Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Kitty23

Kitty23 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    140
    Дали на новата ревлон ја има нијансата 110 ivory за комбинирана/мрсна кожа затоа што не можам да ја најдам и дали е трајна, матирана и лесна на изглед затоа што и на вакво време светнувам за 2 саати и сите пудри ми оксидираат и само коректор ми останува па изгледам како кловн со паштета на фаца, и колку пари е во зегин, фала однапред:sweat:

2. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Dali ima zemeno nekoja pudra na wednwild za mrsna koza pa da spodeli mislenje? Ja probav na tester photoready mj se dopadna prv vpecatok no neznam za kakva koza e :)

3. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    Пишав погоре јас ја имам земено и предобра е ја споредуваат со многу скапи пудри иакп е околу 400ден

4. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Kakva koza imas ti draga? :) kakva i e pokrivnosta trajnosta lesna li e?

5. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Дали на ревлонот со пумпица е сменета нешто формулата?
    Приметив дека ми "пука" на лице што нигогаш со старите безбројни ревлони ми се нема случено.

Иначе и на Wet n Wild не ми се свиѓа баш, сува ми е некако.

Кажете некоја пудра што не е мат туку изгледа свежо, некој природен ефект да дава.

На xxAngelxx, lovemme, YoungandBeautiful и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @kim.k исти случај, пудрата на Wet n Wild ич не ми се свиѓа, пресува ми е. И ја дадов на мајка ми, а јас си ја земав новата на Макс Фактор Healthy Skin. Прекрасна е, лесна, природно изгледа, дава здрав сјај... Презадоволна сум. Единствено што нијансите се прилично темни, не се како Фејсфинити. Јас ја земав најсветлата (не знам дали е воопшто најсветла или кај нас ја носат како најсветла), бр. 45 warm almond и ок ми е, можеби за нијанса потемна од што треба, така да внимавај на тоа. Инаку, препорачувам, за нормална/сува кожа е одлична :)

На kim.k и Rose96 им се допаѓа ова.
  7. kim.k

kim.k Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    1.724
    Допаѓања:
    14.468
    Џабе, тоа за мене е многу темно.
    На wet n wild нијансата ми е soft ivory и ми е таман. Многу се нервирам што кај нас многу светли нијанси не ги носат |(

На Sexybaby86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Sexybaby86

Sexybaby86 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    4.997
    Допаѓања:
    96.216
    @kim.k баш на нет проверував, има еден куп светли нијанси од пудрава на МФ, ама кај нас не ги носат.
    Јас од wet n wild ја користев soft beige, така што оваа warm almond 45 од МФ ми е супер, ама за сите посветли од тоа, тешко дека ќе се најде соодветна нијанса.
    Добро што видов кога ја купував Healthy skin, бидејќи си знам дека од Фејсфинити ја користам sand 60, па прво сакав махинално да си ја земам 60-ката од Healthy skin, арно ама одма видов дека е претемна и дека не се исти нијансите со Фејсфинити, па ја земав 45-ката. Тоа е, за жал. Ем вреди 950 ден, ем не ги носат сите нијанси.
    Ако не си ја пробала, можеш да ја ѕирнеш Фејсфинити, преубав финиш има, ама е полумат, не е сјаен. Одговара за секаков тип на кожа, не ја суши и многу е долготрајна. Мене ми е најдобра drugstore пудра што сум ја пробала некогаш, и нијансите се многу светли, дури и најтемните.

На kim.k му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Cherish33

Cherish33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2017
    Пораки:
    126
    Допаѓања:
    81
    Јас имам комбинирана кожа, пудрата не ја осеќам на лицето ја ставам со сунгерче мат е, ми издржува и без камена пудра што е добро и исто така има средна до висока покривност можеш да ставиш повеќе за да ти покрие се иначе мн лош мирис има тoa е единственото лошо нешто

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.247
    Допаѓања:
    81.812
    Само јас сум фрикот (очигледно) кој се заљуби во апдејтираната верзија на Ревлон. :)
    Ја користам со месеци оваа со пумпица, во последно време баталив и камена пудра - со базата на The Balm ми е совршена, прекрасно легнува на кожата.
    Па дури и без база е одлична - денес на пример ја носев на лице 12h, без база само со крема (Алверде) под неа. Не мрдна!
    Почна да ми се појавува масен сјај речиси 2-3 часа пред да ја извадам шминката.
    Ревлон и понатаму ми е број еден течна пудра, Wet n Wild не ми се допадна ни мене, ја пробав пред некој ден ама не ме воодушеви воопшто и премногу ми смета мирисот.

