Jас ја користам оваа и сум многу задоволна. Имам комбинирана кожа (сува околу устата и понекошаш мрсна во т-зоната). Од авон е и има пристапна цена. Спојлер
пудрава и јас ја користев пред година дена , убава беше ама мене многу брзо ми се засити кожата од неа па ја сменив ..ја има и во ваква туба и во стаклено пакување од камените пудри ја користам камената на Catherine Arley и убава е , дава мат сјај и не ја менувам неа
Ја користам оваа пудра веќе година и половина. Презадоволна сум, и од нијансата што се прилагоди на мојата природна, конечно после не знам колку испробани пудри. Инаку имам комбинирана кожа и пудрава ми одговара. Сакав да ве прашам да ми препорачате добра камена пудра?
^^ http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 80&bih=709 камена оваа ми е најубава, околу 170 ден ја има во две нијанси цолор тренд од авон, некогаш кога ставам само од неа а од доле само коректорче сите ме прашуваат шо имам ставено дека ми било мазно лицето, убава е оваа ми е трета и не ја менувам! покрива се дури и подобро од течната!
Девојки, а за каков тип на кожа е најпогодна пудрата Catherine Arley, на пример дали е добра за комбинирана кожа?
Таа горе што е ставена мислам е за сува кожа. Секој бренд има линии и за сува, нормална, масна кожа. Ќе си прашаш во парфимерија те посочат.
Јас ја имам оваа и убава ми е само за вечерни излегувања, бидејки преку ден некако ми се познава на лицето
FBI еве го гледам каталогот на Авон но неможам да ја најдам пудрава, а и јас имам комбинира кожа . кога ја купи баш ме заинтересира пудрава
ја има користено некој?покрива ли добро и дали е добра за комбинирана кожа(само т зоната ми е мрсна,а образите суви)
Да другарка моја ја користи,ја пробав и јас,супер е баш за комбинирана кожа,многу е слична со црната,само што полесно се мачка,не прави како лишаи,супер е.Околу 510 денари е во Јуник
јас ја користам веке подолго време и доста сум задоволна,единствено што нема пумпичка па треба да ја навалуваш и да ти потече инаку доста прикрива и мене флеки не ми остава,со оглед на тоа дека јас имам и малку проблематична кожа,да не кажам некогаш и ми помага
Сестра ми ја земала и ич не е покривна многу е лесна,па и ја даде на мајка ми,кутра таа,се завршува кај нејзе
Јас ја користам Мисс Спорт мн е убава и убаво стои на лицето..има различни нијанси..тоа зависи од бојата на тенот..Инаку ја има во Уник
Досега користев Revlon colorstay i Max Factor Lasting и задоволна сум од двете но сакам да сменам, да преминам на малку полесни пудри затоа што и двете се прилично тешки. Ако некој знае некоја лесна пудра која добро прикрива и го дава оној " порцелански" изглед на лицето може да ми ја препорача...однапред благодарам
Јас мислам дека истиот ефект на покривност можеш да го постигнеш и со полесна пудра ако ставиш и пудра во прав или камена, ама незнам пошто немам некоја голема потреба од покривност. Иначе за во посебни прилики и јас ја користам Rvlon/colorstay. само ме нервира шо кај нас ја нема најсветлата нијанса (110 ivory), гледам дека спомнуваш порцелански тен па пиши ако ја користиш таа нијанса да знам од кај да ја купам. Сега ја користам таа со бр.150, не е лоша ама ставам по малку оти одма ми се разликува со кожата на вратот ама со посветла камена или во прав таман е.
Не знам дали сум кажала до сега, ама пак ќе си кажам. Оваа на Менхетен ја користам, најубава ми е и најмногу ми одговара, не светам како сијалица Е, сега сакав искусни женчиња да ми предложат пудра во прав, само да не биде Авон или Орифлејм. Благодарам.