Јас моментално ја користам оваа пудра кога стигна во Космо ми ја пофалија била слична со Артдеко и задоволна сум има убава покривност.Не знам зошто ама многу се случува да се зезнам со пудра кога купувам или потемна нијанса или посветла продавачките ми ја утнуваат бојата
Женски, пудрата Fix Me - Maybelline што ја земав ми е темна. Мислам дека имаше нешто од ДМ кое ја корегира нијансата??
Мене ми одговара во зима кога сум многу многу бела, ама повеќе ми се допаѓа 150 зашто по некако неутрална е, оваа 110 ми е малку розе. Има од Алверде (јас го користам како коректор за осветлување/хајлајт) еден производ во тубичка за таа намена. Го има и во светло издание за осветлување, исто така и за затемнување има потемно. Јас си го викам тонер, не знам како му е наизвот. П.С. Околку 200 денари е мислам.
Уште Виши ми остана неиспробана и денес и таа ја упецав Vichy teint ideal. Ми даде тестерче си ја пробав и ми се засвија и си ја купив. 1350 не е ни малце ама ни страшно многу. Дури оваа ми е најевтина од сите што ги користам моментално. Прв впечаток е дека е идеална дневна пудра. Лесна, брзо се впива и има некое кадифено чувство. Не тежи. За поголема покривност само малце камена одозгора. Сите ми ги фалат дека не се трошат брзо, ама ја се познавам себе си не и давам поише од 3 месеци. Убави нијанси има за светка кожа, доста розеникави потонови. Ми дадоа и тестери од онаа dermablend 3d ми ја исфалија дека била ко фотошоп. Глеам ја ќе пукнам уште толку пари и за таа до крај на месец, пошто иста цена се. Не сериозно треба да престанам да го читам форумов, сум приметила дека тогаш ептен многу пари трошам
Max Factor Lasting Performance? Ја користел некој? Ја каква кожа е? Природен финиш има, нели? Покривноста каква и е? Гледам во Шатци е 600 денари... да си ја земам ако ја бива... Убаво искуство имам со пудрите на Max Factor, само што не се сеќавам која ја користев
Јас ја користев пред 3 години и беше преубава. Пред година ипол се одлучив пак да си ја купам затоа што беше и покривна и лесно се размачкуваше и се, ама ја смениле изгледа текстурата. Уште ја немам потрошено, ја ставам кога треба да шетнам негде онака лабаво. Покривност слаба, после неколку часа кога ќе ја извадам со влажна марамица на влажната марамица ја нема пудрата толку колку што сум ставила, се вади многу помалце. Искрено, ич не сум задоволна. За тие пари не вреди.
Pudrava ja dobiv na poklon pred mesec dena, prv pat nea ja koristam, sto znacit mal e periodot na nejzinito koristenje so ogled deka Edna's nedelno se sminkam,ama mozam da ti kazam sto mislam za NEA I iskustvo so istata. Imam kombinirana koza I mi odgovara pudrava vo toj pogled (na net najdov recenzija deka bila nameneta za site tipovi na koza). Ne se preslikuva na obleka. Pokrivnost sredna ma da I ne mi treba jaka pokrivnost,kozava samo pred menzis mi zbesnuva. Na lice mi trae 6-7h iskreno podolgo ne sum ja nosela. Ima nekoj mat finish ama ne filling na zacementiranost. Malku e poteskicka na liceto barem jas taka ja osekjam. Probav ednas da ja nadogradam I uzas napraviv, kako fleki po liceto da imav izgledase. Jas ja imam vo nijansa 102 I koga ke ja nanesam odlicno mi odgovara ama posle 20tina min mi oksidira (mn me nervira ova). Najdobro mi se nanesuva so ovalna cetka za pudra, poso so bjuti blender nekako kako mn pudra da mi upiva sungjerceto. Bara brzo nanesuvanje na liceto oti brzo se susi. Sry za dolgiov post ama imav potreba I sakav vo celost da ti ja opisam pudrava I moeto iskustvo so NEA. Se nadevam ke ti bide od korist.
Као за мрсна ја прокламираа ама мислам дека одговара и за комбинирана. Топ пудра е ама тешка е, не е денска. Мене барем ми сметаше за преку ден. Покривна е доста би рекла 8/10. Оверол оценка за неа ни е некоја 7мица. Солидна пудра за парите. И ја така ја земав на попуст за околку 600 иначе е 800. Мајка ми ја има моментално мене не ми изгледа дека ја смениле формулата, истата си е. Тешка е на лице, се познаваат сите пори коа ќе ја ставиш. Иначе трајноста на лице зависи од кожата, на мрсна кожа без камена или во прав никоја не трае 8 саати, и оваа исто. Инаку имаше мноооооогу нијанси за светла кожа, тоа и беше предноста. Јас ја сменив зашто имам пудри MAC за вечерна шминка а за преку ден сакам природен изглед а оваа не ми го даваше тоа.
Според мене, Max Factor Lasting Performance не е воопшто пудра погодна за комбинирана и мрсна кожа. Јас со пудрава блиштам од самото нанесување на лице. Формулата е океј и покривноста е фина, меѓутоа не ми одговара никако. Фејсфинити ми е подобра во однос на типот на кожа, меѓутоа многу ми е тешка и нема соодветна нијанса како за мене. Ластинг Перформанс мислам дека најмногу би им одговарала на оние со нормална кожа. Комбинирана можеби, меѓутоа навистина лошо стои на местата каде има проширени пори и дополнително ја замастува кожата, без разлика што нанесувам пудра во прав за фиксирање.
Значи не е за мене. Јас имам ептен нормална кожа, ретко имам проблеми и со сувост и со мрсење. Мат пудри воопшто не сакам, а покривност си сакам, не заради акни или нешто такво, туку затоа што доста црвенеам и сакам пудра кога ја ставам да држи добри 8 часа (немам време и не сакам на работа да ја поправам). Плус некако без везе ми е да имам состанок со некој клиент и да ме изнервира или да се засрамам нешто па да се вцрвам целата ЕДИТ: Мишелке отпосле те прочитав тебе... Ај ќе размислам тогаш и ќе ја погледнам...
^ Баш ако не ти е мрсно многу лицето е за тебе На мрсна кожа и се бршие пудрата не на сува т.е тебе ти е нормална така да ќе ти тера. Со камена малце нема да имаш гајле за на работа тие 8 саати. Зацрвенување не се познава од старт ти кажувам и ја се црвенам доста, тука немав проблем. П.с Сум се помешала, фејсфинити беше со поише нијанси а оваа беше во тубичка и има 2 нијани за светла само. Нејсе. Топ е покривна толку многу што не ти треба ни камена одозгора. Дај и шанса, вреди за тие пари сигурно 2-3 месеци ќе ја тераш
Мислам дека постои можност да ти одговара, зашто другарка која има сличен тип на кожа ко твојов ја користи откако паметам. Споредена со Фејсфинити, Ластинг Перформанс е многу полесна и многу поприродно делува на лице.