Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Пудрава ја костам за контурирање и многу сум задоволна, ама гледав една блогерка на youtube ептем ја испофали дека била покривна и долготрајна. Ја имате некоја користено?

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Не е баш долготрајна, само со матирачка крема и нормално нанесена камена пудра, лицето ми сјаеше по час или два. Далеку од долготрајна, меѓутоа многу фино покрива и ја користев како коректор.
    Има прекрасен избор на нијанси, штом јас си најдов имитација на мојот тен...јасно е тогаш. :lol:

Можеби со некоја соодветна база би била подобра, ама јас не би експериментирала, не ми е до толку убава формулата за да ја нанесувам на цело лице, премногу ми е мрсна.

На mssuniquee, Flower27, YoungandBeautiful и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    Ништо тогаш ќе си ја користам само како пудра за контутирање, сакам малце да ми сјаи лицето ама никако мрсно да ми изгледа. :)

4. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083
    Јас ја зедов 7-ката како замена за бронзер бидејќи имам суви образи и сакав нешто кремасто, но ги немаше останатите потемни нијанси а јас бев во брзање па ајде дај шта даш и на крајот кога ја пробав се шокирав, бојата е катастрофална, нешто помеѓу портокалово и розово, па ене ја сега така стои во фиока.
    Потоа тргнав во потрага по најтемната 9-ката, кога ја пробав не изгледаше воопшто како на сликите, не знам дали тестерот не беше во ред ама се откажав не сакав по втор пат да се зафркнам инаку текстурата е навистина одлична.
    И мене ме интересира како изгледа најтемната и дали е добра за контурирање :?:

Едит: Заборавив да кажам дека ја имав земено најсветлата едно време за преку цело лице за набрзина кога несакам да се шминкам многу, покривна е премногу ама би рекла дека е повеќе за комбинирана и мрсна кожа, на моето суво лице изгледаше лошо.. :|

Последна измена: 25 април 2017
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Јас ја имав оваа, уште додека имаше друга амбалажа.
    Некаде ја пофалив дека ја користам како коректор, ма да за во лето ми беше ок. Се собираше под очи, е сега кога почнав да се разбирам малку повеќе во козметика оваа е многу мрсна пудра/стик пудра и баш како што напиша Мишела без камена пудра, ќе светиш.
    Се согласувам дека е одлична за контур( немам пробано) ама судам според текстурата лесно ќе се размачкува.
    Јас ја имав 4 или 5 многу светла нијанса од мојата кожа, дупло 2 нијанси посветла.
    Не ја препорачувам за комбинирана кожа.

6. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @MayDiamonds 09 Мене ми е долична за контурирање и до сега и за шминкање на други ја имам користено и сум задоволна. Најдобро ќе си ја видиш нијансата на видеово

@buba4e89 Се откажав сега од купување, освен ако не ми текне некогаш на зима да ја пробам кога кожата ми е по сува. :)

На MayDiamonds и buba4e89 им се допаѓа ова.
  7. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    На Rose96, koritsaki и buba4e89 им се допаѓа ова.
  8. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    @Rose96 ни во зима нема да ја користиш. Така и јас си мислев и ја купив според мене е катастрофа многу мрсна е се собира секаде , порите страшно ги изразува, cakey изглед постигнува.
    Ете ми стои и мене во фиока.
    А за контур само кај образите ја користам и супер е.
    Туку хелти миксот сум ја потрошила одам на шопинг сега ( сакам сите пудри да ги испробам затоа не ја земам пак хелти микс ) Да ми препорачате пудра слична на хелти микс ... можда skin luminizer од макс фактор е тука така со неа ???

На Rose96 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Е да и јас ја проценив на рака како таква ко на рецензијава што брзо се упиваше. Но ништо не пишува за трајноста.

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. zara*

zara* Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2016
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    533
    Нијанси има и се изненадив од покривноста одлични се камените пудри од гр.
    А да си ја земиш time plus oд seventeen претпоставувам денска пудра бараш ...
    И јас се токмам да ја земам на maybeline пудрата ја видов на попуст па додека сум мк да го искористам попустот

На sweet-cherry му/ѝ се допаѓа ова.
  11. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Ваљда го имаш прескокнато тој дел :) Пишува дека трајноста и е околу 6-7 часа а лицето и засветува околу 3 часа. Ама нијансиве ми се некако чудни. Незнам во живо какви се. :)
    Читав и коментари кај блогерква, некои се фалат некои се жалат од пудрава.

12. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083
    @lovemme Хелти миксот и мене ми е омилена веќе долго време, сега решив да сменам и ја земав CC кремата 123 на Буржуа. Генерално се слични да не речам исти, штом то се допаднала Хелти микс сигурно и оваа ќе ти се допадне..
    Ќе пишам подетално за неа кога ќе ја носам цел ден, денес само така ја ставив на едната страна колку од љубопитност.. :)

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125

Rimmel Lasting Finish 24 пробај ја, јас сум заљубена во ефектот а ако сакам по мат си ја мешам со мат пудра. Skin Luminizer не слична ни најмалку со Healthy Mix многу е погуста и по сјајна некако.:)

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Леле да во право си, сум го скокнала.
    Јас на рака 120 ја пробав таа имаше нешто измеѓу жолт и розов подтон.
    А 130ка дефинитивно розов подтон.
    Инаку не е многу густа, така е течна, ама се мислев искрено.
    Фала ти како и да е.

На M.laDy му/ѝ се допаѓа ова.
  15. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    @zara*
    Да пудра денска барам. Фала на препораката ќе ја имам во план.

Секогаш тргнувам да ја земам цц кремата и пред да ја купам се предомислувам , само ради тоа што е крем...
    Пиши баш ќе ми помогнеш и конечно ќе се одлучам да ја земам.
    Бев денес во еликсир и увидов дека е посјајна skin luminizer пудрата и не ја земав пошо сега ќе фати жешко и цела ќе светам ...
    А од каде ја зема пудрата Rimmel Lasting Finish 24 ? Пошо во Охрид неможам да налетам на овој бренд.

16. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    @lovemme Струга скоро во сите парфимерии ја има. :)

На lovemme му/ѝ се допаѓа ова.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.977
    Допаѓања:
    81.971
    Фалаа :hug:. Иначе неможам да ти пишам лп од каде гo купуваш бронзерот на ingrid ?
    Денес само пудра и мат кармин од ingrid најдов во миса маркетите.
    Во Охрид ништо нема од тоа што барам :shake:.

18. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Девојки,бев денес до зегин да ја купам ревлон колор стеј и оп гледам ја смениле,сега има и пумпица ама нијансите не се тие сто беа.Јас користам 180 број ама таа што ја видов бесе многу бела.Сте ги пробале ли новиве? Да не има и во текстурата некоја измена?

19. EnnaN

EnnaN Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2012
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    96
    Sto mislite za pudrava ja ima nekoj koristeno?

Прикачени фајлови:

20. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.045
    Допаѓања:
    81.429
    Јас ја користам нијансата 150 и потполно ми е исто новото издание со старото. Не се приметува никаква разлика ниту во нијансата, ниту во формулата.