Ќе ти ја препорачам на Катрис хд, покривна, а доста течна и не се чувствува на лице. Цената е околу 450 ден. А поевтина варијанта на покривна мат пудра е Есенс камуфлаж, понова им е и е 295 ден негде.
Провери во Шатци, тие знаат да прават акции често со производи од Боржуа.. Конкретно оваа пудра беше на акција со маскара Volume Glamour за 860 ден.
Препорачајте ми течна пудра, да не е мат. Ми треба да е покривна, да ми трае цел ден и негде до 500 денари ? ЕДИТ: Заборавив да напоменам овој период ми е комбинирана кожата и на сонце добро да изгледа пудрата, да не се забележува многу.
Разгледај погоре и неколку страни поназад сите имаат различни искуства пишано, да не се повторуваме пак.
Види дали уште ја има Maybelline Afinimat. Во црна тубичка е и отприлика до таа цена која ја наведе. Многу е течна, а покривноста е средна и слободно може да се надоградува. Има фини нијанси и навистина не е лоша. Дали ќе ти се допадне не знам, па ти предлагам да ја погледнеш.
@DulceChiquita Catrice even skin tone (на попуст ја имам зимано ама не верувам дека е над 500), maybelline super stay, golden rose moisturizing cream и golden rose satin smoothing fluid foundation. Овие ти ги препорачувам. Првите 2 може малку да се над 500, но не верувам дека е многу голема разлика.
Во ДМ ја има на Maybelline fit me matte and poreless, за нормална и мрсна кожа. Сега бев, во случај да не видел никој, цената и беше околу 460 денари има и многу други нови производи донесено исто така.
Презадоволна од Catrice HD !Конечно пудра да ми пдговара на тенот да не ми светнува лицето после два саати и супер покрива
Девојки препорачајте ми убава пудра за нормална кожа? @Mishela @Rose96 Користев од Гош и ми беше многу погодена ама кожата очигледно ми се презасити и последниот период како маска ја чувствував. Зедов од Лореал и од Catrice и дома во фиока се не ми одговараат ни тие. Од макс фактор се што имам пробано не ми одговара воопшто.
Доколку не ти треба фул покривност би ти ја препорачала ЦЦ кремата на Bourjois. Со години ја користев, дава солидна покривност, кожата изгледа здраво и убаво. Сега ја користам 123 perfect, ама мислам дека ќе ти биде сува ( имам комбинирана кожа), но healthy mix би можело исто така да ти биде добра. Извини, не сум некоја од членките што ги означи во постот, ама се надевам не ти смета
@macka91 Дали ја имаш пробано Revlon ColorStay? Мене кога ми треба пудра за цел ден ја корисам Ревлон затоа што се чувствува лесно на лицето и изгледа природно (нормално ако немаш нанесено премногу), и што е најважно многу е долготрајна. Јас сум заљубена и во новата Bourjois Healthy mix. Не е сјајна ама не е ни мат, дава преубав ефект на лицето. Еве ја рецензијата http://rosee96.blogspot.mk/2017/01/new-bourjois-healthy-mix-foundation.html Е сега да знаеш, Ревлонот е многу подолготрајна.