Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.071
    Допаѓања:
    1.361
    Знае ли некој дали и каде може да се најде пудрава на MAC со шифра Nc 15 Studio fix fluid по цена помалку од 2000, зошто скапо ми е :/ Или некој тестер?! :/:^)

2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.809
    @koritsaki, јас убедливо сум посветла од тебе. :lol:
    NC15 ми беше доста темна, ја одбрав NW13.
    Среќа не ми менува многу дали е со ладен или топл подтон, тенот ми е таков прилагодлив, ептен сум неутрал. :lol:
    Не изгледа розово на лице, првиот впечаток ми е ептен позитивен, иако признавам дека дури ја нанесував на лице се разочарав оти ми се виде некако доста glowy и се запрашав - за ова ли даде толку пари, требаше да ја земеш студио фикс.
    Ама се фиксираше за некоја минута и нема гајле. :)
    Повеќе впечатоци за некое време. Ептен се изненадив од нијансите сепак, задолжително да се проба пред да се купи. :)

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Ги прочитав последните 20 страни и пак не знам која пудра најмногу ќе ми одговара.

Значи ми треба пудра која е средно покривна но да е лесна на лицето. Имам комбинирана накај мрсна кожа, склона на акни и митисеи. Барам пудра која ќе можам да ја носам самостојно преку ден без да светнам, за навечер не е проблем и ставам камена. Не користам крема за лице, туку Clarifying Day Oil на Dr. Hauschka.

Ги разгледав сите Air Mat Bourjois, Bourjois City Radiance, Bourjois CC cream, Bourjois 123 perfect и не можам да сумирам која пудра најмногу ми одговара. :drunk:

Па еве нека и некој друг бренд, не мора Bourjois, битни ми се карактеристиките.

Прочитав и дека essence camouflage 2 in 1 е добра, но повторно не сум сигурна.

Навистина ми треба помош. :D

4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.478
    @Mishela прочитав вчера дека си ја купила , со здравје да си ја користиш :) да , среќа што има доста нијанси за избор па секој може да си најде. Леле NW13 :whew::D таа е ептен светла. На почеток е glowly ама за брзо време мат станува и потоа нема шанси да се корегира треба брзо нанесување :)

5. bibiiii

bibiiii Популарен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    605
    Допаѓања:
    1.081
    Тарте козметикс,ако имате некој да ви прати од странство

6. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    Женски, имам суво лице до тој степен да ако стам малце поуста пудра (минералната на алверде) ми се прават ко трошки на фаца (нешто како cake face) и нема шанси да се избленда. Ја користев ревлонот и добра е ама некако не сакав да ја ставам за секој ден поготово преку лето. Си ја земав бб на гарниер и покрива се океј и после некои 3 4 саати се видов светната у фаца шо никогаш порано не ми се случило. Е сеа, да ја мењам бб или да си земам камена па со неа да корегирам?

7. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    29.058
    И јас ја користам бб на гарниер и никако не излегувам од дома без камена :)

На Emanuela12 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Emanuela12

Emanuela12 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    40
    @marta993 а предлог за камена некој?

9. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    29.058
    Ја користам Silky touch од Голден роуз, а на Т-зона од есенс all about matt :)

На Emanuela12 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Madlina

Madlina Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    301
    Девојки, колку за информација повторно ја вративме во продажба пудрата Healthy Mix Serum, само нијансите 52, 53 и 55. Може да ја најдете во Анабела во Сити Мол, Охрид и Битола.
    Лесна покривност, одговара за многу сува кожа..

healthy_mix_serum_foundation.jpg

На YoungandBeautiful, LollySky, lovemme и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.038
    Допаѓања:
    5.451
    Катрис со прозирно капаче, Римел стеј мат, а ако сакаш попокривна на Менхетн, двете што ги имам се добри.

12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.977
    Мене Ревлонов на @Mishela ми се погоди, само што некогаш мојава кожа не го сака и како шљакатарник изгледа :) малку е течна формулата, тоа е минус од моја страна. Со два слоја има супер покривност. Можеби дека го имам тој за мрсна кожа, а комбинирана имам - суви образи, мрсен нос.
    На носот не користам пудра ич, само коректор. И онака имам пеги кои ги нејќам :)
    Е, камена најдов совршена. На Макс Фактор буф пуф ич не ми текнува во моментов, значиии убавина е.
    Дајте идеа за коректор. Го корисам Афинитон, ама би го мењала за поарен :)

Подлога на Катрис користам, добра е, ама се мислам да ја дотрошам и да се апгрејднам.

Убава пудра ми е и Flawless на Авон, секојдневна :)

@Rose96 мислам беше љубител на МФ, па нека каже препорака за нивна пудра, освен пан стикот, чуден ми е.

13. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Некоја да ми помогне? :?:
    @koritsaki @Rose96 @marama @Mishela мислам дека вие имате мрсна кожа? :wasntme:

За пудра планирам да дадам околу 1000 денари. :)

14. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    @Rebecca_R моментално дома имам: Аура, Bourjois, Ревлон, Ингрид, МФ и Катрис ХД. Најзадоволна сум од Катрис, цел ден ми стои на лице, малку блеснувам после 7,8 часа ама тоа зависи од подлогата.
    Најнезадоволна сум од Ревлон, не ми легнува убаво на лице, особено на носот. Ете сите се задоволни од неа ама мене не ми се погоди.

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  15. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.478
    @Rebecca_R

Јас сум најзадоволна од Буржуа пудрите , 123 перфект и Аир мат можеш да пробаш тестер и двете се за масна кожа. Ревлонот и мене не ми се погоди последниот пат ми стоеше ко маска на лицето

На ludamaja10, crazylady, buba4e89 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Колку пари е Катрис?

Ревлон користат во козметичките салони и сум користела само со комплетна шминка, со прајмер, коректор, камена, хајлајтери и фиксатор, па не можам да одлучам дали навистина е тешка за преку ден или таков впечаток имам поради останатите продукти.
    Која од овие две е попокривна? :)

Фала ви. :D :hug:

17. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.987
    Допаѓања:
    108.478
    @Rebecca_R

Ревлонот има средна покривност, не е мн покривна , Буржуа 123 перфект исто така , Аир мат ми е најпокривна од сите и е малку потешка од другиве само нијансите се малку чудни 01 е малку темна ама јас сум доста светла , имаат тестери ќе си видиш :)

На sorbet и Rebecca_R им се допаѓа ова.
  18. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Е фала ти, ептен ми е корисно ова инфо. :hug:

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  19. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.525
    Допаѓања:
    92.191
    На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  20. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Женски :) Пред да ја користам пудрата Rimmel stay matte имав екстремно мрсна кожа. После неа почна да ми се лупи носот и образите ама мислев штом престанам да ја користам ќе помине и си купив на Seventeen matte plus, Manhattan во црната туба, ама не престана. Пред пудрата го чистам лицето, и ставам хидратантна крема, но тој проблем, конкретно со носот не престанува. Грдо изгледа, како гнасен, сув :@ А после 2,3 часа се мастам, светнувам до тука и назад :x
    И сега не знам каква кожа имам, ваљда комбинирана, најмногу се мастам во Т-зоната :rofl:.
    Предложете ми некоја пудра, со средна покривност, како за преку ден, не сакам тешки. Буџет 700 денари :).