Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.038
    Допаѓања:
    5.452
    Пудра за мрсна кожа што не изгледа бледо со блиц? Ја користам Катрис хд и Боржуа еар мат, во потемни нијанси бидејќи сум исончана и пак сум бледа. Врз нив ставам Менхетн камена на цело лице и Римел транслусцентната на т зоната. Да не биде поише од 600 ден.

2. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    Искуство со Rimmel wake me up пудрава?
    Или предложете некоја што нема да се познава на лице, секојдневна .Светла сум и имам комбинирана кожа што во зимно време знае да си се засуши

да не случајно ја зема на гош пудрата во капки?:)

Прикачени фајлови:

Последна измена од модератор: 24 август 2017
  3. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    2.091
    Seventeen имаат доста светли нијанси на пудри а можеш да ги видиш и на Loreal.. Се сеќавам дека нивната Infallible имаше доста светли нијанси кога ја користев на времето. :)

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ако е оваа страна, https://www.facebook.com/kryolan.skopje/ имам слушнато дека се веродојстојни (ама од луѓе, де, не од прва рака).
    Ако прочепкаш по страната ќе видиш дека е страна на оваа компанија http://laguna.com.mk/
    Тие викаат дека се официјални застапници на Kryolan за Македонија...
    А цената толку би требало да и е.
    Можеш да ја прашаш девојката што те шминкала од каде ја зема.

ЕДИТ: Мене ми личи на веродостојна работа. Столчиња за шминкање и компресори за airbrush продаваат, не се тоа евтини работи за да се залажат наивни девојчиња.

Последна измена: 14 август 2017
    На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    Seventeen? Прв пат слушам за тој бренд, сеуште го има во парфимерииве?

6. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    2.091
    Да, имаат доста голем асортиман на производи, сум користела сенки и пудра досега. Сенките се одлични, доста пигментирани и не се ронат а конкретно пудрите имаат доста светли нијанси за оние со порцелански тен :)

На Rebecca_R и Indiegurl им се допаѓа ова.
  7. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Другарка користеше течна пудра од seventeen, и таа има светол тен. Но, паметам дека пудрите имаат розов подтон.
    Jaс имам кармини seventeen matte lasting lipstick, и сум презадоволна од квалитетот.

8. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    @Rebecca_R Како да одредам кој е мојот подтон?

9. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Па наједноставно: оди во Космо, стави на брадата малку пудра (најдобро неколку нијаси стави) и излези на дневно светло. Која пудра е иста или најблиску до бојата на твојата кожа - тој е твојот подтон.

Мене лично пудри со портокалов подтон ми делуваат поприродно, и јас секогаш бирам таква пудра. Но, не мора да значи, едноставно избери пудра која најмногу ти одговара.

Никогаш не купувај пудра според светлата во продавниците, биди сигурна дека ќе згрешиш. Од искуство ти кажувам, јас еднаш направив таква грешка, и сега ставам пудра па ја бирам на дневна светлина.

На Indiegurl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.810
    По бојата на вените која ја гледаш кај зглобот кога ќе ја свртиш раката со дланката кон себе. :)
    Ако се плави тогаш имаш ладен подтон и ќе одбереш пудра со розеникави примеси. Ако се зелени, станува збор за топол подтон и одбираш нијанса со жолти тонови. Ако се некој неопределен микс од двете бои тогаш си неутрал и можеш да одбереш било каква пудра.
    Јас сум неутрал, повеќе ми се допаѓа како ми прилегаат пудри со жолт подтон, со розев изгледам малку смешно. :)

На Zivyle, crazylady, kala21 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468

Ја земав, не сум нешто воодушевена. Ја ставив два пати ама светла ми е периодов и не сум нешто задоволна од тоа колку издржа на лицето. Има жолт подтон, ако ти значи нешто.
    Во моментот ја миксам со Лореал 24h мат и ми вриши работа вака.
    Ако имаш не толку комбинирана кожа, ќе ти биде добра. :)

На soffce му/ѝ се допаѓа ова.
  12. soffce

soffce Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2017
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    214
    А изгледа природно на лице ептен? и не ти издржа у смисла пошо ти светна лицето или ти ја снема од лице?покривна ли е? со која камена ја комбинираше и дали е лесна и колку е цената?
    ТЕ УМРЕВ со прашања

13. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    3.488
    За таа страна мислев. И мене ми личат на веродостојни. Плус имаат адреса оставено и баш ќе им пишам да прашам дали може да се видат производите или да се купат на лице место.

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  14. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Баш сакав да прашам за Ревлонот:)Додека бев на одмор паузирав,три недели бев само со крема и масла и ми се исчисти лицево.Откако почнав со неа почнаа и црнките (акни не ама црнки премногу) мислев ми се причинува ама ништо друго не сум сменила.Се израдував ја погодив вистинската нијанса,смрт ми е бирање нова пудра:sweat:

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.214
    Допаѓања:
    8.435
    Јас ја имам користено ама искрено не бев нешто задоволно исто како крем за лице да користиш.
    Ништо посебно, не вреди за парите.

16. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    275
    Допаѓања:
    3.488
    Ми се брзаше и ја купив оваа пудра (Artdeco liquid camouflage) :) инаку имам комбинирана до мрсна кожа па се надевам ќе ми одговара. Ако некој ја користел добредојдена би била критика за истата.
    20170814_231001.jpg

17. SaNJaAaaAaa

SaNJaAaaAaa Популарен член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    792
    Допаѓања:
    1.468

Изгледа поприродно од останатите ама пошо ставам камена одозгора - џабе. Користам Stay Matte од Rimmel. Брзо светнав и после некое време се изгуби скроз (ја пробав и со Аура зелената подлога и Benefit Porefessional - исти резултат). За покривна, океј е. Може да се надоградуваш слоеви без да изгледа cakey. Делумна лесна и ја купив од Космо некои 450 ден. на попуст е.

Не сум задоволна, требаше да си ја купам Катрис :D
    Ама ете, за да не ми пропадне, ја мешам со други :)

На soffce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ivanchos

ivanchos Популарен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2015
    Пораки:
    925
    Допаѓања:
    18.994
    Искуства со seventeen time plus? Сакам некоја полесна пудра да пробам..Имам мрсна кожа инаку :)

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.038
    Допаѓања:
    5.452
    Пудрата е лесна, али не е за мрсна кожа, повеќе е за сува и нормална. И има слаба накај средна покривност.

На ivanchos му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Девојки сега во дм ја видов римел ластинг финиш на попуст е 400 ден а нормална цена е 550. Имам екстремно мрсна кожа и немам нешто многу за покривање.Некоја што ја користела да каже мислеље издржливост покривност.Користам матирачки прајмер на лореал. И дали е за мрсна кожа . :)