Таа првата е мат а другава е полумат полесна од првата.. Само што мислам дека втората ја нема кај нас..
Здраво девојки ми треба помош.. немам ни сува ни мрсна кожа..имам бубулички малку сакам да ги покријам ми треба Добра пудра.. ваше мислење ве молам
Погледни ја Lasting Performance од Max Factor. Мислам дека ќе ти одговара, покривноста е солидна, а сепак дава природен ефект.
@Rose96 видов имаш пишано дека ја користиш пудрава, може ли да ми кажеш цена и мислење, ќе одговара ли на комбинирана кожа? И која е подобра според тебе на GR longstay matte или оваа?
Еве и јас ќе ти одговорам ја имав оваа. Искрено е малку повеќе потечна и лесно упивлива, но за жал не е многу трајна. Средно покривна пудра со 6 часа трајност. Ако имаш нешто што сакаш да покриеш скроз, не е за тебе. Посветлите нијанси имаат жолт подтон, а потемните розев. Оксидира при блиц слики. Солидна пудра.
девојки, ке може ли да ми предложите пудра за комбинирана кожа, мрсен нос т.е цела Т зона но носот највише , образи нормални(не ми се мрсни) .. и сега не знам дали да барам пудра за мрсна или за сува кожа .Чудна кожа имам но пре би рекла мрсна нормална него сува нормална. Инаку сум проѕирна у фацлето, бубуљици имам од време на време (со коректор се средува тоа) но сакам покривност бидејки на образите имам флекички од стискање бубуљици ко пеѓи ми личат малце .Во секој случај, сакам покривност не мора којзнае колкава но за секојдневно користење да е пудрата (не многу тешка и ко тортеста ко aura cover me) и по можност да трае добри 6 саати.Може и база да ми препорачате со се пудрата и така ми треба нова едит.освен Кетрис со пипета што е.Темна ми е и најсветлата нијанса и ужасно оксидира пудрата @CameliaMiller мислам дека ти имаше слична кожа т.е мрсен нос а сувкасти образи.Што би ми предложила мила?
може нешто повеќе да ми кажеш? Ако не те мрзи.. како ти се допаѓаше на тебе конкретнои цената ако може
Цена 420 ден Мат е,за комбинирана кожа е топ, средна покривност со можност за надоградба, мене не ми оксидира, и ако не ја сетувам со камена пудра ми издржува скоро 8 сати, ако ја сетувам и по повеке време издржува.
во последно врене сум опседната да најдам добра пудра од драгстор па се до high end си глеам.Ама ептенн око ми фати на Гош оваа во капки што е, што знам , ми се виде онака лајт пудричка за секојдневно користење што не се познава на лице ..Некој што ја има користено да каже збор два?
Ideal matt mattifying foundation Od ingrid (polska kozmetika) Bi trebalo da ja IMA vo skoro sekoja parfimerija
Ја има користено некој пудрава да ми кажете мислење? Сакам да покријам неколку дамки од акни, имам комбинирана кожа.
@SofiMar_ Да јас ја имам користено пудрата има средна покривност ама можеш да ставиш и втор слој ако е потребно. И да одговара за комбинирана кожа
Ја има некој користено mousse пудрата на есенс? Преѓе ја загледав во дм, пробав и тестери ама немаше од сите нијанси, само од најсветлата и најтемната. Вака на прв поглед солидно ми изгледа, интересна текстура има и не е скапа.
Девојки, дали некоја од вас ја има пробано пудрава, да каже збор два? Имам комбинирана кожа, а гледам пудрава е на попуст, па ако е убава, да ја земам.Да напоменам, немам многу за покривање, повеќе ми е за изедначување на тенот, лесна пудра ми треба за секој ден.