Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Најлошо е што етикетите на тие производи се копија од оригиналот или целосно измислени. Се прават бланко во фабрики во Кина и после им се лепат етикети како им одговара (сакаш Naked, сакаш Kylie, ABH, Nyx, се што им дојде), така да не можеш никогаш со сигурност да знаеш што содржат. Некое испитувае во Британија покажало дека содржат цијанид за пигмент, олово и жива.
    http://www.dailymail.co.uk/news/art...ooked-criminals-squalid-underground-labs.html

Јас пак ќе кажам, Rimmel Lasting Finish, не ми мрднува од лице додека не ја отстранам на крај на денот.

На LollySky и teressa им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Јас ја имав таа и не знам на кого ја дадов. Многу темна ми беше со розев подтон. Убава лесна пудра ама не е трајна.

3. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    430
    Допаѓања:
    514
    Oд каде може да се земе и колку пари е? :D

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Од Cosmo, DM, Шатци, за некое чудо во DM поефтина е. Околу 540 мислам дека беше.

Да, слаби се со нијанси, вкупно 6 нијанси имаат. Јас сум малку накај светлата страна ама се погоди најсветлата од беж нијансите да ми одговара (Soft Beige - 200). Мислам дека Ivory нијансите имаат розев подтон. Мене ми е трајна и лесна, секој ден ја носам на работа и ми држи се додека не ја отстранам дома (со оглед на тоа што имам нормална кожа и не ми се мрси воопшто). Мислам дека не е за мрсна кожа. Има природен финиш и ако убаво ја нанесеш не се ни познава дека имаш пудра на лицето (доказ на тоа е братучед ми кој мрази шминка и постојано коментира на сите дека носиме премногу пудра, а мене никогаш не ми рекол). Сум пробала неколку пати да ја сменам и секогаш и се враќам.
    Сепак секоја кожа е различна, нешто што на еден му одговара може да биде ужасно за друг.

На LollySky, naturally, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Точно е тоа секој има различна кожа.
    Јас имам комбинирана и не ми одговара.

Епа девојки со нормална кожа еве ви пудра. :)

6. Barbieeeeeee

Barbieeeeeee Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    19
    Здраво
    Може ли малку помош, до сега користев impala добра ми е покрива ама во последно време почна да ми теже на лицето, може ли да ми препорачате некоја што покрива а да не е тешка на лицето

7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Се наежив од составот на овие пудри. Јас си пазарувам од Али Експрес, ама копии на шминки или козметика ни под разно не би купила. Не ми е јасно како се лажат кај нас девојкиве да купат вакви очигледни копии, и онлајн и по пазариве. Сто пати подобро е да купат некој ефтин бренд од продавница.

На YoungandBeautiful, duffi, kala21 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.932
    Најлошо е што воопшто не ги продаваат ефтино, лажна пудра Naked можеш да најдеш за 700-800 ден, можеби некаде 450-500 најмалку. За тие пари ќе кнајдеш речиси од било кој бренд во продавница по некоја пудра. Барем можеш да погледнеш рецензии на интернет, да ја пробаш и најбитно, да знаеш што ставаш на лице. Нормално дека азијците си имаат стандард нивни за козметика, ќе видиш скоро сите make up гуруа ќе посегнат по некој азиски бренд. И многу нешта што денес на големо се користат потекнале тукму од некој со огромна имагинација во азија (350 видови на маски, хајлатерот, пудрите со перничиња) па некој од европа/америка решил да ги превземе. Ама има разлика од купување на кинеска козметика на која и го знаеш потеклото и составот, до купување на козметика за која појма немаш што содржи.

На BabyStyle, SimplyElegant, YoungandBeautiful и 7 други им се допаѓа ова.
  9. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.060
    Ја пробав севентин натурал велвет и ми се виде добра..Но не забележав за каква кожа е..Моменално кожата ми е комбинирана и изразени суви делови под очите и носот..Совет..? Искуство..?

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Според моето искуство - најмногу одговара за сува до нормална кожа. За комбинирана можеби, но само доколку Т-зоната не се масти премногу.
    Јас имам доста масна Т-зона, па пудрата почнуваше да сјае по неполн час. Нанесував и камена пудра, па и фиксатор, ама едноставно не ми одговараше.
    Фина пудра е, ако ти се допаѓа како ти стои на лице земи ја, можеби сепак ќе ти се погоди. :)

На blessed.an и koritsaki им се допаѓа ова.
  11. extraordinary

extraordinary Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2016
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    78
    Имам нормална повеќе накај сува кожа и барам некоја пудра што ќе ми даде така убав dewy finish ако може да ми препорачате некоја таква инаку немам некоја проблематична кожа :)

12. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.017
    Healthy mix од Bourjois. Ако можеш да ja наjдеш Healthy Mix Serum, уште поубаво :)
    Со оглед на тоа дека немаш проблематична кожа, размисли и за BB кремата на Garnier.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  13. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    На buba4e89 и Mishela им се допаѓа ова.
  14. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.618
    Женски, збор два за пудрата L'oreal true match? Дали знаете која цена е, за каква кожа е? :)

15. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.744
    Допаѓања:
    107.181
    Пудрата е за нормална до сува кожа, цената зависи често е на попуст а ако си премногу светла може да не ти одговараат нијансите , за жал не ги носат најсветлите нијанси во Мк

На YoungandBeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  16. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.207
    Допаѓања:
    8.431
    Ја има ли некој користено ?

LOREAL.jpg

17. ванилала

ванилала Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2015
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.234
    Околу 600 и нешто се начекува на попуст. А ми кажаа дека е за комбинирана кожа.

18. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.613
    Допаѓања:
    40.101
    High-Performance-2.png High Performance .jpg 8359499709_819c129530_o-800x800.jpg
    Нешто да ми кажете за пудриве, било која од нив или споредба? Ме интересира покривност, густина и сл.
    И колку чинат од прилика

Последна измена: 18 април 2017
  19. Anngelaa

Anngelaa Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Јас ја користам активно и досега е единствената пудра која не ми направила проблем на лицето. Имам проблематична кожа, комбинирана до мрсна и ми одговара пудрава.. Инаку цената 800 и некој денар, а на попуст незнам немам купувано.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    @Rose96 дали заврши со тестирањето на новата пудра на Мејбилајн?