И јас ја користев оваа пудра и добра е, не покрива нешто многу, ама дава убав тен на лицето. Доста лесна пидра е, одлична за секој ден... За преку ден
Оваа пудра ми е како креч.Мене лично воопшто не ми се допаѓа,една моја другарка ја користеше и кога ке ставеше од неа светеше како сијалица.
„Буржуа“ има нова пудра на база на билки ок е сега за сега, има и наградна игра на еден сајт ама незнам зошто не можам линкот да го ставам да видите инаку трае до недела наградната игра даваат сетови од „Буржуа“.........
Јас ја утепав од користење, скоро 5 години за преку ден е супер, не знам, ама мене Кетрин Арли ептен ми се погодени Сум користела и други, ама секогаш на оваа сум се враќала! Слична ваква, ама ок сепак подобра ти е на Аура во стаклено шише, околу 320 е, ама мноооогу е леплива, ја нанесуваш, мораш брзо да ја размачкаш, и веднаш се суши, не се ни приметува! Мејбелајн е ок- стандард, Импалата ми е крш, новата на Кетрин Арли од 90 денари е супер, Голден роуз е онака просек! хахааха, ова се сите пудри од Мк што сум ги користела па можеш да ја пробаш Кетрин, значи мене ми е супер, ама ја сменив зашто лицето ми се презасити од нејзе, ама пак на Кетрин од 90денари ја користам и Мејбелајнов, си комбинирам! Од Кетрин нем шанса лицето да ти се нафрла или суши, зашто на база на крема е! пробај ја за 140 ден ништо не губиш
own: у да, и оваа заборавив да ја набријам, ја имам користено и не чини! мене кармините и сенките ми се подогодени од нив
Пак ќе прашам за К.Арли (се извинувам! ), ме интересира само уште дали е слична по структурата со онаа на Deline со витамини или е малце погуста?
Jас не сум задоволна од К.Арли . Многу и е јака и густа структурата и многу ми го суши лицето. Тешка е за мојава кожа (имам нормална, но се мрси во т зоната). Ско си задоволна од Делине, продолжи со неа
^ Од Deline лицето многу ми свети (посебно носот и т-зоната), а и не ми покрива баш. И после поплавата од прашања се решив да одам да ја побарам онаа на Деби Фала во секој случај!
Moментално ја користам нејзе и коректорот и да ти кажам, погодена е за онака преку ден да ставаш,не прикрива баш многу и плус никако не е за мрсна кожа бидејќи дава дополнителен сјај.Повеќе е за луѓе со почисто лице, и ако си една од тие добро би ти дошла. А инаку за луѓе со мрсна и проблематична кожа со брунчиња е само оваа..
Јас ја купив денес Deborah 24 ore perfect,вака убаво изгледа,сакав некоја по мат да е,ми се допага ама мислам дека ми е светла,не многу...ама јбг тоа е сега за др пат ќе си знам ако си купам пак
Јас немам некое лице така со повеќе мозолчиња ама мислам дека би ги покрила нив...убавка е пудрава сепак е рано да кажам со сигурност хахаха да си нанесам неколку пати ке ве известам