@marta993 фала за одговорот, оваа пудра од аура колку што читав по блогови ја споредуваат баш со healthy mix како слични по текстура, па се надевам ќе одговараат. Ќе ја пробам сигурно.
Ја користам пудрата на Catrice, одлична е во покривност, добри нијанси, одговара на мрсна кожа. Не знам дали се презаситив ама како многу да ја чувствувам на лице, кога ќе се видам во огледало ми изгледа како еден тон пудра да имам... шо е за право и такви коментари почнав да добивам... Сакам полесна пудра, за изедначување на тен повеќе, но да биде за комбинирана кожа, па недостатоците ќе си ги прикријам со коректор... Пробав на виши - perfect teint, многу природно ми го направи лицето, но ми светна брзо. Нека биде и ББ крема, но поради тоа што секогаш сум користела потешки пудри, немам појма кои се полесни Предлог?
Мат пудрата на Катрис, правоаголно шишенце. Многу лесна пудра и средна покривност, како бб крема ме потсеќа, некој полумат изглед ми даваше мене бидејќи јас имам баш мрсна кожа.
Препорака за пудра? Сакам квалитетна, лесна, лесно до средно покривна, онака колку да изедначи малце тен, никако тешка. Имам комбинирана кожа. Само што ја завршив од Маx Factor Skin Luminizer 50 Natural, eптен ми беше погодена мислам, бојата идеал ко моето лице, а текстурата ми се чини ко ја што сакам. Не е баш мат, и светев, али не ми смета толку, тоа и ја прави лесна нели? Сега демек да променам, иначе ако не најдам, би ја земала истата. Цена небитна
MAC Waterweight е мн лесна пудра , наменета за нормална до комбинирана кожа , не е мн покривна и може да се надградува со слоеви. Пудрава не е воопшто мат. Друга исто на MAC Prolong wear , малку е по покривна од првата , и финишот е по мат. Цената им е околу 2200 ден
По продавнициве излезе Bourjois healthy mix serum gel foundation. Каква е разликата споредена со обичната Healthy mix пудра? Ако некоја ги има пробано и двете да ни каже...
Nekoj dokolku znae da mi kaze cena na pudrite na Golden Rous ??? I ovie na DIvine dali pokrivaat dokolku nekoj ima iskustvo?
Феноменална е, јас ја обожавам. Всушност и не е нова, ама еден период ја немаше. Пудрата е со средна покривност, полесна е од обичната healthy mix. Дава природен dewy изглед, но лесно може да се матира со камена пудра. Надоградлива е и мириса убаво. Пудрата е декларирана за сува кожа, но мене со комбинирана ми беше супер, според мене обичната healthy mix е потешка и посоодветна за сува кожа а серумот е лесно прилагодлив.
Каде да ја најдам? Низ неколку ДМ продавници ја барав обичната Healthy mix ама немаше ништо во делот на bourjois. Јас имам сува и осетлива кожа, па чим викаш дека и тебе ти е таква и ти одговара (а хелти микс беше океј за мене) сакам да ја земам оваа серум гел. Патем, дали некој има инфо дали Max Factor whipped cream foundation официјално е дисконтинуирана, нема повеќе никаде да се најде? Таа ми беше совршена, и веќе ја нема.
Добра пудра во прав ? Се мислам за Флормар, па ако ја пробал некој оваа или има препорака за некоја друга?