Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    14.480
    Bourjois 123 perfect имаат убави жолти нијанси. Пудрата има средна покривност, мат е и доста е трајна. Сетирана со камена пудра на rimmel мислам дека ќе ти трае цел ден.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. maggy95

maggy95 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2014
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    1.317
    Да не знае некој колку пари е кај нас пудрава?

3. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083
    Тоа се вика оскидирање, кога пудрата ќе се помеша со природните масла што ги лачи кожата таа потемнува..
    Тоа се случува кај голем дел од пудрите, затоа следен пат земи си една нијанса посветла од твојот тен.

На MajaDaMa и koritsaki им се допаѓа ова.
  4. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.769
    Допаѓања:
    2.083
    Види го прикачениот фајл 314589
    Ја земав пред некоја недела и конечно имав прилика да ја тестирам на подолго време CC 123 кремата на Bourjois.. Решена сум да ги пробам сите нивни пудри, кажав дека Healthy mix ми е најомилена за век и векови инаку порано ја имав и пудрата од истата линија 123 која ја земав на слепо без да знам дека одговарала за мрсна кожа а јас имам премногу сува, па малку се лутев но потоа видов дека не била крива пудрата :D
    Пред да ја земам CC кремата ми беше чудно како можи од истата линија да е наменета за сува кожа, си реков да не се работи за некоја грешка, се мислев помеѓу неа и City radiance но ми требаше нешто полесно па се одлучив за кремата..
    Текстурата е доста течна, но откако ќе се нанесе и избленда станува полу мат, има некој правлив финиш не е како Healthy mix.. Би рекла дека е полесна верзија на пудрата 123, но за сува кожа не е апсолутно иако така се прокламира, повеќе е за нормална до комбинирана кожа. Мене веднаш ми се насобра околу сувите делови, и на дневно светло на моето лице стои лошо, ставам хидратантна крема под неа и пак ништо.
    Мирисот е ист како на пудрата и мене многу ми смета, не сакам хемиски мириси, се навикнав на овошниот свеж мирис на HM па не можам да се помирам со друг..
    На лице е издржлива, не се губи по 6+ часа носење, стои како што си е но јас ја осеќам некако тешко, како да ми смета.. Како за CC крема е прилично покривна, средна до висока покривност има ако се надоградува.. Ова е втора CC крема што сум ја користела во животот, некако ги одбегнував поради тоа што мислев дека не се покривни, ја имав таа на Bioten за која слободно може да се каже дека е крема, додека оваа навистина изгледа како пудра.
    Уште една добра страна освен издржливоста е што не оксидира, јас ја имам 32-ката, што на прво око изгледа како темна нијанса за мојот блед тен, но кога ја нанесов како да се приспособи на природната боја на кожата, интересно нешто.. :?:
    Не би ја купила пак очигледно, не е нешто револуционерна а ако сте веќе во потрага по CC крема, има такви со многу пониска цена кои горе-долу го нудат истото ако не подобро..

На Madlina, koritsaki и LollySky им се допаѓа ова.
  5. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    20170505_194102.jpg За мене најдобрата пудра :) Не ја менувам за ништо друго :inlove:

6. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.023
    И јас ја имам истата ама брзо ми светнува лицето особено кога е топло времето,но е покривна и нијансата ми е сосема погодена 02 Caramel.:mm:

На EmilijaEmilija му/ѝ се допаѓа ова.
  7. darkmoon186

darkmoon186 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    311
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.101
    Оксидира пудрата.
    Тоа е, најчесто се случува со некои пудри.
    И друга нијанса да земеш и таа ќе оксидира.

На BE YOU му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Avery

Avery Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2014
    Пораки:
    2.755
    Допаѓања:
    14.480
    Која нијанса од пудрата ја зема?
    Јас ја купив бр. 20 nude beige, ама ми е малку светла, па мислев да ја земам и 30-та и да ги мешам. Само страв ми е да не има розев подтон 30-та...

10. EmilijaEmilija

EmilijaEmilija Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2016
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    326
    Од Меркур бјути шоп Битола , но сега видов дека ја има и во космо сити мол. Претходно беше 800 и нешто а сега 970 ден.

Јас немам таков проблем со оваа пудра иако имам мрсна кожа :) Од било која до сега ми има светнато лицето , но од оваа не ,да не се заречам :) Основата ја користиш на радиант?

Последна измена од модератор: 12 мај 2017
  11. Tedyyy

Tedyyy Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2015
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    3.023
    Како основа го користам прајмерот на Аура,можеби со друг прајмер ефектот би бил поинаков.Во план сум да ја земам Estee lauder double wear,но прво да ја дотрошам радиантот уште малку.:makeup::D

12. SweetDreams007

SweetDreams007 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    4
    Препорака за пудра за мрсна кожа, со средна до висока покривност, долготрајна и за секојдневна употреба, цена до 1500 ден. Размислувам за revlon(за која имам читано дека не се препорачува за секој ден) и vichy, но отворена сум за предлози. И барам и добра камена пудра.

13. MajaDaMa

MajaDaMa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    40
    Ти ја препорачувам Vichy Ideal Teint ама флуид во шишенце зашто има и во туба,тоа е за сува кожа. Има лесна текстура и покрива се, откако ке ја нанесеш за неколу секунди ке ја видиш магијата ☺️ Јас не би ја менувала сега пткако ја најдов и што е најбитно трае цел ден.

Прикачени фајлови:

• IMG_4819.JPG
      IMG_4819.JPG
      Големина на фајлот:
      80,3 KB
      Прегледи:
      26
    На BabyStyle, BellaS и buba4e89 им се допаѓа ова.
  14. Minnie-e

Minnie-e Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2011
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    7.632
    Јас поминав на брзина во Еликсир и да ви кажам Dior Forever е околу 3100,3200 денари.
    Е сега да ве прашам помеѓу Dior и Есте Лаудер што би одбрале, пошто продавачката за Диор ми рече "не ти е за сега" и ме збуни па да си прашам да не е многу тешка за секој ден?

15. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Се извинувам што ќе се вмешам, Vichy Teint Ideal е за сува кожа. И јас ја имам истата.

16. MajaDaMa

MajaDaMa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2017
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    40
    Има две Ideal teint таа што е во туба е за сува а флуидот односно во шишенце стаклено како погоре на сликата е за мрсна, комбинирана, проверено, прашано

17. Anababe

Anababe Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    21
    Таа во шишенцето како на твојата слика е за сува кожа. Значи ја имам истата и ја користам. Хаха
    А инаку мене лично не ми вреди пудрава за парите, дека е лесна - лесна е ,со убава текстура и убаво се нанесува, но не ми е баш трајна на лицето и за брзо време оксидира.

Последна измена: 6 мај 2017
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.747
    Допаѓања:
    107.196

Мене и двете пудри не ми се воопшто тешки за преку ден , тоа најубаво да си испробаш па да си видиш се си зависи од лицето т.е кожата :)

19. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Да ви кажам се изненадив од CATRICE MADE TO STAY 24 ,една колешка ми ја даде да ја пробам .Ја носев 14 саати и освен што ми светна лицето после неколку часа ( ништо страшно ) пудрата си остана на место,не се собира околу очите и устата што до сега само DW го имаше тој ефект на моето лице.За зимно време можеби и би била добра и потрајна.

На sorbet му/ѝ се допаѓа ова.
  20. celineparis

celineparis Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2014
    Пораки:
    930
    Допаѓања:
    2.576
    Препорачајте течна мат пудра од која нема да светне лицето за комбинирана кожа? До 1000 ден.