Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Па истакнав неколку страници поназад дека ревлонот ја суши кожата иако се одлично е пофалена пудрава и од моја страна.
    Затоа и те прашав.
    Дали си пробала со прајмер?
    Инаку јас кажав дека на рака ми се виде како да упива Мејбилин-от веднаш легнува на кожа и имат мат ефект.
    Во лето кожата е помрсна така да не употребувајте мат пудри, така мислам јас по тестирање на Боржуа летоска мат е пудрата и светев за 3 часа.

2. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    Прајмер користам секојдневно. Мејбелинот ја имам носено и со и без прајмер, крајниот резултат е ист, ме исфрла. Па ме интересираше дали има и некој друг со моето искуство.
    Инаку, цел живот носам мат пудри затоа што имам масна кожа, нема врска дали е лето или зима. Особено во лето мат пудра е must за мрсна кожа, инаку резултатот со некоја luminous пудра не би сакала ни да го замислам.

Искуства со Мејбелин?

Последна измена: 2 мај 2017
  3. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Имам мрсна кожа и немам проблеми со кожата освен мало црвенило и црнки на носот.Ја користам лореал инфалибле и катрис хд.Сакам да ја пробам мејбилајн новата Fit me matte &porelles па некој нешто да напише повише за неа? Исто и се мислам за ревлонот.Да напоменам имам ептен мрсна кожа :( Секаков совет е добродојден :)

4. Quincy

Quincy Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2015
    Пораки:
    468
    Допаѓања:
    8.009
    Ја има некој Krayolan пудрата пробано? Сакам некоја по професионална што ќе ми трае. Гледам на шминкер со неа шминкаат, а си мислам и сама да се шминкам, за свадба ми е. :?:
    Јас ја имам ревлон, лореал тру меч и од мејбелин мусот, ги имам сите за на свадба носено ама се потам некако и не ми е тоа тоа :worried:
    Кажете некој трик да не ми се разлева.

На Emotional123 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.747
    Допаѓања:
    107.196
    Кога сме кај пудрите , гледам не сум напишала ништо во врска со пудрата на Lancome teint idole ultra
    Пудрава ја земав некаде крај на март , ја носам скоро секојден и добро ја истестирав. :) Имав многу поголеми очекувања од пудрава , но искрено не ми се допаѓа многу. Убаво и лесно се блендира на кожата , нијансата ми е добра ,но не е постојана како на пример пудрата од MAC - Fix fluid што ја користев пред неколку месеци. Дури и со камена пудра лицето за 3-4 часа почнува да свети што не ми се случувало досега со пудрата на Есте и Мак. Повторно не би ја земала.

На do-re-mi и LollySky им се допаѓа ова.
  6. elvittta

elvittta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    316
    Од катрис хд задоволна си? Може да ми кажиш дали трае, прикривност и дали пак и од неа ќе светам?

7. kanella

kanella Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2015
    Пораки:
    1.280
    Допаѓања:
    10.195
    Јас сум многу задоволна од ЦЦ кремата на Боржуа. Покривноста ме изненади а трајноста ако нанесам добра подлога и камена пудра ми трае прилично долго, да не претерам ама добри 6 часа што за мене е сосем солидно. Ја купив околу 530 денари од Шатци и дефинитивно би ја купила пак. :)
    bourjois-123-cc-cream-review.jpg

Ја имам нијансата 31.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Ivaivana

Ivaivana Истакнат член

Се зачлени на:
    22 ноември 2013
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    27
    IMG_0555.JPG
    Која пудра од Есте ја користиш истата ли од флаерот? и која од Мак, и ако може цена на мак и од кај ја купуваш :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.047
    Допаѓања:
    81.435
    Баш штета, толку бев убедена дека ќе ти се допадне и тебе. Мене ми е ептен идеална за лицето, почнав да си ја користам секој ден откако ми се потроши Ревлон.
    Скапа ми е, ама и онака пудрите ми траат многу долго, па си теков - yolo. :D

