Ја има во ДМ и намалена е до 23.04.2017. 462 денари е по редовна цена, намалена е на 369 денари до тогаш. Не сум ја користела инаку.
Мене ми беше една од најлошите пудри што сум ги користела,комбинирана е мојата кожа,а за мрсна мислам дека не е воопшто.Фејсфинити ми беше далеку подобра.
Ne mnogu ubavo prirodno izgleda, na primer catrice mnogu po mat izgleda. Ama seuste ja testiram slednata nedela planiram da pisam post na blogot.
Женски ај помош Значи имам масна кожа со акни на брада, пазам прилично на козметика, моментално користам пудра на Виши но сакам да сменам, гош, лореал не ми одговараат. Некој предлог пудра, кореторче?
Дали некој може да ми препорача добра пудра што трае подолго, бидејќи од тие што сум ги користела јас ке ми трае пример највише 2 часа и после ке почне да се губи и на крај ко да не сум ставала уопште пудра сум и многу ме нервира тоа.
На Есенс камуфлаж пудрата има мнооогу светли нијанси, мене третата дури ми е пребледа. И плус е доста покривна.
@Kjara15 Со камена пудра е подолготрајна ако ја фиксираш, ако не ја фиксираш се пренесува на телефон. Мат е инаку, и не светнувам до 5-6 часа и без да ја фиксриам, ако ја фиксирам трае и подолго. Не ја имам доволно кордситено па незнам што да напишам. @Emotional123 Dermacol е една од најпокривните течни пудри што некогаш ги имам пробано. Ама, ако немаш соодветна подлога и добра камена пудра изгледа многу мрсно на кожата и порите се познаваат премногу. Е сега ако ја имаш совршената нијанса (а тоа тешко затоа што скоро сите нијанси се прерозеви ) лицето може да ти изгледа како фотошопирано. Ама ако нанесеш мала количина и ако имаш супер мат база. Јас само за посебни пригоди ја користам или ја мешам со Maybelline fit me 210 нијансата затоа што нијансата ми е малку темна и неутрално/розефкаста е, а јас ги сакам кога се со жолт подтон. Сега се мислам 208 да ја порачам дека е посветла ама се мислам и таа да не е на розево па да не ми стои во фиока за џабе.