Моментално ја користам Bourjois air mat 03 light beige, али сакам да ја пробам 123 perfect. Која нијанса би ми одговарала?
Дали некој ја има користено течната на Cathrine Arley во голден роуз ја видов продавачката ми ја пофали и ми се допадна тоа што е светла ама не сакам да купувам непроверено па ако сака некој да ми каже нешто
Ок е ако имаш сува кожа и не ти треба голема покривност. Мене ми се многу подобри на ГР satin smoothing и мат пудрата.
На мајка ми пудрата се потрошила па треба да стави од мојата на кетрис а има многу сува кожа па можно е многу да и се истакнат сувите делови некој совет ?
Искуства со малена пудрата?? Досега користев cover me oд aura ама некако ми е ко многу густа сакам потечна зедов ингрид некако не ме бендиса слабо ми покрива а и мозолчиња почнаа да ми излегуваат од нејзе треба недели да неставам пудра за дами се исчисти.. Совет за некоја друга уба или малена е солидна?
Земи некоја од Есенс или од Голден Роуз. Ако не друго, барем имаат проверена декларација. Немој да си ја уништуваш кожата со пудра од Малена која е речиси иста со онаа некогашна Импала (нема некоја која не ја користела ). Можеш да најдеш многу пофина пудра до 400-500 денари и од Римел, Мејбилајн, Кетрис...има доста поширок избор.
Не би ти ја препорачала јас имав сува кожа и од неа мислам дека почна да ми станува мрсна буквално ми го гушеше лицето трајност никаква покривност слабо изглед неприродно многу ми ја сушеше кожата постојано ми правеше лушпи и лишаи и акни ми излегуваа како што кажа мишела за малку повеќе пари може солидна пудра да се купи, ако имаш сува кожа ти ја препорачувам на Голден Роуз Satin Smooth Fluid 290 денари одлична е за цената и има голем избор на нијанси
Цена 290 денари, одлична за парите мислам дека повеќе е за сува кожа бидејќи дава dewy look ама многу природно изгледа барем на мене, добра покривност има одамна ја користев не се сеќавам баш ама мислам дека беше средна накај голема има голем избор на нијанси што е голем плус за мене ова е најсветлата пудра што ја имам пробано за трајност не се сеќавам ама мене многу ми се допадна пудрава и да има мирис ама мене лично не ми смета нежен е, се надевам помогнав