Епа тоа, сакам некоја која природно делува на лице, а е со голема покривност. Јас Римел Ластинг Финиш ја користам со години веќе и ептен ми е погодена според тоа што го барам, ама сакам да пробувам и од страна други... (ако не пробаш не знаеш дали има подобро, нели). Баш денес реклама ми излезе на фб за пудрата и после одма објавија Шаци дека е намалена, па ми влезе во глава
Така кажи жено не ме мачи тука Те сфаќам што сакаш да смениш нормално е. Порано имаше муабети дека има жива во пудрава. Тоа е една од причините зашто толку била покривна. Не знам дали е виситина или не ама искрено мене ми беше претешка. Ја земав за да и дадам шанса не ја задржав. Малце и комбинацијава што ја бараш ти е импосибл. Попокривните се тешки, ги осеќаш на лице. Полесните се со помала покривност.
@DAngel мене ми оксидираше . Покривноста и трајноста и се убави, имам како твојата кожа и не ја чуствував тешка на лицето.
Нема пудра од МФ која не оксидира за жал. Барем од тоа што јас имам пробано. И Фејсфинити оксидира и онаа старата Xperience оксидираше многу.
Уплав имам од тие муабетите за жива од малечка ги слушам само, од кога почнавме да се шминкаме па како тинејџерки пудрите на Импала ни беа ин поради цената... И оп, рекоа жива има и сите уплав Оксидирање многу мразам, посебно ако тргне да удара на портокалово, како плашило
Јас ја користам нонстоп, долго време таа пудра. Незаменлива ми е. Јас имам нормална кожа, не ми е ни сува, ни мрсна, немам проблематична кожа. Ми ги покрива подочњаците и ситните мозолки. Природен финиш има, не е мат, а не е ни сјајна. За нормална кожа е одлична. Природно делува и долготрајна е стварно, мене цел работен ден ми држи на лице. Во лето нанесувам и камена пудра, транспарентната на Макс Фактор исто колку да ми фиксира поубаво и да не засветам случајно... Презадоволна сум, пробај ја.
Мислење на Мaybeline fit me matte and poreless? Ја утнав нијансата, земав 115 и ми е претемна, па се мислам дали да ја земам 105 (доколку ја има кај нас) или да си барам друга за таа цена. Имам мрсна кожа и ми треба да има барем средна покривност.
110 е најсветла кај нас. Јас ја купив таа, и исто како и сите други пудри што ги имам - пак ми е темна. Сега се мислам дали да го купам тоа од Алведре, за нијансирање па да ги обелам пудриве.
Имам едно прашање.. Со што ја ставате камената пудра? Со четка или со Сунѓерче? Ако е со четка кажете ми со каква и препорачајте ми некоја, Фала.
Јас со четка бидејќи сакам поприроден изглед. Со сунѓерче ми е премногу гипсено, особено за преку ден. Мојата е од елф, ја нарачав од iherb, али можеш да ја користиш таа што ти е за руменило или види на Есенс или Аура.
Што мислите како е подобро да се нанесува течна пудра со прсти или со четка? Гледам во студијава сите шминкаат со четки, ама па од друга страна јас не сум шминкер.
И двете варијанти ги имам пробано. Кога се брзам си нанесувам со прсти побрзо ќе размачкам низ лицето убаво се поминувам, со прсти немаш траги од пудрата убаво си ги фаќаш ќошевите кај очите, носот, челото итн. Кога имам некоја посебна прилика и повеќе време ставам пудра со четка, малку повеќе размачкувам, повеќе се поминувам убаво, четката впива и се суши брзо пудрата, тоа е и единствената разлика. Имам и мазна и бујна четка за пудра и со двете имам пробано, со мазната остава траги, а со бујната со кружни движења убаво се размачкува пудрата, но мораш со брзи движења да ја размачкуваш во спротивно се впива и суши пудрата на четката. Мој совет е ако сакаш со четка купи си бујна нема да згрешиш.
Со четка ако си во можност земи си четка на Real techniques , толку години ги имам и влакно им нема паднато а ги мијам скоро секојден
Ја зедов од пудрата од Bourjois - Helthy Mix по препорака од @Mishela и морам да кажам дека е многу добро. Мислам дека конечно си ја најдов совршената пудра. Не е многу покривна ама дава убав изглед на лицето и е лесна. Ти благодарам Мишела
Јас сега оваа ја користам и многу ми се допаѓа.Покрива и дава природен изглед,за тие со сува кожа ја препорачувам
И мене ми треба нешто за сува кожа, се мислев за Vichy ама некако не ми вредат толку за парите . Значи добра е оваа? Не ми треба мноу покривна, само да не ми го суши лицето и да не е како маска. Сега гледам, full coverage пишува...
Која нијанса ја користиш? Те прашувам бидејќи јас ја користам перфект 123 - 54 нијанса па сакав да видам дали се исти нијанси или не.