Дали на новата ревлон ја има нијансата 110 ivory за комбинирана/мрсна кожа затоа што не можам да ја најдам и дали е трајна, матирана и лесна на изглед затоа што и на вакво време светнувам за 2 саати и сите пудри ми оксидираат и само коректор ми останува па изгледам како кловн со паштета на фаца, и колку пари е во зегин, фала однапред
Dali ima zemeno nekoja pudra na wednwild za mrsna koza pa da spodeli mislenje? Ja probav na tester photoready mj se dopadna prv vpecatok no neznam za kakva koza e
Дали на ревлонот со пумпица е сменета нешто формулата? Приметив дека ми "пука" на лице што нигогаш со старите безбројни ревлони ми се нема случено. Иначе и на Wet n Wild не ми се свиѓа баш, сува ми е некако. Кажете некоја пудра што не е мат туку изгледа свежо, некој природен ефект да дава.
@kim.k исти случај, пудрата на Wet n Wild ич не ми се свиѓа, пресува ми е. И ја дадов на мајка ми, а јас си ја земав новата на Макс Фактор Healthy Skin. Прекрасна е, лесна, природно изгледа, дава здрав сјај... Презадоволна сум. Единствено што нијансите се прилично темни, не се како Фејсфинити. Јас ја земав најсветлата (не знам дали е воопшто најсветла или кај нас ја носат како најсветла), бр. 45 warm almond и ок ми е, можеби за нијанса потемна од што треба, така да внимавај на тоа. Инаку, препорачувам, за нормална/сува кожа е одлична
Џабе, тоа за мене е многу темно. На wet n wild нијансата ми е soft ivory и ми е таман. Многу се нервирам што кај нас многу светли нијанси не ги носат
@kim.k баш на нет проверував, има еден куп светли нијанси од пудрава на МФ, ама кај нас не ги носат. Јас од wet n wild ја користев soft beige, така што оваа warm almond 45 од МФ ми е супер, ама за сите посветли од тоа, тешко дека ќе се најде соодветна нијанса. Добро што видов кога ја купував Healthy skin, бидејќи си знам дека од Фејсфинити ја користам sand 60, па прво сакав махинално да си ја земам 60-ката од Healthy skin, арно ама одма видов дека е претемна и дека не се исти нијансите со Фејсфинити, па ја земав 45-ката. Тоа е, за жал. Ем вреди 950 ден, ем не ги носат сите нијанси. Ако не си ја пробала, можеш да ја ѕирнеш Фејсфинити, преубав финиш има, ама е полумат, не е сјаен. Одговара за секаков тип на кожа, не ја суши и многу е долготрајна. Мене ми е најдобра drugstore пудра што сум ја пробала некогаш, и нијансите се многу светли, дури и најтемните.
Јас имам комбинирана кожа, пудрата не ја осеќам на лицето ја ставам со сунгерче мат е, ми издржува и без камена пудра што е добро и исто така има средна до висока покривност можеш да ставиш повеќе за да ти покрие се иначе мн лош мирис има тoa е единственото лошо нешто
Само јас сум фрикот (очигледно) кој се заљуби во апдејтираната верзија на Ревлон. Ја користам со месеци оваа со пумпица, во последно време баталив и камена пудра - со базата на The Balm ми е совршена, прекрасно легнува на кожата. Па дури и без база е одлична - денес на пример ја носев на лице 12h, без база само со крема (Алверде) под неа. Не мрдна! Почна да ми се појавува масен сјај речиси 2-3 часа пред да ја извадам шминката. Ревлон и понатаму ми е број еден течна пудра, Wet n Wild не ми се допадна ни мене, ја пробав пред некој ден ама не ме воодушеви воопшто и премногу ми смета мирисот.
@BE YOU првата ја имам купувано неколку пати , супер е за комбинирана до масна кожа. На севентин ја немам пробано. Таа на Буржуа е 860 ден ама често можеш да ја најдеш за околу 600 на попуст
Доколку се одлучиш за севентин мат плус, имај во предвид дека се работи за пудра за екстремно мрсна кожа. Премногу е мат. Јас ја користев за комбинирана/мрсна кожа, првите неколку пати ми одговараше и после почна некако да ми се лупи кожата од што е премногу сува и си ја зедов севентин велвет. Одлична е и + преубаво мириса . Женски, гледам на јутјуб некои од јутјуберките викаат дека можела да се користи бебешка пудра во функција на транслуцентна. Што мислите за ова? Имате ли некоја пробано? Функционира ли?
http://2.bp.blogspot.com/-Ve2vS7NROWU/U0rAsp77q4I/AAAAAAAAHIE/-VEUanPfoo4/s1600/IMG_4609.JPG Затоа што севентин беше потемна , решив да земам уште една плус посветла. На сугестија на продавачката ја земав и оваа. Но, колку што многу ја испофали толку е и катастрофална. Не е покривна (релативно чисто лице) , треба 2, 3 слоја за да биде покривна. Кога ќе се стави на лице буквално ко да се двои од кожата , ко лицето да ти е пред лупење После 3-4 часа случајно ако се фатиш на лице може да ти се преслика на раце. Иако има солидна цена 600 ден, ова е најкатастрофална пудра до сега! Се надевам дека ова ќе му помогне на некој што воопшто размислувал за оваа пудра !
Preporaka na pudri za kombinirana do masna koza so sredna do golema pokrivna mok Cena do 700-800 Momentalno koristam na ingrid Matt pudra a pred to koristev na seventeen natural velvet..pa Sega sakam da probam nesto novo
Севентин е доста мат и нијансите се некако чудни како сиви, бледи.. Ако имаш пресветол тен ќе ти одговара.. Текстурата мене искрено не ми се допадна па не ја купив повторно, ем ми го правеше лицето како испукан асфалт плус и некако тешко ја чувствував. 123 не е ништо посебно но во споредба со Мат плус е подобра,во секој случај двете пудри се за екстремно масна кожа, ако имаш суви делови и брчки ќе ти се насобира и ќе изгледаш како 90 годишна
Дали пудрата Catrice HD чини 450 денари? Во потрага сум по нова пудра, се решив неа да ја купам, ми изгледа ко за доста покривна...
Јас ја потрошив цела севентин мат и можам да кажам, иако бев задоволна од се- од нијанса до покривност, лицето ми е суво како никогаш до сега. Денес во зегин ја купив од аура take care of me, чисто да пробам похидратантна пудра, а да не давам многу пари (околу 360 беше) и на прв поглед сум задоволна. Е сега со севентин не ставав камена, а со оваа мислам ќе морам во т зоната. Ја имав од римел последно, сега се мислам меѓу неа и транслуцентната од есенс. Дали е добра и дали ја има воопшто уште, и цена дали знаете?
@kristina.k јас би ти ја препорачала таа на Есенс, ја користам секојдневно и задоволна сум.. Цената и е отприлика 200-220ден. Е сега, не знам во комбинација со Аура како би била, јас ја користам со пудра од Боржуа Healthy mix ( за комбинирана до сува кожа) и совршено си одговараат..