Цел живот имам проблем и никако неможам да го решам. Секакви пудри сменав. Имам мрсна кожа, секоја една пудра што ја пробав добра е во рок од 1 час после се се размачкува, свети, катастрофа се прави. Пробав менхетен, аура, кој ми се најлоши од сите до сега. Ингирд мат, Севентин мат, дебора мат (моментално ја користам) ама џабе, истото и истото. Ставам и камена пудра после тоа ама џабе само за 1 час како торта се прави се.... Имал некој слично искуство со мрсна кожа вака? Ако сте го решиле проблемот споделете, со години се мачам...
Трае повеќе часа? Колку е прикривна? И колку чини? Итака планирам да сменам пудра, од Дебора во моментов воопшто не сум задоволна.
24-часовна е, има одлична покривност, со заштитен фактор е, има голем избор на нијанси и од Нова година има новитет - пумпица. Во Космо во Сити Мол ги има со пумпица се 900 денари, но во Зегин ги имаш истите околу 600-700 денари, само не знам дали имаат тестери. Можеш во Космо да пробаш, па од Зегин да си ја земеш.
@elvittta Јас како паталец со мрсна кожа ќе ти кажам од моја гледна точка. Ревлон е во подобрите пудри, нема многу голема покривност (средно некаде, ама се надоградува) ама многу добро се фиксира на лицето и убаво стои. Не би рекла дека ќе издржи без да ти светне лицето. Можеби ќе издржи час два повеќе. Мој совет е да пробаш да побараш некој крем или база што ја држи кожата мат подолго време. И јас сум во потрага. Ги имам пробано прајмерот на аура и авон ама пак ми светнува за брзо време. И имам едно прашања до овие што користат Ревлон: ви се прават акни од пудрава?! Мене лом ми го направи лицево откако ја сменија последнава формула. Два пати и имам дадено шанса и џабе, скоро полни шишенциња пудра фрлам
Преценета ми е пудрава, не е ништо посебно. HD од Catrice ми е сто пати подобра, попокривна е и подолготрајна, а сепак полесна на кожата. За светнување спасува само добра камена пудра, јас сум најзадоволна од all about mat транслуцентната на Essence. Само освежуваш на 3-4 саати и немаш гајле.
Пред некое време ја хејтав многу пудрава зашто и ја сменија формулава т.с последните 2 формули, а порано верувај немаше подобра пудра и покривност имаше како есте. Баш како што рече преценета е пудрава. Но ете се наватив пак бидејќи ми се допаѓаше како стои на лице. Ја користам ХД и не ми е нешто ама не е лоша. Нели секоја кожа е различна. Инаку и јас ја користам таа на есенс и цело време откако користам шминка се шетам со камената пудра во ташна и се корегирам. Мразам кога ќе светнам како лампион.
Веројатно не ти одговара оваа пудра. Јас ја имав и ја имам пофалено пудрава. За мојата комбинирана кожа за зимно време беше одличен пријател само 220ка ми беше пресветла. Се канам и јас пак да ја купам за поладните денови. Прво да напоменам и да ти одговарам на прашањето - мене не ми правеше акни, баш убаво ми легна и ми беше убава лесна пудра, не чувствував дека ја носам. Но негативната работа на оваа пудра е што по вадењето лицето ми беше суво, значи ја суши кожата па ако не го одржувате лицето можете да имате сериозни проблеми. Тоа е така бидејќи има некоја формула( не знам која) што го суши лицето. Второ - не е 24 часа трајна. Напротив до кај 9 часа некаде, но зависи од кожа до кожа. Трето - пудрата оксидира во многу мала количина и не се приметува воопшто, ама затоа на слики излегувате ко дух. Слушнав и јас позитивни критики за пудрата на Катриц што мислам дека на Катриц е густа а оваа на Ревлон е потечна.
Има ли некоја што ја користи пудрата онака за преку ден и како сте здоволни од неа, многу е ефтина и незнам дали може да направи некој проблем на лицето?
Јас ја имав одамна и не бев задоволна воопшто. Боите се неприродни, лицето ми сјаеше одма и изгледаше како нерамномерно да сум нанела.
mnogu dobra pudra e aura corect me jas ja imam 101 i mnogu sum zadovona sve prekriva a i sega se blizi leto i ima 15ka faktor iskreno zadovolna sum mnogu
Јас ја купив пред 3 дена и со прајмер многу зациментирано ми стои на лицето онака ептен ми се познава дека имам пудра, како да го поправам тоа што нанесуваш одоздола?
jas koristev pudra od impala no se prefrliv na bb krem mislam deka se polesni,mozebi ne pokrivaat tolku kolku pudra no barem ne se teski za liceto
Ја имам 20ката, и ептен ми е погодена нијансата. И не знам дали сум само јас ама и нијансата и мирисот, па и текстурата и финишот ми е како на ревлон колорстеј. Само што оваа може е малце по прашкаста, а на ревлонот по "леплива" . Не очекував толку да ми се свиѓа, онака ја земав пудрава а омилена ми стана. А плус што не е ни 300 денари..