True ivory е некако средина, бидејќи soft beige кога оксидира малце станува темна. Ќе беше добро да имаше нијанса измеѓу. Мене првата ми беше светла, али со бронзер и камена е ок.
Да и да, само да знаеш не е мат, туку така некој природен финиш. Јас обавезно ставам и камена со флафи четка, така што не знам самостојно како ќе биде, можно е да светнеш на т зоната.
Ја видов на попуст Боржуа аир мат 570 ден е . Па ако може некој да ми каже имам премногу мрсна кожа но не ми треба нешто премногу за покривање побитна ми е трајноста. Да ја земам аир мат или да дадам уште 300ден и да земам Ревлон или Боржуа 123?
@Kjara15 Bourjois Air mat e по покривна од 123 перфект. Јас последниот пат од Ревлон не бев задоволна. Од сите овие 3 пудри , Аир мат е најпокривна. Само види ги нијансите , зашто ако си мн бела и најсветлата нијанса може да ти е малку темна
Да земам плата и да си ја трошам за мене не би било проблем, но кога човек е ограничен со пари ќе си внимава. Инаку ако случајот е како првото што го напишав не би ми сметало и 1200 да е пудрата, зошто јас сум заработувала за таа плата.
Не дека ретко ставам пудра,напротив, ама оваа Катрис ХД ми трае од лани ова време а не е ни до пола потрошена..
vo red e toa ako si zemas plata da si trosis na sebe no sepak podra od 800 den.... sto mi kaza eden muabet edna komsivka pred nekoj den.koga covek ke ima problem so liceto ne stedi na proizvodi. mozebi e vo pravo ne znam.
Никако да најдам пудра со светли бои, плус жолт подтон Кетрис ХД најсветлата 010 ми е темна малку кога не ме фатило сонце, а и ми мава на розево(портокалово??) некако, чудна ми е, и не ми се свиѓа ич бојата. Еве за споредба слика, ама ги има ли овие нијанси кај нас? Од овие сите отпаѓа ревлонот зошто ја имам, ми треба друга, да биде покривна ама да не биде претешка, повеќе за секојдневно носење до факултет и слично ми е. За ЦЦ кремот се мислев, ама па ми е страв да не биде ко да не сум ставила ништо. А Лореалот дефинитивно мислам дека нијансава кај нас не ја носат. Ај помош
Па во тој случај не треба на пудра да се дава толку туку на соодветна козметика за да се подобри состојбата на кожата
Лореалот можеш да ја порачаш од интернет - 10ката не ја носат во Македонија .За цц кремата на Буржуа ја има нијансава во Мк , само ако имаш масна кожа нема да ти одговара. Серумот на Буржуа го има , но нијасава не - последен пат ја видов 53ката ја имаше во Анабела парфимеријата во Сити мол
Катрис хд ја немам користено да ти кажам - ама Аир мат е доста густа , мислам дека е многу погуста од на Катрис
@Kjara15 Катрис е течна, но доста покривна, лесна и мат. Секогаш сум за Боржуа, ама ако избираш помеѓу Катрис хд и Боржуа аир мат, ја би ти ја препорачала Катрис. Само проблематични им се нијансите и на двете пудри.
Најокеј од сите според мене е ЦЦ кремата од Боржуа. Далеку е од класична ЦЦ крема - покривноста и' e поголема од сите пудри на Алверде кои ги има кај нас на пример. Најсветлата нијанса мене ми беше супер, иста ко мојот природен тен. За во зима е идеален избор, барем за мене. Јас и зимава ќе терам со комбинација Алверде кремата со роза и Ревлон Колорстеј. Убедливо најдобра комбинација, веќе гледам дека гел кремата Балеа не ми одговара и кожата си бара нешто похидратантно. Официјално заврши летото и за моето лице.
После 2 неуспешни нарачки, стигна конечно пудрава. Трета среќа. Ама не ми е погодена. Гледав доста јутуб видеа со рецензии и изгледаше океј, затоа и решив да ја порачам. Инаку јас сум ептен бледа, порцелан боја на лице и ја нарачав најсветлата нијанса(20. Ама пудрава е креч бела, ко Каспер сум Јас секако сум бела, ама нема потреба да личам на болна ради пудрата. Ок ајде тој момент ќе го поминам, ставам камена пудра одозгора и малку бронзер и заличува на нешто. За покривност, врска нема како што ја прикажуваат, сигурно ги имате видено оние видеа каде покриваат тетоважи со пудрава. Дали јас ставам малку, или сепак е до пудрава не знам, али па не сакам да ми тежи лицево ако ставам многу. Не би ја нарачала пак, не дека е прелоша, сум имала и полоши кои ми правеа да ми свети лицево како мрсно, барем оваа го нема тој ефект. Инаку има убав пријатен мирис и трајна е ако ништо друго. Инаку еве наводно каква покривност има
Не ми е масна кожата, само малку челото и можеби носот, ама не ми е проблем тоа. Каков финиш има ЦЦ? И, друго, не ти има малку чуден мирис гел кремата, како алкохол да има во неа многу? И, трето, кремата од роза дали после некое време од нанесување има некој грд мирис? Ми се има случено со една крема од Алверде да после 2-3 минути од нанесување на крема мириса многу лошо и ме нервира до бескрај. Мислам дека ќе ја купам ЦЦ кремата, само ќе почекам уште малку да ја земам на попуст, мислам дека ја даваат често.