Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    препорака за течна пудра за сува кожа да е одлично покривна и лесна :) да не е паштета ја ја имам од аура кавер или кавер ме нз како се вика баш покривна е да ама мн е тешка и паштетка е

2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.744
    Допаѓања:
    107.179

Healthy mix на Буржуа

На biGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    каде би можела да ја најдам од која фирма е и дали има онака светли нијанси зошо ја сум мн бледа со црвенила околу устата и розеви образи заебана кожа малце дали би ми се совпаднала со тенот и би покрила се :)
    и фала на одговор

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. MissSpark

MissSpark Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    697
    Допаѓања:
    1.288
    Мојата кожа е комбинирана накај мрсна, често ми се појавуваат оние месечнине глупи бубулки, а понекогаш ми се суши. Од пудри сакам да е покривна, но не ми е тоа единствен предуслов, најмногу ми е важно да ми изгледа убаво лицето, хидрирано и не ко лепче со паштета.
    Овој период, кога има сонце и кога се гледа секоја пора, последниве неколку години ја користам од Менхетен Изи мач мејк ап, покрива колку-толку и многу убаво го прави лицето.

Бидејќи сакав да сменам кон малце потешко, малку истражував и повторно се одлучив на Менхетн, но сега Ендлес перфекшн, и сум презадоволна за изборот. Подобра покривност, подобро ми лежи на кожа, подолго ми трае и ме хидрира истовремено. Цената беше 620 ден во Космо, и ја препорачувам.

Иако јас и зимата си ја истерав со Менхетн Изи Тач хаха, бидејќи имам утнато малце нијанси, останатите ми се потемни и може ќе ги употребам за некоја од свадбите за лето господово 2017то каде што ќе изгледам ко на шминкер да сум била :) Станува збор за Римел Стеј Мат, малку покремаста и тешка ама супер оди на исончан тен.
    И арт деко, за која што едвај чекам да се вратам да потемнам малку и да ја поуживам.

На sorbet и biGirl им се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.744
    Допаѓања:
    107.179

Да , нијансите се светли , фирмата е Буржуа , ги има производите нивни во ДМ , Анабела , Космо ако си од Скопје. Често е и на попуст пудрава , нијансата 51 ќе ти одговара на тебе штом си многу светла :)

6. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    фалааа <3

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Rimmel Lasting Finish 25 Hour Foundation with Comfort Serum.
    Јас со години на користам, и кога беше во старото пакување во тубичка (без серумот) и сега. Стара љубов ми е, погуста е од Healthy Mix на Bourjois (барем мислам) ама откако се впие во лицето воопшто не е тешка.

8. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    ќе ги разгледам убаво и двете како и да е благодарам на советите :) :*

На koritsaki и DAngel им се допаѓа ова.
  9. lovelygirl39

lovelygirl39 Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2011
    Пораки:
    303
    Допаѓања:
    1.151
    Околу 300 денари е. Во ДМ сигурно ја има и на други места кај што држат Rimmel производи да провериш.

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Пудри кои имаат SPF може да изгледаат бело на слика под блиц (ама не мора да значи). Тоа е поради тоа што содржат титаниум диоксид. И ревлон има, и римел има, макар искрено, јас не сум приметила дека ми станала побледа на слика со блиц.

На xxAngelxx му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    • Ве молиме пишувајте на кирилица
    Aura cover me за каков тип на кожа е? Искуства со неа ? И цена ако знаете за истата, исто и цена на прајмерот од Aura?

12. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Леле немој таа. Паштета пудра. Не е за комбинирана кожа.
    Јас ја имав иии многу е тешка и мислам како да сум ставила цименто.
    За прајмерот не знам.

На kala21, Rose96 и mssuniquee им се допаѓа ова.
  13. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673

Хехе ок тогаш би можела да ми препорачаш пудра и прајмер за комбинирана кожа :)

Последна измена од модератор: 7 април 2017
  14. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    5.250
    Пудрата е за мрсна кожа, доста густа и тешка со голема покривност. Би ја препорачала за навечер, бидејќи на дневна светлина се забележува доста. Цената мислам е околу 350 ден.

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Јас прајмер не користам. Го имам тој од авон и ми стои.
    За пудра за комбинирана кожа јас ја користам Перфект123 на Боржуа. Скапичка е, долготрајна, не се чувствува на лицето како ќе нанесеш. Е сега зависи дали имаш комбинирана со сува или со мрсен т-зона. Оваа на Боржуа е за комбинирана со мрсна. Околу 600-700 денари, но ќе ја имаш долго време.
    Ја имам користено и на Ревлон Колорстеј 220 и таа е добра, дава измазнувачки ефект само што таа нијанса ми беше светла мене и не ја купив повторно, долготрајна е. Сега со овие новите нијанси и пумпицата ја поскапеа многу.
    Ја имам користено и Ер Мат од Боржуа таа уште ја имам, ме разочара многу, на лето 4 сата стои ама мрсната т-зона ми ја суши и само за преку ден ја користам.

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Не сакам цимент на лице хехехе. :)

Последна измена од модератор: 7 април 2017
  17. glosipgirl

glosipgirl Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2010
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    426
    Мислења за max factor miracle touch? Знам дека @Rose96 имаше пишувано за неа. Јас имам доста мрсна кожа, па како би издржала? Сакам лесна, средно покривна пудра за секој ден. Повеќето пудри на макс фактор одлично ми се покажале на моево лице и имаат нијанси што одговараат на бојата на мојава кожа.

Ги имам користено повеќето овде набројани, но некако освен facefinity од max factor исто и боржуа 123 перфект ниедна не ми се покажа доволно добра.
    Ревлонот ми е претешка пудра за секој ден, исто и infallible 24 matte и не ми држат мат повеќе од 1-2 часа и се познаваат многу на лице. Плус лореалот почна да ми се одвојува на лицето на одредени места, не знам што се случува.

18. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    5.250
    Епа оваа е блиску до тоа хахаа

19. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Мене секогаш ќе ми биде прв избор како пудра за специјални пригоди затоаа што на фотографии изгледа предобро. Е сега не е мат, мене ми одговараше затоа што имам комбинирана кожа, на многу мрсна незнам како би издржала.
    И на дневено светло изгледа многу добро. Штета имам многу отворени пудри ама секако дека би ја купила повторно. :)

На glosipgirl му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pinnkyy

Pinnkyy Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2011
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    22
    Покрива се тешка пудра ја користам секој ден.Имам мрсна кожа проблематична и сакам друга да земам само не знам која :)

На Fatalnata му/ѝ се допаѓа ова.