catrice hd liquid coverage околу 500 ден е seventeen mat plus 500 и нешто оваа мислам дека ја земав.. Во секој случај добри се и двете
Дали има некоја искуство со Lancome teint idole течната пудра или пак ultra cushion верзијата? И дали ги има кај нас?
@CoverGirl10 јас ја имав првата , но не е нешто издржлива ако имаш мрсно лице , а продавачките во Сефора ми ја фалеа ептен Мене лично не ми се допаѓаше воопшто
Ти благодарам за одговорот, имам комбинирана кожа. Со денови пребарувам на интернет пудри без масло кои се некомедогени, а покриваат и изгледаат природно и никако да се одлучам.
Јас пак имам многу позитивно искуство со оваа пудра од Ланком, пребарај низ темава ќе го прочиташ моето искуство, споделив пред неколку месеци. Многу ми се допадна пудрата и многу ми одговараше на типот на кожа. Имам комбинирана кожа инаку.
Loreal true match би издржала ли на мрсна кожа и како е со нијансите? Од лореал ја имав пробано инфалибл мат ама нијансите катастрофа беа
catrice i najsvetlata ne e volku svetla tuku nakajportokalovo vlece i oksidira прво види дали ке најдеш нијанса затоа што тука 2р2ц не е баш светла а е најсветлата што ја носат иначе има природен ефект, течна е многу, ми покрива мене и ми траеше без камена богами и повеќе од 6 часа, светнува ама онаков природен сјај даваше..една од моите омилени пудри но за жал нијансата ми е претемна но мене кожата ми е нормална со масничка т зона така да за апла мрсна кожа не знам
Задоволнаа!! Лесна, добра покривност, одлична за во лето. Има солидни нијанси и лесно може да се најде. За мирисот да не зборуваме, одличен. Текстурата е сон, нежна, мазна на лице. Препорачувам!!!
Можеш да ги ѕирнeш и пудрите на MAC . Мене не ми се допадна таа на Ланком ама ете на Мишела и одговара. Се си зависи од лице до лице најдобро е да си пробаш
да не знаете негде дали е хелти микс на попуст(да си поминам поекономично)или да ја купам по нормална цена?
Јас минатата недела ја земав од Шатци на попуст околу 650 ден , мислам се уште имаат попуст и Анабела парфимеријата на целата козметика Буржуа
еее топ, значи ке ја купам макар и да не ми одговара пошто имам фетиш на пудри со природен изглед макар светнала за 2 саати
@soffce да , затоа и јас ја земав, сега толку не ја користам ама кога ќе се залади со прајмер идеална ќе е од полесните пудри ми е омилена
Девојки, ве молам за совет. Летово ми е полно со свадби, па решив за следнава свадба да се нашминкам сама. Како подлога ќе го ставам флуидот на Балеа, па силиконскиот прајмер од Балеа, пудра Bourjois 123 и не знам со која камена пудра да сетирам за целата шминка да ми остане на место? Се мислам помеѓу Rimmel stay matte И Essence all about matt Што мислите вие? Што е подобар избор меѓу овие две? Или пак нешто трето... Фалааа
Јас сум ЗА оваа пудра на Есенс , лично ја имам пробано и убаво матира , е сега незнам како ќе е во врска со сликањето , во врска со блицот
Јас ги имам двете и сум позадоволна од Римел. Летово ја испробав на две свадби и само една поправка ми беше доволна во текот на цела вечер. Не бев којзнае колку измастена туку веќе почнуваше и ставив за да спречам. Втората ја испробав за излегување за викенд, убаво матира, ама за 2-3 часа светам. А и како што рече @koritsaki , можно е да изгледаш бело на слики.