Се мислам помеѓу овие 3 пудри: Maybelline superstay 24h , Rimmel lasting finish 25h ,bourjois 123 perfect. Која би ми ја препорачале? Моментално користам Catrice HD
@anonymousgirl03 од сите овие пудри ја имам користено таа 123 перфект на Буржуа , и тоа двапати по ред ја имам купувано , пудрат е солидна за масна кожа , убаво покрива и убаво мириса
Се согласувам со koritsaki и мислам дека ако имаш комбинирана или поготово масна кожа, Bourjois е најдоброто решение. Другите имаат малку поинаква формула, не се баш за тој тип на кожа, барем според мене.
Јас Катрис ХД не би ја менувала, барем не за 123. Ги имам двете во моментов и многу почесто посегам по Катрис ХД,
Мене за Bourjois 123 ми рекоа дека не е за млада кожа погодна. Иначе многу пофалби за неа имам слушнато, дека е покривна и трајна. Јас Римел 25 часовната ја користам, ама не е за комбинирана, ниту за мрсна кожа.
Во ред е оваа пудра, всушност, нема пудра од Боржуа со анти-ејџинг состојки во неа, во Flower Perfection имаше нешто што наводно го забавувало стареењето на кожата ама не ми текнува за што се работеше. Ја повлекоа оваа пудра одамна. А 123 Perfect е сосема во ред, без такви состојки. Јас ја користев од 16 години, па да речам до кај 19 секако. Почна да ми оксидира и затоа ја сменив, инаку уште ми е #1 пудра која ми одговарала најмногу.
Која е нај-најпокривна пудра, ми треба предлог, што мислите дека би функционирала, не за лице, туку за дел од нога ми треба да покрие
@Jason123 @Mishela Тенкју и на двете на брзиот одговор, е сега, Џеј колку се пари и какви се? И Мишелке, колку пари е коректорот? Ве честам и
Коректорот е околу 400 денари. Има доста голем избор на нијанси, кремаст и густ е и мислам дека ќе ти се допадне. Имам прекривано модринки со него, ми одговара ептен мене.
Не би знаела точна цена, мајка ми ја има купено одамна од Betty аптекa, ми се имаа појавено флеки по нозете од сонце едно лето, али мала бев и не се разбирав, знаев само дека нејќам да ги имам. Доста густа беше по состав, значи мала количина е потребна, па така пропорционално може и да испадне исплатлива.
@Mishela @Jason123 Јас барам, поконкретно не е за мене лично, ама барам знаете како оние Каврдерм или како беа, што ги рекламираа на Топшоп порано, што би покриле ептен недостаоци, пр. долу сликата, лузни, тетоважи итн.
https://www.vichy.co.uk/dermablend-corrective-fluid-foundation Ја смениле амбалажата, сега гледам има нова што е специјално за тело. Се сетира со безбојна пудра. Таа за лице знам дека ја имаше порано по аптеки. За ова, ќе треба да провериш. На страната на Зегин уште е старата амбалажа. Eдит: Исто и Coverderm. Порано ги гледав по аптеки, не знам дали се’ уште ги има. На фб страната веќе не се активни, ама може да пробаш на телефонот. https://www.facebook.com/CoverdermMacedonia/
Веднаш помислив на Виши ама видов ти ја препорачале. Ми текна и на Дермакол ама незнам кај може да се најде. Јас ја пробав во локална парфимерија и стварно премногу покрива. Вака изгледа http://i.ebayimg.com/images/g/8zMAAMXQfvlScN3U/s-l300.jpg
@M.laDy @LivingGlam Ви благодарам многу девојки, само уште да прашам, таа на Виши која и е цената? Тенк ју ептен, човек само на Фемина да праша нешто, како во call центар, 911
Кога ја купував порано таа за лице беше околу 1200 денари. Оттогаш сите производи на Виши ги поскапија по некоја стотка. Искрено не знам точно колку пари е.