Bourjois. Многу трае, претерано многу. Мене веќе година ипол ме држи, и ни до пола не е потрошена, а плус добра.
Јас користам natural beige а за ivory не знам дали има. Ако ставам камена или во прав пак го имам тој "цементиран" изглед а пошто ми треба за преку ден и сега за сонце, барам нешто полесно но сепак да дава убав изглед...
Дали некој ги има користено пудриве и како сте задоволни? Ја пробав едната на рака, преубава ми изгледаше ама страв ми е да сменам.
некој да не ја пробал оваа пудра нова е од борјоус и гледам во космо е на промотивна цена па ако некој има искуство со неа нека каже а за феарлес која прашуваше за пудрите од деби првата е за сува кожа другарка ми ја користи прекрасно и е лицето додека пак втората е за мрсна и комбинирана кожа се мислев јас да ја купам ама подоцна се предомислив и се навратив на дебора.
А колку пари е пудрата во прав од Bourjois? Ми привршува пудрата во прав што моментално ја користам па баш мислев да земам од Bourjois бидејќи многу ги фалат!
Имам кажано во една парфимерија бев со намера да купам пудра на Менхетен, но продавачката ми рече дека за моите 17 години, не сум за таа пудра и ми ја препорача оваа и тестер ми стави. Пудрата мнооооогу покрива, не е многу лесна но не е ни тешка пудра, значи некаде средно. Тинејџерска линија е.
Не паметам, одамна ја купив, но еве гугл што вели: http://www.dooyoo.co.uk/makeup/bourjois ... se-powder/
Би требало да ја има. Побарај таму каде што има козметички производи на Дебора, бидејќи пудрава е линија на Deborah cosmetics.
Не е Дебора туку Деби се вика јас како што знам за млада кожа е а ја има цела колекција во рамстор горе,на средината како штанд и се има од пудри до сјајчиња за уста,лакови,сенки,маскари се.
Девојки препорачајте ми некоја пудра, ама некоја што е "лесна" на лицето, да не се осека толку многу , некоја како за секој ден...Само да не е Севнтиин.
Ја зедов пудрава и сум најзадоволна на цел свет. Многу е лесна, воопшто не се познава дека имаш пудра, на база на вода е, нема крем и е за чувствителна кожа. Подобра пудра досега не сум сретнала.