Велешанка пробај ја на Алверде пудрата , во прав со зелено капаче , јас од неа бев многу задоволна @velesanka
Здраво. Не знам дали прашањето е за овде, не најдов посоодветна тема. Која е разликата меѓу прајмер со матирачки ефект и таков што е со светки. Кој е повеќе за сува кожа?
Матирачки се користи за да не светиш ако имаш мрсна кожа. Ако имаш сува кожа никако матирачки прајмер. Тој со светки е за посјајно и поживо лице.
Здраво дами да прашам дали некоја ја има користено пудрата на шанел лесна е ептен малку светка и има прекрасен мирис... тука у де е 40€ цилиндрично тубиче заборавив како се викаше затоа вака објаснувам
@ванилала Healthy Mix Serum кај нас ја има само во Anabella. Според мене најмногу одговара на сува и многу сува кожа, има лесна текстура и многу природен финиш. Инаку се од Bourjois во Анабела е на -30% попуст, а некои артикли и повеќе..
Во Охридската Анабела има мал избор на нијанси од Bourjois. Штета ... Вработената ми кажа дека има поголем попуст т.е 123 е на распродажба додека траат залихите. Ќе дојде до промена на амбалажа или ? @Madlina
Да, таа. Трајна е, немам замерки околу тоа. Мене ми беше многу сува и ми ги сушеше премногу нормалните делови од лицето, а не можев ниту да најдам погодна нијанса. За тебе ќе најдеш нијанса, користиш потемни нијанси и не би требало да имаш проблем. Баш пиши ако ја купиш, ме интересира како ќе ти се покаже тебе. Не знам зошто мене не ми одговара, можеби дека лицето не ми е толку масно како некогаш.
Катрис ХД со пипета ич не ја препорачувам, многу оксидира. Можеби за некој со потемен тен би одговарало, ама за посветли никако. Јас веќе нема да се осудам да ја купам.
Devojki da mi preporacate lesna sredno pokrivna i mnogu trajna pudra za masna koza? ja imav na catrice no mi se prezasiti kosata
Да не има негде низ ск попуст на Боржуа пудрите или на Дебора? О Која цена се? Ми треба мат пудра, со добра покривност, за мрсна кожа, но да не е многј тешка не лицето. Што мислите која е подобра или нешто друго би ми препорачале до 1000ка?
Види баш во Анабела парфимеријата, имаат често попусти на Буржуа. За масна кожа од нивните пудри е Аир мат и 123 перфект , и двете ги имам користено и се одлични и не се тешки. Со попуст се околу 500-600 ден