Па,не е баш лесна пудрата(барем на мојата кожа).Слична е како најзборуваната Ревлон колорстеј. Многу е покривна и трајна,би одговарала на твојата комбинирана кожа. Јас од такви пудри што се фиксираат на лицето, се нафрлувам и затоа и ја дадов на мајка ми. Најсветлата нијанса ја имав порачано (бидејќи нема во мојот град) "на слепо" и ми се погоди. И секогаш кога има ваква акција, ја користам поради најубавата маскара за моите трепки.Јас маскарата,мајка ми пудрата-и двете среќниЕптен се исплаќа за парите. Пробај ја,се надевам нема да зажалиш
Девојки имам комбинирана/мрсна кожа склона кон акни и ретко користам пудра само за вечерни излегувања, свадби, па се двоумам помеѓу Revlon Colorstay i Catrice HD Liquid Coverage? Ако може да ми одговори некој што има иста кожа како мојата или некој постручен.
Мене лично Ревлонот ме поти, ми свети лицето, а Катрис одлично ми издржува и по наjтопло, така да jac го препорачувам Катрис.
Јас мислам дека сепак треба да си пробаш и од двете пудри и да процениш што повеќе ќе ти одговара за твоите потреби. Јас имам ист тип на кожа и мене идеална ми е Ревлон Колорстеј. Не ми мрда од лице по цел ден. Со соодветна подлога дури многу ретко ми се јавува сјај во Т-зоната. Не ми е ниту тешка, ниту пак ми го суши лицето и нијансата ми е потполно иста како мојот природен тен. Од Катрис едно што не можев да си најдам соодветна нијанса (и најсветлата ми е прежолта и темна), плус кожата ми стануваше многу сува кај образите и ми се јавуваа корупки кај носот. Јас сум за прво да ги пробаш и двете па потоа да одлучиш. Не оставај така да земеш пудра на слепо само врз основа на споделени искуства.
Зависи каква кожа имаш.Мене повеќе ми одговара мат-от. Имам комбинирана/мрсна кожа.Лесна е и има средна покривност. Тестирај ги во парфимерија.
Koja cena e Kolorstej? Vo sredno ja koristev i ic ne pamtam a i sigurno ima promena. I, vo DM nema taka?samo Cosmo..
Во ДМ нема козметика од Ревлон. Имаш во Космо, Зегин (таму нема тестери) и би требало да има во Шатци и Анабела. Во парфимериите е поскапа и новото издание со пумпица мислам дека е 900-1000 денари, не сум сигурна баш, ама во Зегин истата пудра е 790. Можеш да си пробаш од дрогериите, а да си земеш од Зегин, оваа варијанта најмногу се исплати и да ти кажам ептен вреди за пудрава. Моментално лицето ми е хаос од стрес, кога ќе нанесам и најтенок слој од Ревлон, кожата изгледа мазно, чисто и матирано. Не користам ниту коректор, ептен ретко. Мене навистина многу ми се погоди.
E bas ke pobaram i ke si ja zemam, a so pumpica e podobra varijanta ali ke vidam, ne e mala razlikata. I mene licevo mi bara pokrivna pudra Fala ti P.s ima flashback na sliki?
Во Зегин оваа верзија со пумпица е 790денари, од таму е земена и мојава. Ја повлекоа старата без пумпица одамна веќе, ептен низ некои малечки парфимерии ако имаат останато од којзнае кога. Мене ми се допаѓа како испаѓа на фотографии, не ми се случило да бидам бела или со светнато масно лице. Сепак би рекла да внимаваш на камената пудра (ако користиш), затоа што со посветлите нијанси на камени пудри постои веројатност да направи ваков проблем. Треба само да се одбере многу слична нијанса со природниот тен и ќе нема гајле. Ја носам пудрата и самостојно и не ми се случило досега да ме направи ко дух на слика, ми се допаѓа како се фотографира.
Имам еднас пробано тестер. За мрсна кожа дефинитивно не е. Прекрива стварно но е многу тешка и кога почна да ми свети лицето бев ко лампион и сите можни пори ми се познаваа. Некако слична ми е на Виши но оваа можда е попокривна. Ама за многу мрсно лице јок.
loreal true match..vcera ja probav od kaj drugarka mnoooogu mi se svigjase davade onakov dewy look,se reflektirase na svetlina i izgledase mnogu zdravo kozata,problem e sto mi bese temna, a brojot bese 2r-2c( mi se cini najsvetla vo mk, ama ne sum sig)I baska ja nosev okolu 9 saati i bukvalno ne mi mrdna i seuste si go imase onoj priroden izgled.A periodov mi e normalna kozava, ni mnogu suva ni mrsna.Vo pokrivnosta e onaka, no moze da ja nadogradis iako sepak ne e za akni pokrivanje.Sekojdnevna pudra. Se mislam dali da zemam healthy mix,loreal true match(ako najdam pogodna nijansa) ili revlon za suva do normalna koza(pred nekoj den ja testirav i mi se svigjase epten, nijansata 150 mi bese perfektna,no dali mozebi Healthy mixot[ja nemam probano] e podobra) ? izvinete na fontov no na laptopov nemam mk font
Можеш да ја пробаш Хелти микс има убав dewy финиш , од Ревлон 150 ја имам користено , 51 или 52 ќе ти одговара
Нешто повеќе за пудрава? Дали одговара за комбинирана кожа, дали е матирана и дали е покрива? И некој ако знае да ми каже која е најсветлата нијасна на новата верзија на ревлон за комбинирана/мрсна кожа
@Mishela ja kupiv and i'm in love. Vo zegin imaa testeri pa 150ka ja zedov. Ne ja nosev dolgo ama kako za prv pat super. So jajce sungerce ja nanesov. Ti kako?