Дали некоја ги пробала пудрите од Trend it up? Гледав некои видеа на српски, имаа пофални зборови, али сакав и тука да прочитам мислење.
периодов кожата ми е помрсна па се мислам дали да ја купам ако сака некој нешто повеќе да ми каже и ме интересира дали е покривна и дали оксидира како се осеќа на лице и најсветлата нијанса 110 porcelain каков подтон има
Јас имам мрсна кожа и ми оксидираше и ми светнуваше одма. За покривност е ок, доста е течна па може да се стави втор слој по потреба. А првата нијанса мислам имаше неутрален подон.
Ја пробав од Есенс Camouflage најсветлата нијанса, и таа ми беше темна па ја купив од Ингрид IdealMATT и баш ми е супер
Ја меркав пред некој ден, ја пробав на рака но не можев баш да заклучам каква е.. Дали е мат или dewy? Како изгледа на лицето да не е многу тешка, постојаност?
Matt e, voopshto ne e teshka na liceto, nema kojznae kakva pokrivnost ama za mene e dovolno, sakav nekoja dewy pudra da kupam ama nema moj ten.
@blessed.an Не знам дали ја има во Мк , ама една другарка ја користеше , беше задоволна ми имаше кажувано дека е многу лесна и не е мн покривна и дека е супер за сува кожа... толку инфо знам да ти кажам
Искуства со оваа пудра? Max Factor Healthy Skin Harmony На акција е во ДМ, ми изгледа привлечно. Во ред би била за комбинирана суво-масна кожа?
Предлог пудра за сува кожа со црвенило? Поточно образите ми се суви и како со исфрлени црвени дамки (не се акни, не се флеки, ама се црвени), а Т-зоната мрсничка. Значи пудра која не суши, а одговара за црвенилото да се неутрализира.
Ми треба препорака за убава пудра/бб крема за сува кожа, со лесна покривност и со избор на многу светли нијанси,што нема да оксидира и да ме направи портокалова. Во моментов ја користам Loreal Nude Magique, а пред неа Loreal cushion пудрата и супер сум задоволна од првата, од втората не баш,многу брзо се суши некако. Ама сакам да пробам нешто ново.A,да не биде bourjois пудра. Ги има ли некоја пробано Loreal true match и Max factor facefinity? Што друго би ми препорачале?