Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Нема воопшто јак мирис, тогаш најверојатно од спф е :wasntme:

2. Angells bejb

Angells bejb Активен член

Се зачлени на:
    1 февруари 2017
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    30
    Пудра на MAC , најдобри

3. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Добра камена пудра..?

4. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Девојки препорачајте ми течна пудра за МНОГУ СУВА кожа, да прекрива одлично. Цена не битна, само кажете и каде да ја набавм

5. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Римел стеј мат :)

6. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.862
    Допаѓања:
    325.851
    Јас скоро ја зедов
    Најдобра пудра досега што сум користела

На LollySky, koritsaki и Rose96 им се допаѓа ова.
  7. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    5.250
    Kaде е најефтина Боржуа 123 перфект?

8. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Толку ми е погодена и мене што жал ми е да ја користам хахаха :lol:
    Инаку дефинитивно има разлика со старата верзија оваа не е толку мрсна, поубавно некако стои на лицето. Ако кожата ми остане ваква по нормална уште еднаш ќе си ја купам. :)

На LollySky, koritsaki и joy1 им се допаѓа ова.
  9. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Сакам да ја купам пудрава за да ја користам за некои по специјални пригоди затоа што читав била покривна. Ама сепак сум на мислење дали е долготрајна, дали изгледа убаво на лицето. Дали ја имате користено некоја?

@Mishela help?

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.428
    @Rose96
    Мислам дека @marama може да ти помогне во врска со пудрава, затоа што ми останало во сеќавање дека таа ја користеше истава пудра подолго од мене.
    Мене ми се допаѓа, ама малку ми беше тешка на лице, особено кога ја носев подолго време.
    Има многу убава текстура и некој велвет мат финиш, навистина е покривна ама на моево лице беше малку потешка дури и на масните делови.
    Јас ја имав во периодот кога излезе Севентин Мат, па споредено со неа - Флормар има далеку подобар избор на нијанси, а онака ми се малку слични со тоа што Флормар има повисока покривност.
    Да се јави Марама со нејзино мислење, па спореди ги коментарите. :D

На marama и Rose96 им се допаѓа ова.
  11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Цена да не ти текнува?

12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.428
    Мислам дека беше околу 500 денари, секако не повеќе од 600. Не беше скапа, поевтина беше од пудрите на Боржуа на пример.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. A11

A11 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    18
  14. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.428
    Повеќе би ти одговарала Natural Velvet, меѓутоа само доколку ја користиш со матирачка подлога или камена пудра/фиксатор одозгора.
    Има малку cakey формула и барем мене многу ми се разлеваше по лицето, без разлика што користев база и камена пудра. Потенцирам дека ова беше во зимски период, кога кожата ми е дури и малку посува во одредени делови, во лето на повисоки температури секако не ми одговара.
    Многу убава пудра е, покривноста е речиси одлична, меѓутоа покрај сите напори, засветував во помрсните делови за 1 до 2 часа.
    Од сите пудри кои сум ги користела, најкриво ми е што токму оваа не ми одговара. :lol:

Тајм Плус не е за твојот тип на кожа, мислам дека таа е најпогодна за тинејџерки и млади девојки со сува-нормална кожа.

15. A11

A11 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    18

Имам 23 год. и сабајле ставив на т-зоната и под очите малку и уште не ми е измастено челото а кај очите ја осеќам како затегната малку инаку немам проблематична кожа, чисто лице имам..инаку натурал велвет е на мајка ми и таа има сува кожа и кога ке стави лицето веднаш и ја впива и става по неколку пати од неа и сега ја батали си купи друга :D. Братучетка ми ја имаа тајм плус и многу ми ја испофали па затоа прашав за разликите кои се да знам дали да продолжам велвет да ја користам или тајм плус да купам. Фала у секој случај :inlove:

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.428
    @A11, Тајм Плус има многу послаба покривност и полесна формула, пробај ја од тестер ако си заинтересирана за неа, меѓутоа мислам дека повеќе ќе ти одговара Natural Velvet.

На A11 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.475
    Допаѓања:
    91.880
    @Rose96 пудрата е убава, има одлична покривност. Некаде низ темава имам ставено слика од пред и потоа. Тешка е на лице, ко маска да имав ама долго издржуваше на лице. Некако по сеќавање на Аура кавер ми ме потсеќа. Цената е 550 денари.

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Нека е тешка ионака ми е само за посебни пригоди битно ми е да е долготрајна и убаво да стои на лицето. :)

19. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    @lovelygirl39 а цена може..? И дали ја има секаде бидејки не сум од ск..?

20. nadelinka

nadelinka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2012
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    601
    Еве и јас да напишам нешто за пудриве. Имам сува и чуствителна кожа, со црвенило на образите и неизедначен тен. Две години ја користев Буржуа хелти микс. Ја сменив бидејќи воопшто не ми траеше на лице. После 8 саати беше скроз избиршана или упиена во кожата. Пробав и со хидратантна крема како подлога, пробав и со прајмер, пробав и без ништо ама немаше промена. Можеби и кожата на лицето ми се навикнала и презаситила од пудрава. Инаку самата пудра има преубави тонови и пигментација, лесна, со убава текстура за размачкување ама ете.....

Сега ја користам Макс фактор миракл мач. Подолготрајна ми е од Буржуа, ама и малку е потешка. Има погуста текстура ама па кога малку ќе се упие кожата на лицето не делува како маскирана. Мене ми одговараат жолтите тонови, па оваа е баш таква. Ја имам пробано и со прајмер и со хидратантна крема, но дефинитвно најмногу ми одговара со кокосово малсо....