И јас ја имам 20 nude beige, таман ми беше зимата. Не знам каков подтон има 30ката. Периодов користам ЦЦ крема со заштитен фактор 50 затоа што ми е прилично чисто лицето, а за навечер од Catrice HD Liquid Coverage, и тоа ги мешам 10 и 30 затоа што не ја купив 20ката koja има розев подтон
Поевтина варијанта на max factor face finity? Ја пробав и жолтиот подтон премногу ми одговараше исто и кожата ми беше како свиленкаста... Но морам нешто поевтино до 350-400д
Што би препорачале повеќе Revlon или Loreal True Match ? И ако може некој споредба да ми направи на овие две, ревлонот ја немам користено а лореалот ми е веќе испробана.
Јас пак ќе прашам - предлог за мноогу хидратантна пудра со добра покривност? Знам дека ако е похидратантна, не може да покрива како тие потешките мат пудри, ама ми треба за да ми го изедначи тенот а сепак да не ми ја собере кожата од сушење (тоа ми се случи со Clinique, се осеќав дека ќе ми прсне кожата на образите од што ме исуши).
Јас ја користам vichy ideal teint fluid во шишенце шо е таа ми ја препорачаа и јас имам комбинирана и мене совршено ми одговара и не би ја менувала.
Ај ве молам предлог пудра до 500 ден. најмногу? Не ставам многу често,речиси ич ама периодов е на свадби,матури,полуматури и нормално дека нема да одам така ненашминкана.Лесна и покривна пудра колку за парите инаку имам чисто лице и нормална кожа
Catrice HD, Maybelline mate and poreless, али без ралика каква течна пудра ќе одбереш би ти препорачала да ставиш и камена за да ти трае многу подолго.
Ја има ли некој користено пудрава? Обично кога не е на попуст цената и 800+ денари, сега е за некои 350 денари па се мислам дали да ја порачам и дали вреди за таа цена ?
За мене најдобрата пудра евер е оваа пудра на ВИШИ. Ја користам скоро една година. Секако и АРТДЕКО ја ставам во овој ранг.
Мене ми одговара и во смисла на покривност и изеднаување на тенот, токму тоа што ми треба а што е најбитно не ја осеќам како тежина на лицето.
http://images.ulta.com/is/image/Ulta/2502632?$detail$ Ја има ли кај нас Лореал тотал кавер и која цена е?