На kim.k, LollySky, sorbet и 2 други им се допаѓа ова.
  11. BE YOU

BE YOU Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    B. 123 perfect или севентин мат плус?
    Што мислите? Не можам да се одлучам (waiting)
    Btw цена на првата?

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.989
    Допаѓања:
    108.501
    @BE YOU првата ја имам купувано неколку пати , супер е за комбинирана до масна кожа. На севентин ја немам пробано. Таа на Буржуа е 860 ден ама често можеш да ја најдеш за околу 600 на попуст

На BE YOU му/ѝ се допаѓа ова.
  13. YoungandBeautiful

YoungandBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2014
    Пораки:
    1.338
    Допаѓања:
    7.619
    Доколку се одлучиш за севентин мат плус, имај во предвид дека се работи за пудра за екстремно мрсна кожа. Премногу е мат.
    Јас ја користев за комбинирана/мрсна кожа, првите неколку пати ми одговараше и после почна некако да ми се лупи кожата од што е премногу сува и си ја зедов севентин велвет. Одлична е и + преубаво мириса :).

Женски, гледам на јутјуб некои од јутјуберките викаат дека можела да се користи бебешка пудра во функција на транслуцентна. Што мислите за ова? Имате ли некоја пробано? Функционира ли? :)

На BE YOU му/ѝ се допаѓа ова.
  14. BE YOU

BE YOU Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    http://2.bp.blogspot.com/-Ve2vS7NROWU/U0rAsp77q4I/AAAAAAAAHIE/-VEUanPfoo4/s1600/IMG_4609.JPG
    Затоа што севентин беше потемна , решив да земам уште една плус посветла. На сугестија на продавачката ја земав и оваа. Но, колку што многу ја испофали толку е и катастрофална. Не е покривна (релативно чисто лице) , треба 2, 3 слоја за да биде покривна. Кога ќе се стави на лице буквално ко да се двои од кожата , ко лицето да ти е пред лупење (facepalm) После 3-4 часа случајно ако се фатиш на лице може да ти се преслика на раце. Иако има солидна цена 600 ден, ова е најкатастрофална пудра до сега!
    Се надевам дека ова ќе му помогне на некој што воопшто размислувал за оваа пудра !

На LollySky, YoungandBeautiful и Elence93 им се допаѓа ова.
  15. NewGirl.

NewGirl. Истакнат член

Се зачлени на:
    13 октомври 2016
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    114
    која пудра поточно на wet n wild ја зеде?

16. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    Preporaka na pudri za kombinirana do masna koza so sredna do golema pokrivna mok :) Cena do 700-800
    Momentalno koristam na ingrid Matt pudra a pred to koristev na seventeen natural velvet..pa Sega sakam da probam nesto novo

На Belabelinakinder му/ѝ се допаѓа ова.
  17. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.778
    Допаѓања:
    2.091
    Севентин е доста мат и нијансите се некако чудни како сиви, бледи.. Ако имаш пресветол тен ќе ти одговара.. Текстурата мене искрено не ми се допадна па не ја купив повторно, ем ми го правеше лицето како испукан асфалт плус и некако тешко ја чувствував.
    123 не е ништо посебно но во споредба со Мат плус е подобра,во секој случај двете пудри се за екстремно масна кожа, ако имаш суви делови и брчки ќе ти се насобира и ќе изгледаш како 90 годишна :^)

18. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2010
    Пораки:
    1.517
    Допаѓања:
    968
    Дали пудрата Catrice HD чини 450 денари? Во потрага сум по нова пудра, се решив неа да ја купам, ми изгледа ко за доста покривна...

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Јас ја потрошив цела севентин мат и можам да кажам, иако бев задоволна од се- од нијанса до покривност, лицето ми е суво како никогаш до сега. Денес во зегин ја купив од аура take care of me, чисто да пробам похидратантна пудра, а да не давам многу пари (околу 360 беше) и на прв поглед сум задоволна. Е сега со севентин не ставав камена, а со оваа мислам ќе морам во т зоната. Ја имав од римел последно, сега се мислам меѓу неа и транслуцентната од есенс. Дали е добра и дали ја има воопшто уште, и цена дали знаете?

20. marta993

marta993 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2017
    Пораки:
    1.592
    Допаѓања:
    29.058
    @kristina.k јас би ти ја препорачала таа на Есенс, ја користам секојдневно и задоволна сум.. Цената и е отприлика 200-220ден. Е сега, не знам во комбинација со Аура како би била, јас ја користам со пудра од Боржуа Healthy mix ( за комбинирана до сува кожа) и совршено си одговараат..

На kristina.k му/ѝ се допаѓа ова.