Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. Rose96

Rose96 Форумски идол

Пудрава ја костам за контурирање и многу сум задоволна, ама гледав една блогерка на youtube ептем ја испофали дека била покривна и долготрајна. Ја имате некоја користено?

2. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Не е баш долготрајна, само со матирачка крема и нормално нанесена камена пудра, лицето ми сјаеше по час или два. Далеку од долготрајна, меѓутоа многу фино покрива и ја користев како коректор.
    Има прекрасен избор на нијанси, штом јас си најдов имитација на мојот тен...јасно е тогаш. :lol:

Можеби со некоја соодветна база би била подобра, ама јас не би експериментирала, не ми е до толку убава формулата за да ја нанесувам на цело лице, премногу ми е мрсна.

3. Rose96

Rose96 Форумски идол

Ништо тогаш ќе си ја користам само како пудра за контутирање, сакам малце да ми сјаи лицето ама никако мрсно да ми изгледа. :)

4. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Јас ја зедов 7-ката како замена за бронзер бидејќи имам суви образи и сакав нешто кремасто, но ги немаше останатите потемни нијанси а јас бев во брзање па ајде дај шта даш и на крајот кога ја пробав се шокирав, бојата е катастрофална, нешто помеѓу портокалово и розово, па ене ја сега така стои во фиока.
    Потоа тргнав во потрага по најтемната 9-ката, кога ја пробав не изгледаше воопшто како на сликите, не знам дали тестерот не беше во ред ама се откажав не сакав по втор пат да се зафркнам инаку текстурата е навистина одлична.
    И мене ме интересира како изгледа најтемната и дали е добра за контурирање :?:

Едит: Заборавив да кажам дека ја имав земено најсветлата едно време за преку цело лице за набрзина кога несакам да се шминкам многу, покривна е премногу ама би рекла дека е повеќе за комбинирана и мрсна кожа, на моето суво лице изгледаше лошо.. :|

Last edited: Apr 25, 2017
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас ја имав оваа, уште додека имаше друга амбалажа.
    Некаде ја пофалив дека ја користам како коректор, ма да за во лето ми беше ок. Се собираше под очи, е сега кога почнав да се разбирам малку повеќе во козметика оваа е многу мрсна пудра/стик пудра и баш како што напиша Мишела без камена пудра, ќе светиш.
    Се согласувам дека е одлична за контур( немам пробано) ама судам според текстурата лесно ќе се размачкува.
    Јас ја имав 4 или 5 многу светла нијанса од мојата кожа, дупло 2 нијанси посветла.
    Не ја препорачувам за комбинирана кожа.

6. Rose96

Rose96 Форумски идол

@MayDiamonds 09 Мене ми е долична за контурирање и до сега и за шминкање на други ја имам користено и сум задоволна. Најдобро ќе си ја видиш нијансата на видеово

@buba4e89 Се откажав сега од купување, освен ако не ми текне некогаш на зима да ја пробам кога кожата ми е по сува. :)

MayDiamonds and buba4e89 like this.
  7. M.laDy

M.laDy Популарен член

Rose96, koritsaki and buba4e89 like this.
  8. lovemme

lovemme Форумски идол

@Rose96 ни во зима нема да ја користиш. Така и јас си мислев и ја купив според мене е катастрофа многу мрсна е се собира секаде , порите страшно ги изразува, cakey изглед постигнува.
    Ете ми стои и мене во фиока.
    А за контур само кај образите ја користам и супер е.
    Туку хелти миксот сум ја потрошила одам на шопинг сега ( сакам сите пудри да ги испробам затоа не ја земам пак хелти микс ) Да ми препорачате пудра слична на хелти микс ... можда skin luminizer од макс фактор е тука така со неа ???

Rose96 likes this.
  9. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Е да и јас ја проценив на рака како таква ко на рецензијава што брзо се упиваше. Но ништо не пишува за трајноста.

M.laDy likes this.
  10. zara*

zara* Истакнат член

Нијанси има и се изненадив од покривноста одлични се камените пудри од гр.
    А да си ја земиш time plus oд seventeen претпоставувам денска пудра бараш ...
    И јас се токмам да ја земам на maybeline пудрата ја видов на попуст па додека сум мк да го искористам попустот

sweet-cherry likes this.
  11. M.laDy

M.laDy Популарен член

Ваљда го имаш прескокнато тој дел :) Пишува дека трајноста и е околу 6-7 часа а лицето и засветува околу 3 часа. Ама нијансиве ми се некако чудни. Незнам во живо какви се. :)
    Читав и коментари кај блогерква, некои се фалат некои се жалат од пудрава.

12. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

@lovemme Хелти миксот и мене ми е омилена веќе долго време, сега решив да сменам и ја земав CC кремата 123 на Буржуа. Генерално се слични да не речам исти, штом то се допаднала Хелти микс сигурно и оваа ќе ти се допадне..
    Ќе пишам подетално за неа кога ќе ја носам цел ден, денес само така ја ставив на едната страна колку од љубопитност.. :)

13. Rose96

Rose96 Форумски идол

Rimmel Lasting Finish 24 пробај ја, јас сум заљубена во ефектот а ако сакам по мат си ја мешам со мат пудра. Skin Luminizer не слична ни најмалку со Healthy Mix многу е погуста и по сјајна некако.:)

lovemme likes this.
  14. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Леле да во право си, сум го скокнала.
    Јас на рака 120 ја пробав таа имаше нешто измеѓу жолт и розов подтон.
    А 130ка дефинитивно розов подтон.
    Инаку не е многу густа, така е течна, ама се мислев искрено.
    Фала ти како и да е.

M.laDy likes this.
  15. lovemme

lovemme Форумски идол

@zara*
    Да пудра денска барам. Фала на препораката ќе ја имам во план.

Секогаш тргнувам да ја земам цц кремата и пред да ја купам се предомислувам , само ради тоа што е крем...
    Пиши баш ќе ми помогнеш и конечно ќе се одлучам да ја земам.
    Бев денес во еликсир и увидов дека е посјајна skin luminizer пудрата и не ја земав пошо сега ќе фати жешко и цела ќе светам ...
    А од каде ја зема пудрата Rimmel Lasting Finish 24 ? Пошо во Охрид неможам да налетам на овој бренд.

Rose96 likes this.
  16. Rose96

Rose96 Форумски идол

@lovemme Струга скоро во сите парфимерии ја има. :)

lovemme likes this.
  17. lovemme

lovemme Форумски идол

Фалаа :hug:. Иначе неможам да ти пишам лп од каде гo купуваш бронзерот на ingrid ?
    Денес само пудра и мат кармин од ingrid најдов во миса маркетите.
    Во Охрид ништо нема од тоа што барам :shake:.

Rose96 likes this.
  18. srekice

srekice Популарен член

Девојки,бев денес до зегин да ја купам ревлон колор стеј и оп гледам ја смениле,сега има и пумпица ама нијансите не се тие сто беа.Јас користам 180 број ама таа што ја видов бесе многу бела.Сте ги пробале ли новиве? Да не има и во текстурата некоја измена?

19. EnnaN

EnnaN Истакнат член

Sto mislite za pudrava ja ima nekoj koristeno?

Attached Files:

20. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Јас ја користам нијансата 150 и потполно ми е исто новото издание со старото. Не се приметува никаква разлика ниту во нијансата, ниту во формулата.