Од Виши оваа е за масна кожа , многу е покривна само незнам колку е трајна на овие топли денови , зависи и од самото лице. Ја има во Зегин ама тестети немаат за жал
На виши покривноста и е многу убава, но на мрсна кожа не издржува многу посебно не на горештиниве. Ревлон можда има некоја средна покривност но на горештиниве би издржала и тоа како. Тоа е убавината кај ревлонот што убаво се фиксира на лице и издржува горештини. На вакво врме без мислам дека не може пудра да не светне, но со корекција на камена пудра мислам дека е супер, што е најважно не се разлева.
Јас ја препознавам при стоење, тоа со Лореалот го приметив кога најтемната нијанса што ја зедов лани излезе бетер потемна. Значи за нијанса повеќе беше, се приметува и по тубите во продажните салони при долго стоење. Некој тука нешто спомна било поврзано со СПФ-рот. Кај ревлонот е пак обратно јас ја имав 220 па таа со блиц излегуваше дух бела. Многу е тешко да се спознае на почеток.
Оксидирањето е природен процес кој се случува кога пудрата доаѓа во контакт со кислородот од воздухот и таа потемнува, не е ништо опасно тоа, туку е нормална хемиска реакција.
Како издржува на масна кожа на топлово MAC Prolongwear? @koritsaki мислам дека ти ја користиш, па ако можеш да споделиш искуство би ти била благодарна. И дали си ја пробала онаа MAC Studio Waterweight, да не знаеш каква и е трајноста? Текстурата претпоставувам и е лесна.
На видеово добро објаснува ои се причините и како да се спречи. А за пудри кои ги препорачуваат на друга страна, а ги има кај нас, се Bourjois helthy mix serum и Maybelline fit me
@Sexybaby86 јас сум презадоволна од пудрава , не е мн покривна како Fix fluid ама е исто така трајна , ја носам скоро секојден а над неа нанесувам исто на MAC пудра камена studio fix која што исто така е покривна многу. Пред да ја нанесам течната пудра , прскам од prep+prime спрејот и сум мн задоволна од резултатот делува поприродно лицето. Waterweight пудрата исто ја имам пробано ми дадоа тестерче за дома , ми се допадна многу , е сега незнам како ќе е на жештините сабајле, јас ја носев вечер за излегување , и сепак супер се покажа. Многу е течна буквално ко водичка , и лицето изгледа природно. Јас чекам да ја завршам на Есте пудрата , па ќе ја земам Waterweight навистина мн ми се допадна. Edit : Waterweight ја носев околу 5 часа и лицето не ми светна туку имаше некој природен сјај
@koritsaki фала многу, знам дека Prolongwear е лесна, тоа и ми треба за летово. Fix Fluid не сум ја користела, ама знам дека е потешка, а камената ја имам пробано одамна, неверојатно е покривна. Го имам дома prep+prime спрејот, па би можела да си ја купам и камената да ја пробам твојата комбинација, битно ми беше само да издржува prolongwear на времево. А кога веќе ќе одам, ќе ја пробам и waterweight секако, па ќе видам што ќе одлучам. Фала ти
@Sexybaby86 Ништо општо пудриве на Mac ми се допаѓаат мн повеќе од сите др што сум ги користела досега, а и поевтино ги земам одколку таа на Есте така да уште повеќе ги сакам И двете се лесни пудри , супер за секојден , ќе чекам мислење како ќе ти се допадне
@NewGirl. Овие две ги препорачувам сега за ова летно време. Сепак пробај си тестер Едит- Ме праша пред неколку дена , да напоменам дека нема попуст во Мак ниту денес , кога ќе стават повторно ќе пишам на темата
Мене во MАС во сити мол ми ja препорачаа минералната како за комбинирана/масна кожа, ако ja пробаш баш пиши некоj коментар
Дојдов да ја пофалам пудрата на кетрис хд Од тестерите на дел од десниот образ кладов од 030, на дел од левиот 040. 030 премногу светла, 040 премногу темна. Во мене имав само 500 ден, а многу ми требаше пошто вечерта бев на свадба а предходниот ден ја потрошив на буржоа хелтли миксот нијанса 43. Од неа не бев некако многу задоволна, средна покривност онака за денски ми беше поокеј, за вечер не ми беше нешто вау али нијансата ми беше скроз погодена па чекав да ја потрошам за да сменам. Ја зедов 030 пошто ми текна дека дома ми седи пудра од севентин мат плус и таа нијанса утната уствари многу темна па си викам можам да ги мешам дури си ја земам 040 па да ги мешам двете. Имам комбинирана кожа со проширени пори, носот чат пат ми се лупи, али овојпат и челото ми беше така како со лишаи па како подлога ја кладов само на нивеа обичната крема. Ги измешав двете пудри (кетрисот 030 и многу малку од севентинот) и добив скрос идеална нијанса, после почекав 2-3 минути да си легни на кожата па ставив од камената на авон марк и фиксаторот на авон, што да кажам, покривост невидена а воопшто не ја осеќав тешка на кожата, порите невидливи, ми траеше 7 саати во кои само еднаш ја подсредив со таа каменаата на авон единствена мана би ми била малиот избор на нијанси, али ете го средив тоа со микс од 2 пудри. Втората апликација ми беше пред некој ден кога требаше да одам до Охрид, а сум од Бт и тоа е некаде околу саат и пол пат и на таа горештина- пушти клима, исклучи клима, отвори џам, лупа промаја (пак со истите продукти користени) не ми мрдна од 12 саатот за ручек до кај 9 дури се вратам. Да напоменам дека на суво лице не би одговарала оти ги истакнува сувите делови на лицето, особено лишаите на челото. Од мене 5/5 како за drugstore пудра.
Бидејќи јас сум од тие што не излегуваат од дома без пудра или бб крема, ако некоја ги проба нека пише искуства. Дали стварно фиксира и разладува, без да ја разлее шминката.
Ja koristam revlon 180 za kombinirana i mrsna koza veke dolgo vreme i se e super,no mislam licevo mi se prezasiti.Sakav da kupam na vichi no nema tetsteri nikade pa ajde predlog?Dali da rizikuvam ili se mislev da gi probam na mac pudrite?Nemora da e mnogu pokrivna leto e ama barem da ne svetnuva na lice brzo.
На Виши нема тестери за жал , ама еве јас не ги препорачувам баш ако имаш мрсна кожа. Иако 3д дермабленд-от е мн покривна не е трајна многу а штета е толку пари да дадеш и да не ти се погоди. Ако сакаш нешто полесно од Mac можеш да ја пробаш Prolong wear (таа во стаклено шишенце , зашто има и една во туба водоотпорна но таа би требало да е потешка) , јас таа ја користам моментално , иако покривноста е средна се надоградува по потреба и е издржлива сега на топлово време.
Денеска си ја купив artdeco liquid camouflage foundation бр.46 многу е покривна и сум задоволна од неа, само не е за секојдневна употреба, потешка е н лице