту пак се собира во порите, не ја прави кожата да изгледа уморно. Многу добра пудра, верувам дека ќе ти се допадне.

Другата пудра веќе ја спомнав претходно, ќе се цитирам, мислам дека ќе ти се допадне и таа.

Инаку станува збор за Lancôme Miracle Air de Teint.

Teint Idole има малку попокривна формула, во случај да ти е битна покривната моќ.

И внимавај да не ја смешаш со Lancome Teint Miracle (не знам дали уште ја има), затоа што Теint Miracle e за сува-нормална кожа.

На Doozy, do-re-mi, koritsaki и 2 други им се допаѓа ова.
  12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.495
    @do-re-mi

И јас ќе се вмешам во муабетот , вчера ја купив пудрата на Lancome teint idole 24 претходно ми пратија тестетчиња од пудрата и од коректорот , и ми се допадна многу дури повеќе од Есте што досега ја користев , таа на Клиник катастрофа повеќе не зимам нивна пудра лицето ми светеше ненормално, во оваа на ланком се заљубив плус ја фатив на попуст па мораше да ја земам. :) ти ја пррпорачувам и јас

На maggy95, do-re-mi, Rose96 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    3.404
    Каде ја има пудрава и колку пари е? :)
    @koritsaki

14. maggy95

maggy95 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.317
    Предлог за камена пудра само да матира,само не на римел

15. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Essence All About Matt Fixing Compact Powder :)

download.jpg

На maggy95 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.495

Јас од Сефора од Грција ја земав 33 евра со попуст :)

17. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @do-re-mi
    Да се надоврзам и јас на Ланкомот Teint Idole Ultra 24h, ја користам веќе со месеци (при крај ми е) и навистина сум презадоволна. Може комотно да и парира на Есте, иако Есте секогаш ќе ми биде број еден. На некој начин пудрава доаѓа како полесна верзија на Есте. Многу е лесна на лице, има убав избор на нијанси, изгледа природно, не се собира во порите и линиите на лицето и навистина е долготрајна. Има убава медиум/фул покривност, но не тежи и не се чувствува на лицето. За масна кожа и секојдневна употреба е измислена. Држи мат долго време, кога еднаш ќе се нанесе цел ден не мрда, иако морам да кажам дека Есте ми е за нијанса подолготрајна. Препорачувам за сите оние што бараат поквалитетна пудра за масна кожа, нема да згрешите. Кај нас не знам колку е, јас од Сефора ја земав мислам дека околу 40-тина евра, не се сеќавам точно (@koritsaki пиша дека на попуст е 33 еур). Кај нас би требало да е поевтина од Есте (Есте е 2.890,00), но не знам каков е изборот на нијанси тука.
    Единствена замерка што ја имам за пудрава е што е претерано парфимирана. Убаво мириса, меѓутоа премногу јако. Beautyblender-от ми мириса на пудрата дури и откако убаво ќе го измијам, ама го трпам јакиот мирис затоа што е пудрата е предобра.
    Ако некого го интересира, ја користам нијансата 01 - Beige Albatre, светла нијанса со жолт подтон.

Друго нешто што можам да го препорачам за масна кожа е YSL Fusion Ink течната пудра. Мат формула, доста течна и водеста, но има добра покривност. Нема пумпица, се нанесува со шпатула и мора добро да се протресе пред употреба. Исто е супер за секој ден, но не е толку долготрајна како Ланком и Есте. Покривноста и е средна, но може да се надогради за фул. Има убав избор на нијанси за разни подтонови. Има многу чудна формула, кога се размачкува буквално лизга, во еден потег се бленда и не се чувствува на лице воопшто. Не сум сретнала ваква формула на пудра досега. Преубаво го прави лицето, мазно, меко и мат, но знае да се собере во фините линии после неколку часа, така што добра подлога е задолжителна. Цената и е некаде отприлика колку Есте, 2.800-2.900.

Последна измена: 27 март 2017
    На NESKAFE25, danichap, do-re-mi и 4 други им се допаѓа ова.
  18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.040
    Допаѓања:
    5.453
    Катрис мат, многу лесна пудра, матира, а не го суши лицето.

19. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2013
    Пораки:
    1.909
    Допаѓања:
    3.404
    Во Македонија ја има ?
    Скапичка е, ама ако е толку добра, се исплаќа да се инвестира во неа :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.495
    Ја има да , во Космо , Еликсир , Анабела парфимерииве , само за цена незнам колку е , еве феминките погоре нека кажат :)

На L.i.n.a.a му/ѝ се допаѓа ова.