Jas za loreal mozam da ti kazam deka mi e uzas, ubavo pokriva no po cas dva svetam vo lice kako nikogas do sega so ne sum svetela najveke t zonata
Се согласувам со @Vegegirl, исто искуство имам со Loreal Infallible. Catrice е подобар избор според мене за овој тип на кожа, поготово сега кога температурите ќе се покачат. Лореал нема шанси да ти издржи на толку топло време, многу се разлева, без разлика дали ќе ставиш матирачка база или фиксатор. Инаку @macka91, јас сакав да ти ја предложам ЦЦ кремата на Боржуа, ама ете ме претркаа девојките. Мислам дека ќе ти се допадне многу. Или Лореал Тру меч, ако не си ја пробала до сега.
Каде ги има тие Catrice , во dm? Може слика? Јас ја користам Лореалот, ама има разлика купена од Грција и тука. Ревлон сепак ми е број 1.
Нивните производи ги има во ДМ и Шатци. Пудрата за која зборував (HD liquid coverage) е баш за мрсна кожа, ако имаш таков тип можеби ќе ти одговара, одлично покрива (речиси исто толку добро како Ревлон), ама мене ми беше малку тешка. За цената која ја држи е повеќе од одлична, ама има многу слаб избор на нијанси, барем според мене.
Фала девојки на предлози. Мишела Лореал ја имам пробано и таа не ми одговара ќе ја земам од Боржуа и таа да ја пробам.
А и на розевко маваат нијансиве ..... Може да се проба, имам комбинирана кожа. Си сакам попокривни пудри, не сакам лесни
Мене најсветлата ми е претемна , се откажав од пудрите на Катрис, Макс Фактор и Лореал затоа што најсветлите нијанси не им се воопшто светли како за мене. Фина пудра е, но not my cup of tea. Ревлон не ја менувам по никаква цена.
Пробај ја од тестер колку да ти мине мерак и да видиш како ти одговара, ама имај предвид дека и малку оксидира.
Девојки гледам на фб по групиве за козметика ја форсираат NAKED. Вреди ли да се проба? не е скапа ама па со лице не се експериментира
Naked продуктите кои ги зборат низ групите на Фејсбук мислам дека не се оригинал, тоа го дискутиравме одамна во некоја низ темите, не се сеќавам баш најдобро. Јас не би купила, сепак пудрата е производ што го нанесуваш на кожа доста често.
150 Buff ја имам. Мислам дека навистина не сум нашла пудра со поидеална нијанса ко за мене. Затоа и најмногу не ја менувам, најдолг стаж има Ревлон до сега од сите пудри кои сум ги користела.
Ја видов во весникот на Космо. Ја видел некој во продажба или тек ќе ја донесат? Некоја од вас да ја користела веќе? Пошо имам мрсна кожа би сакала да ја пробам, ама прво некој да каже дали е добра..