Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    А каква подлога/крема ставате пред пудрата?
    Еве конкретно за комбинирана кожа?
    :hai:

2. FBI

FBI Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    1.513
    Допаѓања:
    5.299
    Jас ја користам оваа и сум многу задоволна. Имам комбинирана кожа (сува околу устата и понекошаш мрсна во т-зоната). Од авон е и има пристапна цена.

3. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Јас ставам од Нивеа makeup starter, го има за различни типови кожа.

4. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.272
    Допаѓања:
    6.769
    пудрава и јас ја користев пред година дена , убава беше ама мене многу брзо ми се засити кожата од неа па ја сменив ..ја има и во ваква туба и во стаклено пакување :)
    од камените пудри ја користам камената на Catherine Arley и убава е , дава мат сјај и не ја менувам неа :) :)

Прикачени фајлови:

5. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.446
    Допаѓања:
    9.256
    Ја користам оваа пудра веќе година и половина. Презадоволна сум, и од нијансата што се прилагоди на мојата природна, конечно после не знам колку испробани пудри. Инаку имам комбинирана кожа и пудрава ми одговара. Сакав да ве прашам да ми препорачате добра камена пудра? [​IMG]

6. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    ^^ http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 80&bih=709
    камена оваа ми е најубава, околу 170 ден ја има во две нијанси цолор тренд од авон, некогаш кога ставам само од неа а од доле само коректорче сите ме прашуваат шо имам ставено дека ми било мазно лицето, убава е оваа ми е трета и не ја менувам! покрива се дури и подобро од течната!

На Noemi му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.116
    Допаѓања:
    81.618
    Девојки, а за каков тип на кожа е најпогодна пудрата Catherine Arley, на пример дали е добра за комбинирана кожа?

8. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.485
    Таа горе што е ставена мислам е за сува кожа. Секој бренд има линии и за сува, нормална, масна кожа. Ќе си прашаш во парфимерија те посочат.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  9. SexyPrincess

SexyPrincess Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    132
    Јас ја имам оваа и убава ми е само за вечерни излегувања, бидејки преку ден некако ми се познава на лицето :^)

10. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    FBI еве го гледам каталогот на Авон но неможам да ја најдам пудрава, а и јас имам комбинира кожа . кога ја купи баш ме заинтересира пудрава :?:

11. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    [​IMG] ја има користено некој?покрива ли добро и дали е добра за комбинирана кожа(само т зоната ми е мрсна,а образите суви)

12. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Да другарка моја ја користи,ја пробав и јас,супер е баш за комбинирана кожа,многу е слична со црната,само што полесно се мачка,не прави како лишаи,супер е.Околу 510 денари е во Јуник

На maca99 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. catty

catty Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    19

јас ја користам веке подолго време и доста сум задоволна,единствено што нема пумпичка па треба да ја навалуваш и да ти потече инаку доста прикрива и мене флеки не ми остава,со оглед на тоа дека јас имам и малку проблематична кожа,да не кажам некогаш и ми помага :D

14. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    18.521
    Нема пумпичка?ЈАс па баш памтам дека стискаш и си пушта,нема потреба од навалување....

15. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    И јас се мислев за Нивеа стартерот ама мислев оти е за сите типови кожа. Супер.
    А цена?

16. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.111
    Допаѓања:
    124.332
    Сестра ми ја земала и ич не е покривна многу е лесна,па и ја даде на мајка ми,кутра таа,се завршува кај нејзе :lol:

17. MartinaSk

MartinaSk Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2011
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    4
    Јас ја користам Мисс Спорт мн е убава и убаво стои на лицето..има различни нијанси..тоа зависи од бојата на тенот..Инаку ја има во Уник :D

18. MSkorpionka

MSkorpionka Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.972
    Допаѓања:
    4.100
    Досега користев Revlon colorstay i Max Factor Lasting и задоволна сум од двете но сакам да сменам, да преминам на малку полесни пудри затоа што и двете се прилично тешки. Ако некој знае некоја лесна пудра која добро прикрива и го дава оној " порцелански" изглед на лицето може да ми ја препорача...однапред благодарам :)

19. Vitorija

Vitorija Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    599
    Јас мислам дека истиот ефект на покривност можеш да го постигнеш и со полесна пудра ако ставиш и пудра во прав или камена, ама незнам пошто немам некоја голема потреба од покривност.
    Иначе за во посебни прилики и јас ја користам Rvlon/colorstay. само ме нервира шо кај нас ја нема најсветлата нијанса (110 ivory), гледам дека спомнуваш порцелански тен па пиши ако ја користиш таа нијанса да знам од кај да ја купам. Сега ја користам таа со бр.150, не е лоша ама ставам по малку оти одма ми се разликува со кожата на вратот ама со посветла камена или во прав таман е. :P

20. gossip-girl

gossip-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 ноември 2010
    Пораки:
    351
    Допаѓања:
    218
    Не знам дали сум кажала до сега, ама пак ќе си кажам. [​IMG]
    Оваа на Менхетен ја користам, најубава ми е и најмногу ми одговара, не светам како сијалица :) Е, сега сакав искусни женчиња да ми предложат пудра во прав, само да не биде Авон или Орифлејм.
    Благодарам.

На crazylady му/ѝ се допаѓа ова.