На Sexybaby86, LollySky и koritsaki им се допаѓа ова.
  10. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.747
    Допаѓања:
    107.196
    @Mishela и јас бев убедена дека ќе ми се допадне , ама секое лице своја приказна си е изгледа :) не очркував дека толку брзо ќе ми светне лицето , а ја пробував со разни пудри и плус во парфимеријава ме убедуваа дека и камена пудра нема да ми треба :)
    @Ivaivana да таа на Есте ја имам , ја купувам од Сефора ама кога е на попуст околу 32 евра зависи од попустот некогаш и 40% ако стават може да се најде за 28 евра :) а за Мак ја користев Fix fluid ја земам од Солун и тие често ставаат попусти така да ја начекувам 23 евра :) сега бидејќи таа ми беше тешка, ќе ја земам деновиве pro longwear за нијанса е полесна од првава ама идеална за масна кожа. :)

На Ivaivana и Mishela им се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.910
    Допаѓања:
    5.250
    Предлог пудра за мрсна кожа која не оксидира? Да има барем средна покривност и да е до 600 ден.

12. MajaDaMa

MajaDaMa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    40
    • Ве молиме пишувајте на кирилица
    Јас користам пудра на Vichy Ideal Teint и морам да кажам дека досега не сум пробала ништо подобро од неа , а имам пробувано повеќе, лесна пудра и баш ми одговара на мојата kожа (комбинирана). И што е најбитно покрива и трае цел ден.

Последна измена од модератор: 4 мај 2017
    На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Цена? И кај ја купи?

14. MajaDaMa

MajaDaMa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    40
    Цената е 1500 денари, ја купив во приватна аптека, јас сум од Ресен ама ја има и во Зегин таму ги продаваат Vichy пудрите

15. TheodoraS

TheodoraS Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2017
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Девојки, веќе 2 години ја користев CC cream од Bioten, но во последно ми се појавува алергија на лицето, црвени мали точки како со коприва да се џаркам..Ми треба некоја пудра која ќе биде на "поприродна база" ...Некој предлог?

16. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.747
    Допаѓања:
    107.196
    Каква кожа имаш? Ако имаш нормална до сува кожа пробај некоја од пудрите на Алверде , тие се природни , исто така и на Др. Хаушка само прашај за тестер прво по аптекиве пред да купиш зашто не е баш евтина :)

На TheodoraS му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.047
    Допаѓања:
    81.435
    И Дебора имаат пудра со природни состојки, мислам дека е на попуст во тековниот Космо каталог и чини 400 и нешто денари. :)

На TheodoraS му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.632
    Девојки ве молам за предлог пудра. Ми треба некоја покривна, долготрајна да не ми се распаѓа после неколку саати носење, посебно сега летно време малку ако ми дојде топло одма светам во лицето. И многу важно да има нијанса со жолт подтон бидејќи кај нас ми изгледа како невозможна мисија да погодам нијанса. Цената не е важна

19. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @Minnie-e Dior Forever, најтопла препорака од мене. Долготрајна е, не мрда додека не ја отстраниш, има замазнувачки ефект на порите, има висок SPF и идеална е за мрсна кожа бидејќи е мат. Јас ја користам нијансата 015, светла нијанса со жолт подтон. Презадоволна сум, најново откритие ми е пудрава. Есте Лаудер DW ми е вечна љубов, ама оваа е многу полесна и попогодна за секојдневна употреба, не се ни осеќа на лице, а изгледа како фотошопирано. Ако не ти е важна цената, мислам дека нема да зажалиш, но пробај си прво од тестер секако :) Додека Есте е со фул покривност, Диоров е солиден медиум, мене ми покрива се' што треба, како црвенила, флеки и сл.

Не знам колку е во МК, јас ја купив од Загреб, околу 50 еур.

На Mama25, Acka22, maggy95 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. BE YOU

BE YOU Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    Девојчињааааа ! Вака сега , сакам да прашам дали некој има искуства со ,, темнеење" на пудра. Поточно станува збор за севентин мат плус. Кога ќе ја ставам е совршена! Совршена нијанса ! Ама после пола саат од нанесувањето почнува да темнеееееe :^) искуства некој? Не сакам да ја менувам пошто ми е супер ама изгледа ќе морам..