Не баш. Продолжувам да ја користам бидејќи е единствената пудра чија најсветла нијанса најдобро ми одговара, а инаку не сум задоволна од покривноста. L'Oreal Infallible 24h Matte има подобра покривност.
Женчиња добра камена пудра? Мислев на Rimmel stay matte или на Essence all about matte белата? Или предлог за некоја друга? Фала ви.
Од овие Римел ми е користена и ми се допаѓа. Исто многу сум задоволна и од Голден Росе, а има многу симболична цена 130-150ден.
Јас ја користам оваа на ГР и ја препорачувам за сите што имаат многу сува кожа, ова ми е второ пакување и сум презадоволна. Покривноста не е драстична убав поприроден поздрав изглед на лицето дава, лесно се нанесува и најважно не ми го суши лицето и стои долго време.
ne bas a nijansite se katastrofa.. ne ja preporacuvam jas ja imam 215 i kako sto e kupena sedi u fioka
@eli25 Јас сум многу задоволна од пудрата, посебно од нијансата. Имам многу светла кожа и нијансата ми е скоро идентична со тенот. Еве за споредба со ревлон - 150 buff. Првата е maybelline - 110.
Женски предложете ми камена пудра, до 250/300 ден најмногу? Прв пат ќе користам, и успат кажете ми цена на четка за камена пудра? Иначе пудрава нека има добра покривност и да трае повеќе, цела свадба треба да ја издржи. Иначе имам комбинирана кожа на лице, ми треба посветла нијасна, и такаа..
Manhattan, јас имам две, едната црвено, другата црно пакување и исто добри се. Покривни, лицето изгледа како со блур. Мислам околу 300 дека се. Исто добра ти е на Римел стеј мат, само не земај транслусентна, туку од другите за подобро да изгледа на слики. 320 е некаде.
Дали некој користел пудри на Artdeco и како се движат цените? Оваа пудра е на акција и е 990 денари не е баш ефтина за да се експериментира. Некој сличајно да не ја користел?
Јас имам користено Артдеко пудра во стаклена мала амбалажа и што се паѓа коректор со неа.Преубава пудра го измазнува лицето,хидрира долготрајна е на лице дека јас си имам сува кожа,последниот пат ја утнав нијансата земав посветла .Која и да земеш нема утка од Артдеко
Според мене rich treatment од ARTEDCO(http://www.artdeco.com/en/rich-treatment-foundation-485-3810.html#option-84) e меѓу најдобрите пудри. ИСтата е на акција во ШАТЦИ со коректор 860. А за оваа пудра и јас ја видов, ако некој има искуство нека каже
Препорака за добра покривна камена пудра но не многу скапа. Моментално течна ко0ристам на Римел таа со црвено капаче- па некоја во контекст со таа ))
Да се самоцитирам да се надополнам, ме изненади трајноста на лице на пудрава. Обично повеќето пудри, после 5-6 часа ми засветувал носот како неонка да имал вградено во него, оваа не. Убаво се впива во кожата, кога ја вадам треба добро да се истријам за да искочи цела. Само дефинитивно не е покривна, обавезно ја комбинирам со коректор на критични делови, без тоа не ми се свија како ми стои под очите и на самиот нос. Воглавно за дневна употреба и сега за летово е супер. Гледам на лицево мое му прија.