Catrice HD ,popokrivna e trajna lesna e , od maybelline ne sum bas zadovolna istaknuva pori za brzo svetnuva se kopira na telefon maica
Не сум 100% сигурна ама мислам дека другарка ја имаше пудрава. Она има мрсно лице, за неполн саат и светнуваше лицето. Е сега она не ја фиксираше со камена.
не ја купив, ја пробав и покривноста и беше блага/лесна мислам дека не е за сува кожа..не можам да кажам многу пошо само ја пробав види на нет reviews and demo's ко и црна тубичка е
Ја има ли некоја користено на кетрис matt mouse пудрата ? Ја зеемав од еликсир за 135 денари ама не знам шо да очекувам.
ја имам ама не ја користам темна ми е, и башка некако ми ги истакнува сувите делови а имам комбинирана кожа
Revlon color stay,bourjois 123 ili povtorno catrice hd. Premnogu mrsna koza nemam nesto mnogu za pokrivanje.Baram trajnost lesna na lice i pokrivnost dobra ne pregolema
Буржуа Аир мат ја имаш пробано? Мене ми е супер , и за покривност , но и долготрајна е , јас бев презадоволна. Можеш и 123 перфект да ја пробаш ама ако имаш многу масна кожа пробај ја првата
Ја има ли некој пробано во дм има нова пудра на римел исто како камената стеј мат но пишува нешто фикс Сега ќе прикачам слика
јас ја користам многу одамна презадоволна сум, мене мн, ми одговара имам комбинирана кожа и за цената е бомба
Девојчиња, ми треба помош. Поради бременоста сега, кожава од многу масна ми стана нормална во Т-зоната, а сува на образите и на параметрите од лицето. Со оглед на тоа, ниедна пудра што ја имам дома освен Диор Форевер не ми одговара во моментот, а неа не сакам да ја трошам за секојдневна употреба, предобра е, а и прескапа богами Си барам пудра за секој ден, ама да не е мат, туку хидратантна. Ми се уврте во глава на Буржоа, знам дека порано многу беше фалена Healthy Mix SERUM, и знам и дека после тоа ја повлекоа од кај нас серум верзијата, остана само другата. Чув дека сега скоро пак ја донеле серумот, ама не сум прошетала да видам дали ја има. Вистина ли е дека ја има тука, и ако да, колку сте задоволни од неа? На времето памтам дека @Mishela ја фалеше, но ми треба да чујам повеќе мислења, особено за тоа како би се однесувала на нормална/сува кожа, за која впрочем и е наменета.
@Sexybaby86 да , го донесоа ХМ серумот , го има во Скопје само во Анабела во Сити мол , но еве и јас бев да го земам и ги нема сите нијанси , 52 им беше потрошена ги имаше 53 и 54. 53 за мене е темна и така да на крај ја земав пудрата ХМ. Серумот го имаш и на lookfantastic , ама види во врска со нијансите која ќе ти одговара. 52 е прилично светла. и пудрата е супер , јас имам масна кожа и на мојата кожа со база издржува 4-5 часа , ми се допаѓа што навистина е лесна пудра и мириса преубаво. Друга опција е cc кремата на Буржуа и таа е наменета за нормална до сува кожа баш Росе96 има напишано рецензија на нејзиниот блог