Фала на одговорот, немам светла кожа па мислам тоа нема да биде проблем. Уште едно прашање покривноста може да се спореди со таа на ревлон колорстеј?
Двете пудри имаат доста различна формула, па мислам дека не можат баш да се споредат - трајноста е различна, различно легнуваат на лице и со Ревлон се постига некој HD изглед. Оваа пудра од Римел не ми се допаѓа како изгледа кога ја нанесувам со четка, поубава ми е нанесена со сунгерче. Сепак за таа цена, пудрата е сосема солидна. Пробај ја од тестер, па види како ќе ти се допадне.
@Belabelinakinder Оваа пудра е со изразен матирачки ефект и никако не ја препорачувам за сува кожа. Дури ниту за нормална, само за тие кои имаат комбинирана и мрсна кожа. Јас имам мрсна кожа, па пак ми правеше лишаи, можам да замислам што ќе направи од сувата кожа.
Изгледа ќе ја земам ревлонот. Само уште ова- по страниве наназад прочитав дека на слики многу блед станувал ликот. А ја земам баш за тоа. Дали си имала ваков проблем до сега?
Не сум имала таков проблем со пудрата, одозгора нанесувам камена пудра Римел Стеј Мат. Проблем ми се јавуваше кога користев транслусент нијанси на пудри во прав/камена пудра. Откако го сменив тоа, сè си беше во ред.
Epa ima antibakteriska taa ja koristese sestra mi nejze liceto i bese katastrofa a od nejze i bese podobro i ne i se pravea mozolcina Jas ja koristam mat i super mi e a imam suvo lice sega ke si kupam i od dvete
Не е лоша според мене. Има голема покривност, многу е густа и затоа мора да се нанесува полека, а не многу наеднаш бидејќи изгледа како паштета, мат е и држи долго. Со нијансите не се баш најдобри ама ако најдеш за себе тогаш супер. Порано не ја сакав воошто ама во последно време постојано ја кпристам и ти ја препорачувам.
Мене воопшто не ми се допаѓа, имам пишувано и претходно. Не знам да цитирам од една тема во друга, па затоа ќе ти кажам повторно што мислам за неа. Со што и да ја нанесам изгледа како паштета и по некое време почнува да ми се „дели“ од лицето и да ми се „распукува“. Како да сум ставила 10 слоја пудра, а на слики изгледа како да сум се мачкала со брашно. Баш се зачудив зошто на интернет имаше доста позитивни критики за неа.
Дали некоја друга имала искуство со Loreal true match откако ќе се нанесе на лице, да почнат очи да ја печат? Како да испарува некоја состојка од неа, а немам да речеш осетливи очи и плус избегнувам да ја ставам околу очите (на тие места ставам коректор).
Прочитав погоре негативен коментар. Но, зависи од кожата на лицето. Мене ми е комбинирана, и таман ми е пудрава. До сега од сите пудри што сум ги користела, од оваа сум најзадоволна. Бидејќи, многу често сум преку цел ден излезена, пудрава Мми трае цел ден, од сабајле до вечер. И многу лесно се размачкува на лицето.
Која пудра би ја препорачале како најдобра за лицето, лесна да не ја суши кожата,имам чисто лице и барам пудра која ке дава природен изглед
Феминки дали знаете колку време траат попустите во Sephora во Грција?Сакам да ја купам пудрата на Lancome и уште нрколку работи па гледам на попуст се,но незнам до кога.
Ако пудрата содржи спф тогаш сигурно од тоа е предизвикано солзењето на очите, или ако има многу парфем.